İnsanlar doğruları duymak istemezler bilakis duymak istedikleri sözcükler hep ütopik şeyler olmalı. Hele ki günümüz dünyasında artık doğruyu söyleyen veya dürüst olanlar genelde kaybediyorlar.
Çünkü yalanlar tatlıdır ve kısa vadede çok şey kazandırır. Aşk da kazandırır, para da. Nerde kullandığına bağlı. Sabırsız insanlar için de bu çok tatlı bir olaydır. Dürüstlük ise uzun vadede , az ama öz kazandırır, sabır gerektirir.
Bisuna dememişler, dürüstlük pahalı bir kıyafettir, ucuz insanlar giyemez diye.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Detaya katılıyorum. Sanırım istisnası da yok.
Gerçeklere katlanamayanlar maalesef yalanları tercih ederler. Halbuki yalan söylemek yerine susmak, yorum yapmamak en güzeli...
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
insanlar hayatta menfaatlerine göre yaaşarlar. Hedefleri yaşam olanların menfaatleri kısıtlıdır ve doğrularla yaşayıp doğrularla ölürler.
Hedefleri yaşamak değilde bedenleri kullanıp, sadece keyif yapmak isteyenler ise, her hedefe göre ürünler, cümleler ve tuzaklar hazırlarlar. Bu da onların yalan söylemesini gerektirir.
Ohoooooo 30 yaşıma kadar söylediğim yalanlar ekvatoru iki defa dolaşır eminim, babamı kaybedince e büyüğümün sözü aklıma geldi”bir insan (cinsiyet ayırmaksınız) babası ölünce adam olur”bende adam olunca yalan söylememeye gayret ettim, bir baktım ki alışınca doğruları söyleyip dürüst davranmaya!!! Vazgeçemiyorsunuz
Doğrular ile yüzleşmek zordur.. Yalan geçici kurtuluş hazzı verdiği için başvuruluyor.. Halbuki birkez doğruyu konuşmanın lezzetine varan bir daha yalana tenezzül etmez.
Katılıyorum yazdıklarına dürüstlük abidesi kesimler de yalan dolan gizli saklı işlerin tillahı oluyor. Ben sürekli yalan konuşan insanların hasta olduğunu düşünüyorum. Özgüvensiz olduklarını düşünüyorum bir de.
Özgüven eksikliği. Demek ki doğal davranınca kimse yüzlerine bakmicak. Bu yüzden olmadığımız bi kişiliğe bürünüyoruz. Eksikliklerimizi kapatmaya çalısıyoruz.
İşte cesaret olmadığı için o yüz olmadığı için yalanın arkasına sığınırlar halbuki doğru olmak dobra dobra her zaman iyidir kazanırsın hep hem Allah tarafından hem kendi içinden
doğrunun sunabileceği gerçek 1 tane, yalanın aynı gerçek üzerinde binlerce farklı varyasyonu var. insan nihayetinde olduğunu değil olmak istediğini görmek ister