Biraz öyle gibi bence🎈 Zora gelemez ; zor şeyler ile uğraşmayı sevmez insanlar pek, gördüğü anda kaçar. Kolay şeyler daha cazip gelir gibi. İyi de zoru neden sevmez insanlar, neden kaçmayı tercih ederler? İyi geceler herkese 🎈
İnsanlar kolayı ve her şeyi basitçe elde etmeyi seviyor çünkü bu adı üstünde daha kolay oysa kolay elde edilen şeylerin kıymeti olmaz, önce çok değer verip eline geçtiği ilk fırsatta ise önemsememeyi tercih ediyor, emeksiz kazanmak istiyor çünkü, insanoğlu böyle alıştı.
Samimi olmak gerekirse zoru herkes sevmez. Eğer yapılması, katlanılması zorunlu bir hal içinde değilse muhakkak kaçmak ister. Kolay her zaman tatlıdır. İş, eş, hayat. Adına ne dersen de elimizde olsa kolumuzu kaldırmak istemeyiz. Bu benim içinde geçerli. Çok fazla zorluk çektiğim ve katlanmak zorunda kaldığım için sanırım böyle düşünüyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Kolaya kaçılarak üstesinden gelinen durumların aksine sizi daha çok zorun içine çeken bir vakadır. Siz tercihinizi yaparken tamamen şuurunuz yerindeymiş hissi verir. Böylece farkına çok sonra varırsınız. O an uğraşmak zor gelir ya da sorumluluklardan korkulur. Kaçmak en kolayı gelir. Ama yapılacak en büyük hatalardan biridir.
Bilinçli olarak zorluk çıkaran insanlardan uzak durmayı tercih ediyorum bu benim tercihim çünkü.. bilerek zorlayıp beni sınava sokmaya çalışmalarına karşıyım
onun dışında zorluklar karşısında yılmam direnirim
Kalite zor elde edilir bunu mühendislik el kitabının ilk sayfasında göreceksiniz eminim, kolay olan her ne varsa hiç cazip ve çekici olmamakla beraber basittir, zoru Zeki ve akıllı insanlar çalışarak inananarak başarılı olduklarından ancak zamanımızda insanlar kolayı seçtiklerinden hep zordan uzak dururlar, kolay para, kolay mal mülk, kolay kariyer, kolay kadın!!!
Sen söylemişsin zaten zoru başarmak önemlidir. Kaçmak kurtulmak onları çıkılamaz hale getirir. Cesaret edemezler korkaklardir muhattap olmaya gelmez zarar verirler. Böyle insanlar zoru başaran insanların arkasında konuşur kıskanırlar. Psikolojik sorunları çok büyüktür dikkat edilmesi gerektiğini belirtmek isterim.
Çünkü kim isterki zorla ugraşıpta kafayı yormayı yapmaya çalışınca osanmayı oysaki en tatlı başarı zoru başardıgımız başarıdır ve bizim için hem gurur kaynagı olur hemde emegini göstermiş olur. Kolay olan işler ise bunların tam tersi
Ya bunu söyleyen insanlara harbi kıl oluyorum artık yani hiç mi gün yüzü görmeyelim kerdeşim hayat zaten zor insanlar zor ülke zor anasını bırakında bazı şeyler kolay olsun rahad edelim yani
Herkez zevki sefa pesinde aslinda zor daha iyidir bence musadele aabir hirs simdikiker nolmus biliyormusun. Soyle bir laf var Size gelince yiyip icelim Bize gelince gülüp gecelim