Ben de inatçı biriyim. Önemli olan kime hangi konuda inat edeceğinin dozunu ayarlayabilmek. Mesela ben söyleyeceklerim karşımdaki için bir anlam ifade etmeyecek ise kendimi asla yormam. Ve birinin hassas çizgisi olan kısımlara asla basmam, inatlaşmam. Aynı şeyler benim için de geçerli. Bunlar harici benimle inatlaşabilen, empoze etmeye çalışmadan kendini açıklamaya çabalayan insanlara da yerim vardır. Sonucunda mutlaka bana kazandıracağı bir şey olur.
İnatçı olanları normalde kimse sevmez ve hangi insanların inat olduklarını tanımadan bilmeyiz insanları tanıyıp sevdikten sonra hangilerin inaçtı olduklarını zamanla anlaşılır fakat birşeye inat etmesi her nekadar itici görünsede ben yinede razı oluyom ama sıra bana geldiginde bende inatımı gösteriyom yinede arkadaşlık yürüyo yani fazla sorun degil
İnattan nefret ederim çok kötü bir özellik , insanlar inat uğruna birbirlerini kırıyor üzüyor daha neler neler o yüzden, inatçı insan sevmem, inadı sevmem inatçı insanlara tahammül edemem inat insanları birbirine düşüren bir özelliktir tavsiye etmem 👋
İnadın tatlı ve tatsız versiyonları mevcuttur. İnadın tatlı versiyonunda yer alan insanları severim ve hayatımda olmalarindan mutluluk duyarım lakin bunun tatsız versiyonunu kullanan kör, bağnaz düşünceli insanları istemiyorum tabiki.
İnatçi insanlar beni yorar ve ben enerjimi aşsaya çeken insanlara fazla tahammül gösteremiyorum. Hangi konuda inat yaptığına bağlı ve o insanın hayatımda ki yerine bağlı ona göre değerlendiririm. Kimse kimseyi çekmek zorunda da değil sonuçta 😊
Abim çok inatçıydı ve bir şekilde 19 yıl boyunca aynı evi paylaşabildik. İnatçı insanlarla aramda bir sorun yok. İnatçı değilim ama sırf inatçı insanlarla eğlenmek için onlarla birlikte inatlaşabilirim.
Gercekten inat mi yoksa sabitfikirli mi? Ve hangi konularda inatlasiyor orayi anlamak bilmek önemli. Her insan zamani gelince inatlasir, ya hazir degildir bir seye ya da korkusu vardir.. veya giciklik yapmak istiyordur..
Cok direncli bir insan degilim ya ben. Benimle cok inatlasamazlar. Hay Allah cezani versin ne yaparsan yap der cekilirim ki koseme. Isim gucum yok o keciyle mi ugrascam 🙄
Yani cok bilmiyorum bu yuzden kim inattir kim degildir 🙄
Tepeden tırnağa inat var bende çokda severim bu huyumu illaki dediğimi yaptirtmayi basariyorum ya da aklima koydugumu bi şekilde yapiyorum bazen zararları oluyor ama çoğu zaman zafere de götürüyor beni
Annem babam abim hepsi inatçı ben alıştım artık hiçbişeye karşı koymuyorum böyle olcak diyolarsa tamam olsun diyip konuyu kapatıyorum çözümü böyle buldum 😅
Neye ve nelere inat? Sevgisinde, bağlılığında, saygısında inat bir insan takdir edilesi... Ancak naletlik olsun diye inat etmek pek çekilir bir davranış değildir.