Senin onlardan eksik olan her şeyin, bilsen bana dünyalar bağışlıyor..
Olanın kıymetini bilenlerden misin yoksa olmayanın hasretçisi mi?
Olanın kıymetini bilenlerden misin yoksa olmayanın hasretçisi mi?
Merhaba,
Aslında bu soru için net kesin şöyleyim diyemem fakat şu bilinç önemli : olumsuz şeyleri, eksikleri, sitres yapmamıza neden olucak olayları, kişileri düşünmek bize bir şey katmadığı gibi yalnızca yıpratıyor, üzülmemize kaygılanmamıza neden oluyor.
Yani hayatı yaşabilir hale getirmek bizlerin elinde hayata güzel karelerden bakmak gerek. Geçmişe ya da gelecek kaygılarına odaklanarak anı mahvetmemek gerek. Tabi ki de biz insanoğlu olarak geleceğimizi düşünerek motive olup günlerimizi geçiriyoruz fakat güzel düşünmeliyiz ki güzel olsun. Kaygılarla güzel olan şeylerden de tat alamayız.
Özlem konusunda da bazen güzel duygudur bu, bazense sadece acı verir. Umutla beklemek ya da imkansızı özlemek olarak ayrılır. Ancak her ne olursa olsun kişi bir şeyi düşünüp üzüntüye kapılırken birazda kendini düşünmeli yani evet özlemlerimiz olmalı belki ancak bu durumda da kendimizi hayattan soyutlayacak halde olmamalı. Bizi hayata sıkı sıkı bağlayan olumlu şeyleri düşünmeye çalışmalıyız.
Cevap
7Cevap
Olduğunda kıymetini bilirim hatta fazla kıymet veririm. Ya aşırı kıymet veririz, ya da kıymet bilmeyiz.
Benim yaşamımda her şey veya herseyim diye tanımlayabileceğim bir şey yok.
benim için her şey = iç sesim. ama şu sıralar iç sesimi hiç duyamıyorum ://
Olanın kıymetini bilmek gerekiyor tabii güçlü bir bağ varsa
Yaşamımda eksik olan şey aile sanırım herşeyim de aile
Sevdiklerim sanirim ailem vs daha ne olabilirki
Başta annem olmak üzere ailem.
Herşey herşeydir yani
Huzur ve saglık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?