Kurtulamadınız mı hâlâ bu ilkellikten?
Külahıma anlatın diye bir söz var. Hatırlatayım.
Aslinda kendimiz icin yapiyor gibi gorunsekte bunun altinda kabul gormek var. Yapmadigimizda kadindan da erkekten de tepki gorecegimizi , yadirganacagimizi biliyoruz. Ki yadirganiyoruz...
Mesela saclardan niye rahatsiz olmuyoruz o da bir kıl. O da guzellik sayilsaydi eminim o can yakici işleme de katlanirdik.
En basitinden kaşlarini almadiginda
"Ne bu balta girmemiş orman gibisin" der en yakinimizdaki kardesimiz, annemiz, hatta babamda derdi ben boyle kalin kaşli kiz severim aferin erkek gibi ol daha iyi derdi (babam esprili insandir)
dalga gecerdi yani evde esprisi donerdi ve burdan bi mesaj aliriz daha cok kucuk yaşlarda
- Farklisin
-erkege benzemeye başladin
Kilolu oldugumuzda da boyle. Hemen cevremizde sagligin icin kilo ver diye tavsiyeler dinleriz. Kimsenin sagliginin kimsenin umrunda oldugunu sanmiyorum.
Ve kilo verenler daha genç gorunmek istegiyle kilo verir. Baska sebepler de olsa bu sebep , sebepler icinde illaki bulunur.
İnsanin yaradilisinda benimsenmek, takdir gorme, kabul gorme istegi var.
Hersey cocukca aslinda sadece bisekilde birilerinin takdirini gormek isteriz kadinlarin bakimi ve dış görünüş, giyim vs.
Bunun diger bir kaniti da , yaz icin kilo verir bize en cok yakisacak bikiniyi, mayoyu secmek icin neden bukadar vakit ve para harcariz?
Neden yol uzerinde satilanlardan almamaya calisiriz?
Çünkü onu herkes alabilir ve pişti olma ihtimali var ve biz asla pişti olmak istemeyiz.
Neden?
Çünkü biz farkli olmaliyiz. Begenilmeliyiz.
Kiyafetlerimizi neden utuleriz? Temiz ve bakimli gorunmek icin..
Bu sadece kadinlarda degil erkeklerde de var olmasa sac stilleri olmazdi. O yuzdeki tüy yumagina turlu cesit şekil verilmezdi.
Koreli erkeklerin bir cogu fondoten ve rimel surer
Oranin bakimli erkek algisinin icinde bu var buyuzden yapiyorlar. Daha Turkiyeye gelmedi çok şükür. Belki birzaman sonra bizdeki nesilin devaminda bu da olur. Hoş karsilandigi, takdir topladigi anda devami gelecektir. Hic farkinda olmadan nesiller bunlara alisiyor. Bizde alismisiz farkinda degiliz.
Not: Herzaman dedigim gibi kadin erkek diye ayirmasak herseyi insan desek daha cok sevinicem 😊
Amaç ayrımı yoketmek zaten.
Yani erkekte olan tüy kadında olsa ne olsa ne olur?
Erkeklerde pek bir takıntı yok.
Var da yok diyelim.
Sorun kadında.
Erkekte olsada olmasada problem yok ama kadında problem oluyor. Aslında olmuyor da kendileri problem ediyor ve bu ilkellik.
Tabi bu benim iddiam😀
Cogunlukta olmayabilir, ama var. Niye saclarinizi surekli belli bir uzunlukta tutuyorsunuz uzasa ya 😁 Pantolonlar daraldi pacalar kisaldi, kasli bir vucuda sahip olmak icin protein tozu icenleriniz var.
Merhaba , detay konusunda çok haklısın ve keşke çoğu kadın gerçekten sadece kendini iyi hissetmek için görüntüsüne değer verse..
Katılmadığım tek konu , kişisel öz bakım..
Bu hiç bir zaman karşı taraf için olmamalı be yapılmamalı ☺️
Kendisine saygısı olan her Eril ve Dişil bunu temizlik nâmına hayatının en önemli rutini haline getirmeli..
Ben şimdiye kadar yaptığım herseyi kendim için yapan biri oldum..
Makyajı hayatımdan tamamen çıkarmış biri olarak, doğal güzelliğin İnsana kattığı psikolojik rahatlamayı yaşadığımdan beri çok daha sağlıklı hissediyorum..
Birileri için değil , kendisi için mutlu olmalı ve görüntüsüne dikkat etmeli bir insan..
Cinsiyet gözetmeksizin ☺️
“Ağdaymış, kaş almakmış gibi işkencelere maruz kalmak zorunda değiller” detayına istinaden söylemiştim
Ağda kesinlikle temizlik unsuru , kaş tercihe bağlı tabi ki ama bıyıklı Ve Martı kaş görmeyi de kimse istemez bence 😄😄
Çoğu kişinin kaşları yoğun olduğu için temizliyor..
Buna botoks ve dövmeli kaşları katmıyorum onlar zaten abartı
Beni anladığınızı düşünüyorum , zira bir kelimenin söylemdeki anlamına çok takılmayacak zeka ve anlayışta birisiniz..
Görsel kirliliği temizlemek gerekli ☺️
Bırakın bir kadında, erkekte bile çok fazla bacak kılı görüntü kirliliği
Biliyorum. Zaten burda görüş ayrılığına düsuyoruz. O bizim algilarimizla ilgili. Yani herzaman sakallı erkekle karşilastigin için sakalli erkek görmek seni rahatsiz etmiyor ama bir iki nesil sonra bu algı degisebilir diyorum.
Örnegin: ortalama aynı yaslardayız. Biz de sinekkaydı trasi modaydı ( ben uymuyordum o ayrı)
Kadinlar sakalli erkek gordümu biraz urkuyorlardı.
Yeni nesil sakali tekrar moda ettiki olmasi gereken bu zaten. Şimdi kızlar sakallı erkeklerden hoşlanmaya basladi.
Bu benim gibi 3 ayda bir sakal kesen biri icin cok iyi oldu mesela.
Bir yerde tabi ki haklısın ☺️
Ama bir kadını da üzgünüm bıyıklı ve Mart’ı kaş düşünmek istemiyorum..
Bunun bana göre normal hiç bir yanı yok , gelecek nesilde hâla yasıyor olursam ben buna kendi adıma Pek uymam😅😅
O zamana kadar zaten çoktan mevta olurum😅😅
Çok teşekkür ederim ☺️
AMa uzun ömür istediğim bir şey değil..
Genç öleyim cesedim yakışıklı olsun 😌😌
☺️☺️
Tabi ki cesetin yaşayacağı biyolojik tepkilerin farkındayım 😅
Ama uzun ömür konusunda dilimden düşmeyen duadır, uzun ömrü yaşamamak..
50-55 yas yeterli bir zaman derim ben kendim için
O zaman sizin içinde istediğinizin olmadı duası ile ☺️
Kapitalizm bitmediği sürece bu tarz takıntılar bitmez. Ne olacak.0 beden kadınlarla araba satışı yapıyorlar. Adam bu arabaya sahip olursam böyle güzel kadınlar ilgi duyar diyor. Kadinda bu gibi olursam du arabaların sahiplerinin ilgisini çekerim diyor. Şu makyaj malzemesiyle şöyle gözükürüm diyor şu elbiseyi alırsam şu telefonu kullanırsam diye liste devam ediyor
Oldukça gulumsedim...
Fakat bu realite pek kisa zamanda değișmez gibi me geliyor... Çünkü çok seviyorlar bu dış olayını, biraz da iç kısmına biraz önem ve değer verebilseler... Mutlaka istisnalar vardır. Ki, Yaşam onlar ın varlığı ile güzel zaten...
Cevap
10Cevap
Öncelikle sizin gibi düşünen erkek sayısı çok azdır yani erkeklerde karşılarında tüylü bir kadın görmek istemez ama tabi böyle bir düşünceye sahip olmanız çok güzel.
Sorunuza gelecek olursam kendimizi daha iyi hissetmek, daha güzel görmek için yapıyoruz bu doğru sonrasındaysa sağlık dışında kilo, makyaj, giyim gibi konularda da diğer kadınlarla kendimizi karşılaştırdığımız için belli bir güzellik algısı olduğu için takıntı haline dönüyor bazılarımızda. Tabii bunun erkeklerde ki versiyonuda var.
Ne zaman bu kalıplardan kurtulup, bilinçlenip bakış açımızı, düşünce tarzımızı değiştirirsek o zaman sizin dediğiniz gibi olur anca o da şu dönemde epey zor görünüyor
Kadınları bir kalıba soktular 0 beden, ince bel, uzun saç... Arada bu kalıplar değişiyor bölgesel dolgunluk aranıyor kimi saatlerce spor yapıyor, kimi ameliyat masasına yatıyor. Eskiden incecik kaş modayken şimdi kaş gürleştirmek için uğraşıyorlar. Kimse bizi zorlamıyor ama kadının güzellik kavramı bilinç altımızda bir şekilde yerleştiriyorlar olması gereken bu gibi hissediyoruz kendimizi beyenmemizi bu şekilde beyeniyor uz
Kadınları en çok eleştiren gene kadınlardır ayrıca erkeklerin olmadığı oturmalarda öyle süsleniyorlar ki bir bilsen
Kimi, iffetini koyar masaya;
Sattıkça doldurur, çelik kasaya,
Bir maymuncuk bulur, her tür yasaya,
Ne akıllı kadın.. Desinler diye...
Kimi, şuuraltı, cinsel özürlü;
Dürüst evliliğe, kalbi mühürlü..
Kolyesi boynundan, çıkmaz bir türlü;
Ne çağdaş bir kadın.. Desinler diye...
Kimi var, modanın dümen suyunda,
Teşhir hastalığı vardır huyunda.
Kimlik arar durur, etek boyunda;
Ne modern bir kadın.. Desinler diye...
Kimi, kırkbeşini devirmiş çoktan;
Bütçe delik deşik, anlamaz yoktan...
Kaşları kemandır, kirpikler oktan;
Aman ne hoş kadın.. Desinler diye...
Kimi, yaşlandıkça isyankâr olur,
Yılda bir çâreyi neşterde bulur.
Altmışlık cildini, gerdirir durur;
Hâlâ güzel kadın.. Desinler diye...
Kimi, beş yıldızlı salon gözdesi;
Eğildikçe, yer süpürür cübbesi.
Kopacak gibidir, o kalın sesi;
Ne nâzik bir kadın.. Desinler diye...
İnsan güzel bir varlıktır ve kendini güzeleştirmeyi sever. İnsanaların kendileir ile aldıkalrı hiç bir karar beni ilgilendirmez. İsteyen dilediği şekilde giyinir, rejim yapar, güzelleşme merkezlerine gider veya yer içer. İnsan kendini mutlu etmeye çalışan bir varlıktır.
mühendis olarak çalışırken şakır şakır İngilizce konuşmaya da ihtiyacım yok ama işe girerken soruyorlar
durum tamamen toplum algısı ile ilgili
şayet bir kadın dış görüntüsüne dikkat ederken daha çok beğeni topluyorsa
dış görüntüsüne dikkat etmeyen bir kadın da beğenilmek için dikkat etmeye başlıyor
Hala kendiniz için süslendiğimizi sanıyorsunuz ya, asıl bu düşünce ilkel... Çoğu kadın kendi için yapıyor bunları, birinin özgür bir şekilde kendi bakımına dikkat etmesi onun iradesidir tıpkı tüy almayan diyet yapmayanlar gibi. Bu kişisel bir tercihtir erkekler için yapılmıyor siz öyle sanıyorsunuz. Herkes nasıl mutluysa o şekil yaşamalı, bunu belli kalıplara sığdırıp sorgulamak asıl çağ dışı olan..
İğreniyorum koku yapıyor çünkü, kıyafetle de yakışmıyor ayrıca bende kılsız bir erkek istediğim için önce kendimden başlıyorum. Kıl iki taraf içinde hoş durmuyor gözümde, isteyen alsın almasın ama ben hem kendimde hemde partnerimde pürüzsüzlüğü seviyorum, cinsel açıdan da itici yeterince açık mı?
Sanırım okuman yok, isteyen istediğini yapsın ama benim tüysüzlük hakkıma da dokunmasın... Bundan bahsediyorum. Herkes özgür
Ben hakkına dokundum mu? :D
Tüylerine alan kadınlara ilkel diyorsun sorunda ama? O zaman açıklamanı düzeltmelisin
Güncellemene bunu da eklemelisin çünkü çoğu kadında benim gibi anlamış
Benim için tüy almak bir temizliktir. Herşeyden önce kendime baktığımda tüysüz ve bakımlı daha iyi hissediyor mutlu oluyor ve beğeniyorum. Kendini seven her kadin bence kendine bakar ve bu bir takıntı değildir.
Ne zararı var ki?
Yani arada bir iki hormonal dengesizliğin cıkması diğer kadınlara ne zararı var?
Kaş almaymış, bacak tüyü almaymış vs vs.
Bunlar çok kolay olmasa gerek.
Yani kadını kendi doğal haline bıraksan yine kadın.
Bugün kızın biri foto atmış siteye, nasılım diye.
Altta yorumlarda başlamışlar kusur bulmaya.
Yani bu kadar detaya inmeye ne gerek var?
Popon biraz daha küçük olmalı, bilmem gögüslerin böyle olmalı vs vs.
Bunlar daha bir günde değisemeyeceği şeyler.
Kıl tüy olsa neler neler söylerdiler.
İşte OBJE olmak tam olarak budur.
içim kalktı
yok sana değil
pasparlağım demişşin
ben diğer olanlara dedıydım
:)
@Usemind son yazdığına katılıyorum.
Yalnız tüyleri almak gerçekten temizlik kedi örneği vermişsin tüyler onların giysileri bizim değil. En önemlisi de kendini temizlemeyi bilmeyen o kadar çok jnsan var ki o tüylere mi bakacaklar en azından alsınlar onu yapsınlar.
Bilmiyorum ben tüy konusunda hassasım.
Elbet zararı yok tüylerin sağlık açısından hatta çok önemli.
Bak bu da bir özgürlük anlayısi. Modern dünyanın bizde yarattığı bir yanılgı ve bu giderek artıyor.
Bizim lise zamanlarında erkeklerde sinek kaydı trası meşhurdu. Kizlar kadınlar sakallı erkek görünce ürkerdi ve gözlerine hos gelmezdi. Sonra kirli sakal diye bir haftalik sakala alıstirdılar kızları. Her şey yavaş yavaş ilerledi. Sonra tam sakala alıştırdılar ve erkekler kısmen de olsa özgürlesti. Artık 3 günde bir yuzümüze jilet vurmak zorunda değiliz. Şimdi sakal erkeklerin vazgeçilmezi oldu. Tabi ben o zamanda önemsemezdim. Beni begensinler diye keyfimden vazgeçecek değilim. Ama hala 40 yaş üzeri kadınlar sakalsız erkek seviyor. Kim takar ki onları.
Yani işte olayı analatabildim inşallah. Bak sakal nasıl can olduysa el değmemiş kaşlarda can olabilir. Algılar değişiyor. Birilerinin güncel algıları için hayatımızı dış görünüşümüzle işgal etmek zorunda değiliz. Benim annem hâlâ karısıyor. Git kes o sakalı o nedir diyor. Anne artık değişti, kadınlar artık sakal seviyor diyorum anlamıyor. Bu arada askerlikten sonra hayatımda hiç jilet vurmadim yüzüme. Sakalı bile düzeltmem. Biraz şanslıyim dogal hali iyi. Yanaklara bile jilet vurmadım ve tüy çıkmadı yanaklarda. Yani siz bedenin üzerine gittikçe beden kendini korumaya almak için sizi daha çok zorlar.
İlerde genetik mühendislik gelisirse siz o zaman görun tiyatroyu. Bunlar daha iyi gunlerimiz.
Kim ne derse desin kadınlar asla bunlardan vazgeçmeyeceklerdir.
kalıba sokuldukjları yok
buyuksehırlerde okumus egıtımlı calısan kesım var hemde anne.
fakat ozgurluk dıye kıl yün tüy olayına gırmeyelım kişisel hijyen dışı tutalım erkekte de kadında da
herkes ozgur olsun
tr de olmaz
yorar
bozkıra git bakalım erkek olarakta mı ozgursun.
ıc anadolu yukarı karadenıze bı uzan falan .
ben şahsen denemem :) bağırmayı...
dönüp ne diyon la sen amuga kodumun diye bir ses yükselebilir. şakası bir yana
özgürlük senin bittiği yerde baskasının baslaması.
ulke olarak tutucu oıldugumuzu dusunmekteyım , izmirde yasamama ragmen .
anlıyorum.
:)
Çagdas toplum bazı anayasal haklarla kisinin ve toplumun özgürlügunu güvence altina aldıginı iddia eder ama aslında tek yaptıgı kendini güvenceye almaktır. Bireyi burjuva özgürlük anlayisiyle bir makinanın dislisi haline getirir. Çagdas birey güney plantasyonundaki zenciler gibidir. Yanlıs anlasilma olmasın köleleri küçümsemiyoruz cunkü kolelerin birçogu kölelikten memnun değildi. Ama kölelikten memnun olan uysal tipleri küçümsüyoruz.
yani o köleler , modern toplumda kanunlarla yasalar arasına sıkıstırılmıs, bizlerdik.
bizleri özgür kılanlarda kendı ust yapı organlarını koruyan guvence altına alanlardı
anlastık
Dunyamiz artiknistenenlerinndegil dayatilanlarin yasandigi bir dunya. Simdi nisa tayfasi biz bunu erkekler icin degil kendimiz icin yapiyoruz diyecekler digru. Bizim icin degil diger kadinlari catlatmaknicin yapiyorlar
Bunları mecbur olduğumuz için ya da erkeklere kendimizi güzel göstermek için değil kendimiz istediğimiz için yapıyoruz
Kadınlarımız candır kıymettir bize neye alıştırmışlarsa beklentide o oluyor bırakın kılı tüyü onada alışırız
Evet kendimizi güzel görmek istiyoruz. Külahına anlat
Protestan ahlaki ve kapitalizm ruhu:)
Simdi benim bi telefonum varsa daha iyisini gormussem o telefon benim olmali degilmi?
Ama gormemissem bebdeki telefon da guzel daha ne olsun derim.
Bacak tüylerim yumuşacık ya, niye alayım ki, niye acı çekeyim ki. Ben güzel görüyorum. Almıyorum. Evlendikten sonra kocam için alıcam. Evet erkek için alıcam. Başka kim için olacak.
Alışmaya zorlamıyım yazık
Neden yaa canim kocacim
Ben bilecerkek halimle her hafta koltuk altımı traş ediyorum. Aksi takdirde daha çabuk ter kokuyor. Duş aldığın gün bile. Ben bunu temizlik için önemli görüyorum. 😎
Bütün bunlar kendini sevmekle başlar. Kendini seven değer bir kadın dış görünüşüne ve kişisel temizliğine bir erkek için değil kendisi için yapar zaten bu algı tamamen erkekler tarafından düşünülüyor.
"Cevap ver" emir kipi yerine "verir misin"? Şeklinde bir ifade kullansan daha şık olur küçük bir tavsiye. Kaşlar senin için dış görünüşte ki görselliği ifade etmiyorsa eğer sen kaşlarının ortasını alma o zaman ya da birinden rica et senin için bıraksın bakalım o zaman belki fikrin değişir.
Hadi kaş almak neyse de epilasyon yapmadan duramam ben. O ne öyle kıllı tüylü erkek gibi gezecek halimiz yok herhalde. Tabi ki de bakacağım kendime kendimi bakımlı görmeyi seviyorum.
Her kadın bakımlı olmayı sever yani abartıya kaçmadığın sürece gereklidir yani.
Çoğu kadin kendi için süslemeyi kendi için yapıyor her şeyi.
aslında asıl sebebi aynaya baktığında insanın kendini iyi hissetmesi. ama beğenmenin kadınlarla ilgisi yok. erkekler de kadınlar da karşı cinsiyetin ilgisini çekmek ister biraz da olsa
Valla oyle bir takintim olmadı
Seni begenmek isteyen her sekilde beğenir ama oncelikle bir seyleri ilk başta kendin icin yapman gerek
bu takıntı artık kadınların kadınlarla olan savaşı. erkekleri es geçtik amaç güçlü kadınlardan olmak
Erkekler buna neden oluyo genellikle
kaşımı alırken erkekler aklıma bile gelmiyo kendim için alıyorum
Saydıkların gibi takıntılarım yok.
Yine çok uzun meseleye denk geldik
dış görüntü takıntısı çağdaş kadınlarda var doğru
Öyle takıntılarım yok
Çağdaşlık dış görüntü ile değil bununla 👉🧠👈
Anlasınlar diye tekrarladım 🤭🤭🤭🤭😂😂
Ricaa ederim 🥳
beyin demi o
@burakistan35 beyin evet😂
bunun dana olanının kızartması var guzel oluyor.
lımonlu zeytınyaglı salatasını bos gecmem .
@burakistan35 yhaa 🤢
bi kere ye bak
cok guzel
@burakistan35 mümkün değil 😂
balıkla mıdyeye benzeyen tadı var bol lımonlu falan yağ gibi kayar bogazdan anlamazsın bile.
@burakistan35 o zman balık yemeye devam 🙈
@burakistan35 tamam oğlum anladım @karamelaaaa ya salça olmuşsunda oğlum benim sorumla balığın, midyenin, beyinin ne ilgisi var.
Bildirime merakla bakıyorum ki, balık, midye muhabbeti.
Bu arada karamelayı eski üyeliğimden de tanıyorum. Zor kızdır kendisi. Kolay tavlayamazsın.
Bir de oglum iğrencsin. İnsan kadınları beyin yeme muhabbetiyle tavlayabilir mi hiç?😀😀😀😀
Izmirlilere ot yemeklerinden bahsederek yaklaş.
Hepsi ot yiyor😀😀😀
😂😂😂😂 deli
yok len ne tavlaması :) kucuk daha o abısı ,
bizimki muhabbet .
ot dedin beni bitirdin , bak adam bılıyo işi seksüel eğilimim farklı olsaydı tavlamıstı :)
@burakistan35 ıspanak falan yok mu🤤🤤😂😂😂
@burakistan35 seksüel eğilim ne anlamadım?😀
Yoksa geçen yazdıgım istiklal caddesi mizahına mı takıldın. Sanırım tam okumadın o yazıyı.
En sonda belirtmistim. Amaç sarhosluk bahanesine sığınanlara laf sokmaktı.
Tamam susun abilerim 😂
💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙
Aytık şiz benim abileyimsinizz @burakistan35 @Usemind 🥳🥳🥳😂😂😂😂
Hayçlık vaymii
Geçmedim 😈 küçüğüm daha bennn
Olur o da olur 😂
harçlık ıstıyo bunlar bide
Sanırım bu konuda da en rahat benim...
En güzelini yapıyorsun.👏👏👏👏
🤜🤛
Kahrolsun şekilcilik.👍
Dün kızın biri foto atmış siteye, nasılım diye.
Altta yorumlarda başlamışlar kusur bulmaya.
Yani bu kadar detaya inmeye ne gerek var?
Popon biraz daha küçük olmalı, bilmem gögüslerin böyle olmalı vs vs.
Bunlar daha bir günde değisemeyeceği şeyler.
Kıl tüy olsa neler neler söylerdiler.
İşte OBJE olmak tam olarak budur
Iyi de zaten sırf laf olsun diye laf yapıyolar, sen onların o dediklerini cidden onemsediklerinden söylediklerine inanıyorsun yani...
He bi de o yorumladı yazanların bilmem nereleri nasıldır acaba...
Değişmez bu hep böyle gidecek malesef..
Arada bir kavga oldu görmeliydin😀
Sabaha kadar sürseydi keşke.
Hahahaha trajikomedi desene 😂😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?