Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Bazı şeyler vardır kendin yaşaması güzeldir, bazıları ise birileriyle yaşamak güzeldir. Çok uzak yıllar önce gösterilene bakardım ama o kalıptan o zaman çıkmayı başardım. Bu benim hayatım dedim kendi kararlarımı almaya başladım.
Hatasız yaşanmaz. Mutlaka ömrümüz boyunca hatalar yapacağız ama büyük hatalardan kaçınmak ve daha az yara almak için yardım alabiliriz. Tek yapılması gereken,, sizden daha tecrübeli, tarafsız bakabilen büyüklerimizin fikrini almak. Nasihat deyince bir çok kişi tepki gösterir fakat bazı nasihatlar insanın düşmesini engeller. Sevdiklerimizin bize yardım etmesine müsade etmeliyiz. Ben büyük adımlar atmadan önce hep büyüklerimin tecrübelerinden ve nasihatlarından yararlanırım.
Benim en sevdiğüm yönüm, yaptığım, hemen her şeyde, kendime has bir tarafın olması. Mesela en basit iş yerin de, dolabım da, kendime has bölmeker raflar yapmışlığım var. Küçükte olsa, bana has olsun. O yüzden haya ta da, bana has bakıyorum. Simeranyadan suretler adında jendi gözümden baktığım resimleri ve çektiklerimi onaylamıyorum. Beklerim🙂
Bir kitapta okuduğum hoş bir sözü aklıma geldiğince yazayım. Bazı insanları gerçek deneyimin yaşayarak edinileceğini düşünürler. Onlar rotasız rotasız gemi gibi bir oraya bir buraya savrulurlar. Bazı insanlar ise diğerlerinin deneyimlerini gelecekleri için işaret levhaları olarak kullanırlar. İşte onlar akıllı insanlardır yazmıştı yazar.
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Hayat bakış açım üç evreden oluşuyor. Araştır, gör ve yaşa. İlk iki aşamada yaşanmış olanlardan dersimi alırım. İyi ise bende yaşarım kötü ise uzak dururum. Ama yaşanmamış olan şeyi yaşarım, buna hayat deniyor. Yaşanmış olanı yaşamak hatadır.
Akıl vermeleri tavsiyeleri sevmem. Tamamen yaşayıp kendi yolumu kendim belirlemeyi tercih ederim. Başkasının gittiği yolların benimkinden daha iyi olduğunun yüzde yüz doğruluğu olacak delil