Farz edelim ki bi mucize oldu ve sen, kendi benliğinden kurtulup, çok daha başka bir insan olarak yaşamaya başladın. Yani senden 2 tane oldu..
Birisi eski sen, diğeri eskisinden çok daha farklı, eski sen ile uzaktan yakından alakası olmayan sen.. ve eski seni kontrol edemiyorsun artık, bıraktığın gibi yaşamaya devam ediyor o.. ve bir gün, bir yerde eski sen ile karşılaştın.. Oturdunuz bi yere ve sohbet edeceksiniz.. Bu sohbet esnasında ona neler söylemek, neler sormak isterdin.. Nasıl bir sohbet gerçekleşirdi aranızda, bu sohbetin içeriğinde neler olurdu mesela?
Hadi anlatsana, dinleyelim..
(unutmadan; eski sen ve yeni sen aynı cinsiyettesiniz)
Merhaba, Eski benle alâkası yok ise aramızda şöyle bir diyalog geçer; O👉Kendini fazla kısıtlamıyor musun? Doğruyla fazla ilgilisin, biraz da yanlışı seç, bazı zevkleri tatmalısın...
Ben👉Hayır kısıtlandığımı düşünmüyorum çünkü bu benim tercihim. Mutlu etse de yanlışı seçmem, üzse de doğru olanı yapmaya çalışırım çünkü hakkımda hayırlı olan odur.
O👉Meselâ senin yerinde olsam birçok erkekle çıkardım, tesettüre hevesimi aldıktan sonra geçerdim, üzenleri hayatımdan derhâl çıkarırdım, yani sanki ömrün kısa da ona göre yaşıyorsun ben olsam çook sıkılırdım...
Ben👉Ağzından doğru bir cümle çıktı şükür😄 ama elimde değil işte bazen üzenleri hayatımdan çıkaramıyorum ayrıca evet ömrümün ne zaman son bulacağını bilmiyorum ve ben buna göre yaşamaktan memnunum. Ben daha bir erkekle baş edemezken birçok erkeği çekmek aptallık😄 inciler, hazineler bile en derinlerde saklıyken benim tesettürüm de beni saklıyor, öyleyse neden kendimi iki iltifat için açayım anlamış değilim...
O👉İyi sen böyle sıkıcı sıkıcı yaşamaya devam et ben buranın tadını çıkarmadan ölmek istemem.😏
Ben👉Eğlence anlayışımız farklı diyelim. Ben diğer dünyanın tadını çıkarırken sen de beni izlersin o zaman😄
😂😂Benimle alâkası yoksa ortaya böyle bir şey çıkardı ya aklıma başka bir şey gelmedi.
:)) öncelikle bu kadar derin anlattığın için teşekkür ederim peki yeni sen, eski sen'e şöyle bir soru yöneltseydi; inançların hayatından lezzet almana mani değil ki.. neden inancını seni mutlu etmekten men eden bir şey gibi görüyosun?
İnancım ahlâksızlık yap demiyor ama bu kız konuyu oraya getiriyor. İnancımın öyle bir şey demediğini biliyorum. Ben erkeklerle oturup kalkmıyorum diye eksik mi kaldım yani😂
:)) inancın elbette ahlaksızlık yap demiyor. demek istediğim inancın bu dünya hayatında mutlu olman için var. ama sen inancını sanki kendine bir zindan gibi lanse etmişsin gibi !
Yeni ben nasıl bir karakter olurdu bilmiyorum. Yeni ben ile eski ben ortak bir geçmiş mi taşıyacak yoksa farklı geçmişleri mi olacak? Mesela şu an kişiliği benden çok ayrı ama geçmişlerimiz aynı bir klonum var gibi mi düşüneyim? Bemi kopyala yapıştır ama içine 31 yaşından itibaren yaşayacak olan başka bir ruh koy? Böyle bir şeyi deneyimlemediğim için eski ben ile nasıl karşılaşırdım, ona ne söylerdim bilemiyorum. Muhtemelen karşılaşmamız mümkün olmazdı ya da kendisi atılgan biriyse evime gelebilir yahut bana mesaj atabilir. İletişim kurmayabilir de. Amann ne uğraşıcam bununla falan 🤣
10 sene önceki halim eski ben olacak ise ona derdim ki fazla fedakar olma insanlar bunu görev belliyor, hatta ailen bile. Kendin için yaşa derdim. Tabi böyle tavsiyeleri anlayabilecek olgunluğa erişebilmem için bu yaşıma kadar yaşamış olduğum her şeyi yaşamam gerekir. Ona günlük tutmayı ya da negatif hissederken öfkesini boşaltmak için yazdığı o word dosyasına devam etmesini, ne olursa olsun silmemesini, silse bile yazmaya devam etmesini çünkü yazmanın her zaman iyi geldiğini söylerdim. 10 sene önce de arkadaşım yoktu, şimdi de yok. Derin bağlar kuramayan, insanların maskelerinden bıkmış biri olarak yazmak en iyi terapi benim için. Böylece sonrasında açıp okuduğumda, yazarkenki ruh halim dolayısıyla fark edemediğim bazı şeyleri dingin ve açık bir zihinle daha iyi görebiliyor ve o konu ile ilgili duygularımı, düşüncelerimi ve tepkilerimi düzenleme fırsatı yakalayabiliyorum. Bir nevi kendime ayna oluyorum diyebiliriz.
Eski ben muhtemelen sıcak sohbetini bana aktarmaya çalışıp cana yakın olmaya çalışacaktır. Şimdi ki ben ise o ortamdan acilen çıkmanın planını yapıyor olacaktım.
Kurduğun hayaller gerçekleşmeyecek ama sen yine de hayal kurmaya devam et. Hayat yoruyor yıpratıyor ama sen yine de en iyi bildiğin işi yapmaya devam et. Kendin olarak kal. Sanırım bunları derdim.
Ben bu tarz konumaları sürekli kendi içimde yaptığım için "zamana bırakmak herşeyin en iyisidir, sen zamana bırakmazsan, zaman senin yakanı bırakmaz" derim. "Hayatta herkesin bir yeri var yerini bırakıp başka bir yere geçmeye kalkarsan kendi yerinden de olursun" derim. "Değişip sevmeye sevilmeye kalktım başıma neler geldiğini gördüm. " derim. Yani en iyisi değişmeyip aynı kalmak...
“Hayatı tek bir yoldan ibaret sanma” derim. “Bir çok yol var ve seçimler senin elinde. Sadece biraz çabalaman ve evet yorulman şart! Belki bunalacaksın ama pes etmeyeceksin. İnsanların hayatına karışmasına izin verme. En yakının dahi olsa bu senin hayatın. Herkes gider sen kalırsın. En iyi dostun sensin bunu unutma. Ayrıca insanlar seni şaşırtmasın, en yakınına bile güvenme. Birgün herkes değişir, herkes gider gelir yaşananlar kalır. Yani sen anda kal ve anı mükemmel kılmaya bakk. Her şeyyy çokkk güzel olacakkk..”