Yani etrafında seni anlayan insanların olmadığı durumlarda gayet normaldir. Başkalarıyla konuşup derdi anlatamayınca insan içine içine konuşunca bazı sorunların üstesinden gelebiliyor. Çok sık konuşmam ama gerçekten anlaşılmadığım zamanlarda benimde konuştuğum oluyor. Müziğin sesini duymayanlar bizi deli sanıyor😊
Merhabalar 🎈 Her insanda biraz delilik vardır diye düşünüyorum. Sadece kimisi onu dışarı yansıtır , bazısıda içinde tutar saklar o deliliği sadece. Kendi kendine konuşmak ise bence delirdiğimizin bir göstergesi değildir. İnsanlara anlatsak bile bazı şeyleri anlamazlar çünkü, ya da ahkam kesmeye devam ederler, belkide eleştirirler, ya da yalandan bir teselli farketmez; insanların anlamayacağını bile bile konuşmaktansa, kendi kendine konuşmak bence bu durumda delilik değil, normaldir. Bende bazen yaparım, kendime kendime konuşurum, kendime içimi dökerim, anlatırım bişeyleri kendime, cevap bulurum ya da bulamam ama konuşurum.
Normal bir durum diyebilir miyiz tam olarak bilemiyorum. Ama şöyle de bir şey var ki kendi kendinle konuşmak, sesli düşünmek, son zamanlarda yapılan araştırmalara göre beyin gelişimine normalinden daha fazla katkı sağlıyor. İyi olur, arada ben de kendimle konuşurum :)
Normal bir şey bana kalırsa çünkü bazen insan konuşacak birini bulamaz ve haliyle kendi kendine konuşmaya başlar. Ara ara benimde yaptığım bir şey bu. Hatta zaman zaman rahatlattığını da söylemeliyim.
Kişilik & Karakter konusunda 203,6b cevap paylaştı.
Bende kendimle sürekli konuşurum bu normaldir. insanlar zaten her zaman konuşur sosyal canlılarız. yalnız olduğumuzda kendi kendimize konuşuruz bu normal. bence hiç konuşmamak daha tuhaf..
Diğer insanlar içlerinden kendi kendilerine konuşuyorlar ken biz dışımızdan konuşuyoruz diye anormal sayılmayız. Ayrıca kendi kendine konuşmak yerine sesli düşünme demek daha doğru.
Geçenlerde bu soruyu biri daha, sormuştu ve şunu söyşemiştim:
Benim 2 tane ismim var ve öyle sesli konuşurken kendi ismimle hitap ediyorum. Örneğin sence böyle birşey olmuş olabilir mi yusuf
Bu kadar ileri gideceğini zannetmiyorum alperen gibi gibi 😀
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Kendi kendimize konuşmak normaldir ama sürekli olursa veya bunu bir aynanın karşısında yapıyorsak acilen bir dert ortağı bulmamız şart demektir. hepimiz günlük hayatta içimize attıklarımızı veya daha sonradan birilerine söyleyeceğimiz şeyleri kendimizle konuşuruz.
Gayet normal bir durumdur. Buna ise "iç ses" denir. Buraya konu ile alakalı bir şeyler yazmak için ilk baş araştırma yaptım. Yaptığım araştırmalarda ise şunu gördüm: Herkesin iç sesinin olmadığını ifade ediyordu. Bana kalırsa iç sesin olması artı bir şey. Çünkü kendinle dahi olsa münakaşa edebiliyor ve ona göre hareket ediyorsun Bazen iç sesimiz bizi harekete geçirir, bazen ise bizi durdurur. Bu şekilde düşünürsek iç sesimiz bizim kurtarıcımızdır.
Kendi kendine konuşursan problem yok , eşyalarla falan konuşursan yine problem yok. Fakat eşyalar seninle konuşmaya başladıysa geçmiş olsun... Ben o konumdayım 😂😂
Anormal olsa bile kime ne.. Ben de yapıyorum bunu zaman zaman.. Bence insanın sesli düşünmesidir kendi kendine konuşmak ve sakıncası yok.. Bazı insanlarla dertleşmektense kendi kendine konuşmayı bin kere tercih ederim.. Keyifli geceler..
Sesli düşünmek kendi kendine konuşmak aynı değil Kendi kendine konuşan karşısında başka biri var zanneder farkında da olmaz kendi ile konuştuğunun akıl sağlığı bozuktur Sesli düşünmekse normal bir şey
Evet normaldir hatta sağlıklı bile olduğunu duymuştum. Zaten her insan kendi kendine konuşuyor. Kimisi içinden, kimisi sesli. Birisi parasını düşürse içinden ''Nerede düşürdüm ben bunu ya?'' der. Ha sesli, ha sessiz.
Normal inan bana hepimiz yapıyoruz. Hatta ben hahah zıt yorumlar yaparak kendimle inatlaşıyorum kendime akıl verdiğim çok oluyor saygılar kendim jsjsjdjd
Normal bence, ben çok yapıyorum ama bazı insanlar dalga geçebilir. Ben eskiden lisedeyken yine kendi kendime konuşuyordum böyle el kol falan yapıyordum masaya vuruyordum sonra okulun kamerasından izlemişler bana da göstermişlerdi çok utanmıştım. Konuşurken kimsenin olmadığına ve kameranın olmadığına dikkat edersen sorun olmaz.
Kimine normal, kimine anormal gelir. Çok nadiren kendi kendime konuştuğumdan dolayı normalin çok altında hissediyorum. Kendi kendime konuşma sıklığım artarsa, anormal bir hal aldığını hissediyorum.
Normal olduğunu düşünüyorum bence bazen insan içinden düşünümekdese kendi kendine konuşsa daha rahat farkılı bir fikir ve çözüm getirebilir insana aklına.
bence insan kendi kendiyle konuşmuyorsa sıkıntı çünkü insan kendiyle konuştukça kendi hakkında yeni şeyler keşfediyor olaylara farklı açıdan bakıyor ben şahsen konuşulmasından hatta konuşurken tartışmasından yanayım...
bazen oluyor bu durumlar yani herkesin farklı telden konuştuğunu kimsenin seni anlamadığını etrafındaki herkesin saçmaladığını düşünürken sen de ister istemez kendi kendine konuşuyosun😃😃😃