Bana beyin yaktiran sorular sorma diyene bak hele sen 🤣
Düşündüm de sanırım artıp eksiliyor, özellikle de karşı tarafın verdiği karşılık belirliyor bunu. Sevgiyi sevgiyke besleyen iki tarafın sevgisi de artıyor ama bir tarafın aksi tavırları da azaltıp zamanla yok ediyor. Hatta en az sevgi kadar nefrete bile yol açabiliyor.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yooo beyin yakma konusunda kimse senin eline su dökemez🥳
Sevgi elbette yerine göre artabilir veya azalabilir. Hayattaki her konuda olduğu gibi sevgi konusunda da değişkenlik söz konusudur. Diyelim birini çok seviyorsunuz ama o sizi hiç sevmiyor. Bu durumda o kişiye olan sevginiz aynı kalmaz. Belli bir miktar azalma olur çünkü insan sevgiyle yaşayan ve mutlu olmak isteyen bir varlık. Sevginin karşılığı olmazsa, o ortamda çok kalmaz bence seven kişi...
azalmaz mesela ben 10 yıldır bir arkadaşımı görmüyorum ama ilk gün olduğu gibi düşünüp seviyorum konuşmasam bile bu şey gibi bir çiçek nasıl sularsın bakarsın saklarsın büyür onun gibi istersen kökünden koparıp atabilirsin ya da bakmazsın solar gider sevgide böyle bir şey içinde tuttukça korudukça aynı kalır öğle hatta büyür özlemeye başlarsın bu sefer görmek istersin :)
Tabi ki öyledir. Evrendeki her şey azalıp artabilir. Değişmeyen, standart olan bir şey yoktur. Sevgide de yoktur böyle bir standart ve olamaz. O zaman herkes herkesi aynı miktarda aynı standarda bağlı olarak severdi. Tamamen yanlış, gerçeklerden uzak ve popülist bir cümle... Herhangi bir canlıya sabah akşam işkence edeceksin ve onun sevgisi aynı kalacak, yok öyle bir dünya 😂
Sıfır bir değer değildir, bir sayı bile değildir. Ancak başka bir sayının yanına gelince değer yaratır. Tıpkı sevda gibi... Sevdanın da tek başına bir değeri yok, ille de biri olmalı. Sıfır ne kadar çoksa sayı o kadar çoğalır; sevda ne kadar çoksa insan da o kadar çoğalır, büyür. Biri dese ki 'Sevdamı al, kendine ekle, bir ömürle çarp sonra sonsuza eşitle.' yine değeri sıfır mı olur senin için?
Şimdi şöyle bir durum var hani sevdiğin birine kızarsın ya heh işte ona kızman ona olan sevgin azaldığı için değil tam tersine sevdiğin için kızarsın sevmediğin birine kızamazsın zaten
Ama burda sevgiden kasıt tam olarak ne bilmiyorum aşk olaraksa ben sadece aşk anlamında söylemedim genel olarak söyledim mesela annene babana kardeşine ya da dostuna duyduğun sevgide olabilir
Egerki üzülmek istemiyorsak sevgimizin ölçülü olması gerekir ve kimseyi yalanını çıkaracak kadar ve bizden sıkılana kadar sevmememiz gerekir. Çicege bile gereginden fazla su verilirse solar...
Sevgi yürekten gelir arkadaşım kalbinde hissedersin eğer gerçekten seversen herkesin yaptığı yanlış sadece onunki doğru gelir sana herkese herşeye cephe alirsinda bı o yıkar seni.