Acı motivasyon verir misiniz?

Ders çalışmıyorum, kendimi bıraktım iyice. Sabah akşam bilgisayar başındayım. Sigara içiyorum ama üşendiğimden kaç gündür bakkala gidip onu bile almıyorum. Neyse zaten sigarayı bırakıcaktım, iyi oldu. Ama sayın abilerim ablalarım, bana şöyle acı bir tokat atın, gerçeklerle dövün beni. Benim gibi bir insan dünyada da bir atık değil midir, işe yaramazın tekiyim ya ben. Kim bilir gelecekte beni neler bekliyor, öyle kenarda köşede çürüyüp gideceğim. Ben kendine güvenen biriyim, potansiyelime güveniyorum, istesem profesör olurum dalımda, ya da büyük şirketlere girerim çalışırım, kendimi farklı dallarda geliştirip çeşitli işlerde çalışabilirim. Sadece bunları da yapmam, vücudumu da şekle sokarım, prezentabl bir insan evladı olurum. Sosyal yeteneklerimi de geliştiririm. Hayatta ne istersem başarırım. Ama benim mutlaka ders çalışmam lazım şu an. Bana şöyle sözünüzün tersiyle indirin bir tane, kafama tava geçirin bir şey yapın. Yerin beni, gömün, bana acı motivasyonu verin, dalga geçin, harekete geçirin beni.
Acı motivasyon verir misiniz?