Kendimi bildim bileli insanlarla göz teması kuramıyorum bir yerde göz teması kurmayan insanlar yalan söylüyordur diye bir cümle okudum ama ben utangaç olduğum için göz teması kuramıyorum. İnsanlar benim yalan söylediğimi mi düşünür?
Genellemelerin doğru bir yaklaşım olmadığını düşünürüm. Utangaç olduğun için bakamıyor olabilirsin ama sana abla tavsiyesi vereyim. Göz teması kim olursa olsun çok önemli. Kendini dinletmen, samimiyetinin anlaşılabilmesi, kendine güvendiğinin göstergesidir. Bu konuda biraz çaba sarf edip göz temasını kurmaya çalış ☺️
Ben de çekingen ve utangaç bir insanım. Bakamazdım kimsenin gözüne ama kendimi zorladım. Hemen olmuyor tabi zamanla yavaş yavaş olacaktır. Biraz kendini zorlamalısın.
Göz teması kurmada ilk adım iki tarafında gönüllü katılımı. İstek doğrultusunda göz teması kurarak iletişime geçmek bağlılığı, sevgiyi, anlaşılmayı, ilişkilerdeki verimi ve bireysel gelişimi her yaş grubu için destekler. Taraflardan biri bu etkileşime gönüllü değilse olumlu etkilerin aksine güvensiz, tehdit altında, kaygılı ve korku dolu hissetme ihtimalleri daha fazladır. Göz teması kuramıyorsanız aienizden başlayın sizi iyi tanıyan kişilerle göz temasına girin. Utangaçlık , özgüvensizlik ya da başka bir problem nedeniyleyse siz uyguladıkça ortadan kaybolacaktır.
Bence hiç alakası yok bende göz teması kurmuyorum, buna mecburda değilim, başkaları da mecbur değil, buda yalan söylüyoruz anlamına gelmez, kimin ne düşündüğü de umrumda olmaz.
Uhhh ben bunları söylemekten de göz teması kurmaktan da kaçınılmaz nefret ediyorum nefffreeeeett nefffreeeeett.
Alakası yok bunun bir çok sebepleri olabilir, konuştuğun kişiye bağlı olarak korku , heyacan, utangaçlık gibi kavramlar etkilidir. Yetiştirilme tarzı etkilidir.
Yok yaw her insan göz teması kuramıyor, çekiniyorlar. O dediğin göz teması kurabilen ama bir sorulama ya da anlattığı bir şeyde birden bire göz teması kesiyorsa geçerli sayılabir ki bu bile yeterli bir sebep değil.
Bence hayır çünkü ben de göz teması pek kuramayan biriyim ama bu benim yalan söylediğim anlamına gelmez. İnsanlarda göz teması kurunca yalan söylemez anlayışı var bu yüzden de yalancılar yalan söylerken göz teması kurmaktan kacinmaz. Biri bı olay anlatırken gözümün içine baka baka konuşuyorsa orda bir iskillenirim açıkçası
Utangaç insanlar genellikle göz teması kuramaz ve kurmaktan kaçınırlar. Belki de içlerinde yaşadıkları öz güven sorunu bu duruma itiyor olabilir. Fakat ben gibi göz temasına önem veren insanlar için, bu tür düşünceye sevk edebilir.
Kimileri utangaçlıktan kimileri yalan söylediginden göz teması kuramiyo heralde mesela ben utangaç oldugum zamanlar gözlerimden utangaç oldugumu anliyolardı
%60'ı yalan söylediği için bakmıyor ama geri kalanlar... ki bizzat şahit olduğum o kadar utangaç insanlar var ki normal gündelik hayatta herhangi bir diyalog da bile sesi titreyip kızarır... o yüzden peşin hükümlü olmamak gerek
Göz teması kuramayan insan yalan söylüyordur. Böyle bir şey var lakin her koşullarda geçerli olduğunu bilmek lazım. Her gözünü kaçırana yalancı muamelesi yapmak tam bir budalalık.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Gözünün içine baka baka yalan söyleyen de oluyor. Hatta bazılarının sesi bile titremiyor. Pes! O yüzden öyle bir yanlış anlama olacağını sanmıyorum.