Çevremize bir göz attığımız zaman, kendi doğrusundan başka doğru kabul etmeyen insanların olduğunu görürüz. Aslında bu düşüncede olan kişilerle bir arada bulunmak, birlikte iş yapmak çok zordur. Hele bir konu hakkında karar vermek ise olanaksız gibidir. Çünkü bunlar, her kararı yalnızca kendileri vermek isterler. Kendi dedikleri olmadığında, “Hep benim dediğim olacak değil ya, başkaları da haklı olabilir” deyip kararı paylaşmak yerine, kendi sözlerinin dinlenmeyişini onur meselesi yapıp önemli kavgalara, kırgınlıklara neden olurlar. Veya bir tarafta pusuya yatıp kusur aramaya, eleştirmeye ve kendi doğrularını kanıtlamaya çalışırlar. Kendi doğrularından başka doğrular da olabileceğini düşünmeyen bu insanlar, en büyük zararı en yakınlarına verirler. Gerçek olanla kendi doğrumuz arasındaki farkları görebilmek için bizleri gerçeklere ulaştıracak bilgileri elde etmemiz gerekir. Ayrıca bu bilgilere ulaşabilmemiz konusunda gözlemlerimizi açık tutmamız da şarttır. Kanıt aramayı, insanların duygu ve düşüncelerini tanımayı, onlarla empati kurmayı bilmeliyiz. Özellikle kendi duygusallığımızı bertaraf ederek uyanık bir şekilde hareket etmeliyiz. Unutmamalıyız ki, farkında ve duyarlı olmayı başaramadıkça doğrulara ulaşabilmemiz hiç kolay değildir. Ben yeniliklere açık bir insanım bazı çizgilerim olsa da insanlarin doğruları benim de doğrum olabilir 😊
Hayır kendi doğrularım var ama insanların fikirlerini tecrübelerini dinlemeyi de severim. İlla benim dediğim olacak diye bir takıntım yok her şeyi doğru bilmeyebilirim.