Ben düşman edinmem kendime neler yaşıyorsam yaşadığım noktada bırakırım , peşinden gereksiz düşmanlık gütmem ama bana illaki birisi düşman olacaksa bana saldırdığı her konu üzerinden kendisininde kaybedeceğini bilmelidir. Ben yara vermeden ona rahat vermem, bazen ufacık bir yara kocaman yaralardan daha fazla acıtabiliyor.
Bana ne kaybettirmişse aynısını kaybetmeyi göze almalı, ben düşmanım dahi olsa bana yaptığının fazlasını yapamam. Öyle yaparsam eğer adaleti incitmiş olurum. Haklıyken haksız olurum. Başım dikken eğik kalırım. 2009 yılında babamı vurdular bacağından. Bende sıcağı sıcağına onların babasını vurdum aynı yerinden. Kısasa kısas haktır. Aslında vuran kişiyi yakalayıp ona uygulamak lâzımdı kısası ama ozamanlar biraz daha tezcanlıydık. Adam kaçmıştı ve babası da olayların içindeydi diye anlık bir karar vermiştim. Allah affetsin.
Kin tutucu birisi değilimdir. Benim düşman olma seviyem oldukça yüksektedir. Ama düşman olursam bedelini kötü ödetirim. Evi arabası işi ne varsa kaybetmesini sağlarım. Bocalasın dursun. Öldürme yaralama falan uğraşmam niye kendi sicilimi bozayım ki salak mıyım.
Benim düşmanım olacak kadar yakınlaştırmam kimseyi, eğer beni düşman olarak görüyorsa insan bu kendi sorunudur büyük bir ihtimalle bana yanlış yapmıştır ve kapıları kapatmışsimdır buna dert yapacağına düşman olmayı seçmiştir 😁 Benim için sadece gereksiz bir insandan ibarettir artık! Yani kısacası beni ister dost ister sevgili olarak kaybeden bir şekilde hisseder ✌🏼
Beynini kullanamayan insana düşman dahi olmam. Özellikle kendi kazdığı kuyuya kendi düşen insana güler geçerim. Merhametimi, vicdanımı ve sadakatimi kaybeder. Bu üç faktör kişiliği oluşturduğu gibi insanlara yaklaşımınızı yakından ilgilendirir.
Eğer karşımdaki şahıs, beni düşman olarak görüyorsa intikam hırsımı göz önünde bulundurmalı.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Durup dururken düşman kesilmem. Beni kaybetmek yeterince ağır olur zaten onun için. Ama şöyle bir şey var ki düşmanlık beslemeyi kalbime haksızlık gibi hissediyorum. Kalpte hep güzel duygular barınmalı sanki. O yüzden çoğu kişi düşmanlığımı dahi hak etmiyor.
Bu konuda bir söz var Bu savaşı sen kazanırsın fakat unuttuğun bir şey var ben sana düşman değilim ki. Yani kimseye düşman olmam kin tutmam Fakat o çevresindeki bi kaç insanı kaybetmeyi göze almalı
Şeytan tarafımın iyi kısmını özler şeytani huyumun iyiliğini özlemesi bu beni aşırı derecede tehlikeli yapıyor yani şeytan tarafımın cok acımasız bir canavar