Rol yapabilmek her ikisini de döver aslında. :) İçten gülmekten bahsediyorsak tavuk yumurta ikilisi gibi bir sonuç çıkar ortaya. İnsan güldüğü için mutlu hisseder, mutlu hissettiği için güler. Tabii o gülme içten bir gülmeyse.
Mutluluk genel anlamda ruhsal iyilik halidir. Rutini yakalama halidir. Sağlık, kendine ve etrafa saygı, duyarlılık, samimiyet... Kovalanmaz, arkasından koşulmaz. O sizi yakalar ve bırakmaz. Travma, sağlıkta aksamalar, hayal kırıklığı, ahlaksızlık, ego sorunları mutluluğu kovar yok eder mutlu olmak mutlu olup gülecek nedenler yaratmak bizim elimizde gülmek her zaman mutlu etmez gülerken içi kan ağlayan psikolojik ve ruhsal sorunlar yaşayan insanlar olabilir mutlu olmak güldürür bu aslında bir paradoks ve kısır döngü..
Durduk yere niye güleyim? Gülümseriz☺ Tamam bazen mutluluk sebebi yokken öylesine gülünce mutlu olunuyor sanki ama avuntu gibi bir şey... Mutlu olunca daha içtendir diye mutlu olmak güldürür demek daha mantıklı geliyor. Gülmek mutlu eder, mutluluk da güldürür ama ee.. mutluluktan gülmek daha tatmin edici. Heh oldu, evet böyle düşünüyorum.😅 Gerçi şu an güldüm diye mutlu olmadım meselâ çünkü bu sadece eylemdir. Amaan felsefeye gidiyor böyle.. "Mutlu olmak güldürür"