Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Hangi konuda asla dediysem, başıma gelmiştir, yapmışımdır mutlaka. Bazen dayanıklıyım dediğim konularda hemen pes ederim, bazen de hiç ummadığım kadar dayanıklı olurum. Sanırım olayların gidişatına göre ya da ruh halime göre değişiyor bu durum.
Asla beni... Yıldıramaz dediğim her hangi bir konu yok. Çünkü hayat sürprizlerle doluyken, büyük cümleler kurup sonra o kurduğumuz cümleleri yutmak ayrı bir ironi. Asla, olmaz, yapamam gibi kesin kelimeler kurarak kelimeleri kendimize yük etmiş oluyoruz. Halbuki hayatı ve insanları kontrol edemeyiz ya da o anki duygularımızı çünkü anlık gelişen durumlar olabiliyor. O yüzden asla dememek gerekir.
Ben hayata mücadele etmeye, pes etmemeye gelmiş gibiyim. Çok zordur pes etmem, vazgeçmem. Sonuna kadar mücadele edecek sabrı da gücü de buldum kendimde hep. Tabi bu mücadele ne için, kim için çok önemli. Hak etmeyecek kişiler için kendimi yıpratıp aptallık ettiğim de oldu, hak eden de oldu. İnandığım hiç bir konuda yolumdan kimse döndüremez beni. Yeter ki kalpten inanayım.
Çok büyük konuşmamak gerekir ama çoğu olay beni zaten yıldıramıyor. Genel itibarıyle güçlü bir yapıdayım bu sebeple şanslı olduğumu düşünüyorum.. Tabi bu şansı biraz da ben yaratıyorum. Keyifli geceler..
Asla demem doğru olmaz, belki yıldıracak sınıra ulaşmamışımdır. Beni de herkes kadar o noktaya itebilecek sebeplerim veya etrafımda bu koşulu sağlayan insanlar oldu ama bundan sonra toparlanamam, beni yıldırdı dediğim bir şey olmadı.
Bir çok şey olabilir. Hedef çok önemli eğer gerekli birşeyse ve benim için önemli birşey mi gerçekten ona bakarım önce, hedefe kitlenirim ve yılmam asla.
Hayatım zorluklarla mücadele ederek geçti. Bu nedenle kolay kolay yılmam. Ama hayatında zor görmemiş olan insanlar için zorluklar karşısında mücadele etmek zor olsa gerek.
Ölüm dışında herseyle baş edebilirim büyük konuşmak gibi olmasın ama. Kayıplarım oldu ve toparlanmam uzun zaman aldı yeniden bir yıkıma uğramadığım müddetçe bana bir şey olmaz diye düşünüyorum.😀