Sizce rekabetten başarı doğar mı? Yoksa rekabet olmaksızın başarı elde etmekte mümkün müdür?

Rekabet hayatımızın fıtratında olan bir şey. Bu hayatta elde ettiklerimiz, ulaşmamız gereken hemen hemen her konuda var. Sen sevinirken bir başkası üzülecek kaçışı yok. Sen daha iyi olmak zorundasın kaçısı yok. Doğada da bu şekildedir. Daha hızlı olmazsan kaçamazsın, daha güçlü olmazsan avlayamazsın, dahalar bitmez.
Tüm bunların ötesinde aslolan şey insanın kendiyle rekabetidir ama. Kendini rakip gören kişi iç huzurunu bozmadan emin adımlarla var olduğunu düşündüğü sınırlarının ötesine kendini geçirebilir. Bu insanı ayrıca daha mutlu eder fakat bu konu dış dünyanın yırtıcılığı dışındaki konular için geçerlidir. Bakam takım elbiselere, güzel kokulara, hanımefendi tavırlara. Dışarıda tamamen vahşi yaşam devam ediyor. Sadece başka bir formatta.
Başarının temel unsurlarından süreklilik, azim ve kararlılık ve bunun yanında haklı rekabet vardır.
İnsan yapı itibarı ile mukayese eder ve koşulları buna göre belirler. Dolayısı ile rakamsal, fiziksel, işitsel tüm sonuçlar bunlarla şekillenir.
Diğer taraftan mümkündür..
Sen; gösterdiğin gayret ile en iyisi ya da yakınısındır ve rekabet edenler seni izler.
Mümkün olduğunu pek sanmıyorum, hırs rekabeti doğurur ve gelişmeye, daha başarılı olmaya iter kişiyi. Ama başkaları ile rekabet eden insan ancak onların oldugu noktaya kadar ilerler genelde. Onların potansiyeline göre bir yol belirlemekten ise kendi yolunu keşfetmeli. Ben insanın hep kendisi ile rekabet edip her seferinde daha iyi için çalışması taraftari oldum. Bugün bir gün önceden artısı olması için çalışmalı insan.
Rekabet olmadan başarı olmaz. İnsanlar engelleri olan hedeflere ilgi duyar ve bunun için çabalarlar. Kolay kazanılan, rakibi olmayan hedefler ilgi çekici gelmez. Bu sebeple de tercih edilmez. <3
Cevap
9Cevap
HAyıur, asıl rekabet hedefimize giderken kenimizle giriştiğimiz savaştır. Bunu yapabilenler başarır, rakibini rekabet için seçen ise çok zaman kaybeder. Çünkü insanın hayatta her zaman tek rakibi yine kendisidir. Kendinize olan rekabetiniz evrelerle sürerken yabancı rakiplere karşı çok zaman öz güven kaybına uğrarsınız.
Çok doğru bir yorum açıkçası, harfiyen katılıyorum...
Şahsi fikrim rekabetin başarıya 'motive ettiği' yönünde.. Elbette başarı sadece rekabet merkezli elde edilmiyor ancak hic faktörü yok dersek de tertemiz kendimizi kandırmış oluruz..
Aslında üçüncü şahıslardan ziyade kişinin kendiyle rekabet halinde olması çok daha makul ve gerekli.. Bazı durumlarda karşımızda rekabet edecek kişi bulamamamız muhtemel çünkü.. Keyifli günler.. 🤘
Mümkün ama rekabet olunca daha çok çalışıyorum, iyi geliyor bana 😄 yoğsa diğer türlü üşeniyorum çoğu zaman
Rakabet iyidir insanın gayretini artırır oda başarıyı artırır.
Rekabet ve kaygı dozunda olursa çok güzel motivasyon sağlar
Bill gates microsoft için rekabet etti mi, windows'un rakibi var mı, tartışmalı bir konu.
Rekabet olunca daha iyi oluyor hırs yapıyor o zaman insan
Dürüst bir rekabet sadece film sahnelerinde karşılaşılan bir durum, gerçek hayatta iş hayatında rekabet; bel altı vuruşlar üstüne kurulu maalesef.
Çok zor bence. Rekabet iyidir.
Etrafın kötüyse rekabet olmadan başarabiliyorsun. Ben bunu yaşadım. Ancak pek iyi bir şey değil. Boşluğa düşürüyor insanı.
Rekabet olmadan başarı mümkündür, sadece sürdürülebilir olmaz
Rekabet olmadan bir başarı sağlamak mümkün ve bu başarı kendi başarın olur
Değildir. Rekabet başarıyı getirir
Tekelci başarı olacağı için mümkün değildir.
Değildir
Olabilir neden olmasın.
Paran varsa torpil varsa neden olmasin
Mümkün.
mümkündür
No or no.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?