ondan bambaşka bir mesaj gelirde,
kendi mesajını baştan yazmak gerekir ya, hayat da öyle bir şey işte.
Ne kadar plan yaparsan yap, hep başa dönmek var.
Kaderin diyecekleri, seninkinin önünde gittiğinde...

Evet,
Çokça başıma geldiği oluyor. Tam kafamda biri ile ilgili planlar yaparken kendisinden gelen haber ile daha planımı açıklamadan sekteye uğramışlığı oluyor. O yüzden kadere inanıyorum. Olmuyorsa olmuyordur. Çok fazla takılmıyorum.
Önceliklerimizi erteleye erteleye, yani hep başkalarını ön olana çıkartmaktan kendimize hiç zaman ayıramaz durumlara eminim düşmüşüzdür!!!
Ama işin Aslı bu değil, önce ben demeyi öğreneli çok uzun zaman olmasa bile artık önceliği hep kendime vermeyi öğrendim
Kader öne geçer.
Bana mesaj yazarken zamanı yoksa o arada başkasına yazarsa uyuz olurum mesela. Bu nerden çıktı bende bilmiyorum 🤣🤣
Rütbeli üye olduğun zamanlarını özlemişsindir belki 😃👍
@Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ yok ya. Yetilemiyordum böyle iyimiş. Kim nedir daha kolay biliyorum 😊
Çabaladığım kadar kaderi yaşıyorum.. Uzun vadeye dayalı plan yapmıyorum o yüzden. Önceden ne kadar çizer yazarsam bilirimki olmayacak. Hayat-ı akışına göre yaşamakta varmış.
Cevap
16Cevap
Olan biten her şey kaderin ta kendisidir, ön görülmüş hayata yapacak bir şey yok.
oluyor
kaderin önüne kim geçebilmiş ki
ben kimim netice de değil mi?
Kendi adımlarımızla belirliyoruz kaderimizi diye düşünüyorum. Bazen istediklerimiz olmuyor o zaman bunun arkasına sığınmak bir rahatlık veriyor nasip değilmiş deyip kapatıyoruz defteri.
Genel olarak kişi kendi kaderini belirler, tanrı insana kaderini seçme alternatifleri kurar. Söyle yaparsan böyle olur, böyle yaparsan şöyle olur.
Bazan galiba her zaman öyle oluyor. Ama biz yinele ilkelerimiz doğrultusunda gayret etmeliyiz. Tedbir bizden. Takdir Allah’tan. 😎🌸
Kaderi bence aile, çevre gibi etkenler belirliyor ve insan ne yaparsa yapsın belirli bir sınırı geçemiyor.
Evet ve kabulleniyorum bir yerden sonra çünkü kaderin de ne yazıldı ise onu yaşarsın kaçışın yok bundan
Kader bizi nereye götürüyor bilinmiyor. Ama bunda da var bir hayır deyip geçiyorum
Zamanı ve kaderi bükmeyi öğrendim artık benden önde gidemez ancak yanımda yürüyebilir.
İnsanın kaderi biraz da kendi elindedir. Her şeyi kadere bağlamak doğru olmaz.
Tabi ki öyle oluyor sen ailenle tatil planı kuruyorsun babam o gün gelmeden vefat ediyor mesela
Evet. Kadere ve nasibe hep inanırım. Bazen ne yaparsan yap olacaklarin önüne gecemezsin.
Ben artık çoğu şeyi kadere bıraktım. Diğer türlü fazlasıyla yıpranıyorsun.
Evet by hayatta asla demeyeceksin bunu yaptım ve çok büyük bir hüsrana uğradım hala geçmiyor acım
Evet, bazen oluyor bu.
Hep öyle oluyor zaten
Hep önde gidiyor zaten.
Oluyor evet.
Çoğu zaman benden bir kaç adım önde oluyor
Bazen kaderini kendin çizer belirlersin.
İnsan plan yapar kaderi gülermiş.
Evet oluyor
Her zaman
Oluyor
Oluyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?