Kadın Seri Katiller Hakkında ne Düşünüyorsunuz?

Karadul çeşidinden bir milli kadın seri katilimiz olan Şahika Ekinci (Yasak Elma)
Karadul çeşidinden bir milli kadın seri katilimiz olan Şahika Ekinci (Yasak Elma)
Öncelikle true crime olayını bilmeyenler boşuna eleştiri ve ya yorum yapmaya çalışmasın true crime kısaca katil psikolojisine, ölüm psikolojisine duyulan ilgi. Türkiye'de pek meşhur değil seri katilimiz az olduğundan ve Türkiye'nin yapısından dolayı tutmayan bir konu ama yabancı ülkelerde baya tutan bir olay Seri katil filmleri vs. bolca var.
Ben özellikle kadın seri katillere ilgi duyuyorum çünkü kadın seri katillerin çoğu erkek seri katillerin aksine zevk için, sadist duygularla öldürmek yerine çıkar için öldürüyor. Bildiğim kadarıyla çıkar için genellikle zehirle öldüren kadın seri katillere Çiftleşmeden sonra kocasını öldürmesiyle ünlü olan "Karadul" adı veriliyor aslında Yasak Elma Şahika bu konuda Türkiye'de bir ilk yapılan yorumlarda vs. Türkiye'nin true crime açlığı baya anlaşılıyor kısaca özetleyeyim Şahika zengin yaşlı adamlarla evlenip sonra kafasına estiği, zamanı geldiği an zehirleyerek öldüren bir kadın seri katil. Hatta dizide bir kocasını ölümü belli olmasın diye cinsel güç arttırıcı hap vererek öldürüyordu :D Bu konuyu biraz araştırdığımda doğada bir çok dişi hayvanın karadul kavramına uyduğunu gördüm bizim en büyük hatamız seri katillerle empati yapmaya çalışmak çünkü onların psikolojisi bizimkiyle bir değil, seri katil psikolojisi normal insanların asla anlayamayacağı bir şey kendi ailesini torunlarını çocuklarını öldüren bir sürü kadın seri katil var. Bunları dinlerken okurken şok oluyorum ve arada kendime engel olamıyorum düşünüyorum bir insan nasıl kendi ailesini öldürebilir diye ama anlayamıyorum. En bilinen kadın seri katillerden biri Aileen Wuornos belki adını duymuşsunuzdur. Türkiye'de böyle konular konuşulunca öff katil işte ne anlıycam katil mi konuşacağız vs. gibi şeyler söyleniyor genelde ama Yasak Elma dizisinin yorumlarına bir girerseniz anlarsınız halkımızın nasıl bu konu hakkında cahil kaldığını ve ne kadar bu konuya meraklı olduklarını Şahika'nın kocasını zehirlediği sahnenin yorumlarında herkes çok iştahlı yorumlar yapıyor. Bu konuda sürekli Şahika'yı örnek veriyorum çünkü Türkiye'de verebileceğim çok bir örnek yok ve gayet Youtube'a yazarak anlayabileceğiniz bir örnek. Servet avcısı kadınlarla karadulları karşılaştırmayın sakın çünkü aralarında çok belirgin bir fark var karadullar eşlerine yalvarmak yerine öldürerek servetlerini ele geçirirler.
Güncellemeler
+1 yıl
Yeni yeni kadın seri katiller gün yüzüne çıkmaya başlıyor aslında eski zamanlarda kadınlar çok ezilirken bile kocasını arsenikle zehirleyen kadınlar varmış. Arsenik bir tür zehir zamanında kadınlar çalışamadığı için hiç bir kazançları, boşanma hakları, vs. de yokken sırf para için çocuklarını sigortalatıp öldürüyorlarmış boşanma gibi bir seçenekleri olmadığı için de çoğu zaman kadınlar kocalarını sigortalatıp arsenikle öldürüyorlarmış o zamanlar tıp ilerlemediği için o zamanların çoğu kadın seri
Güncellemeler
+1 yıl
katili hiçbir ceza almadan hayatlarına devam etmişler o zamanlar bu olaylar anlaşılmaya başlanınca arsenik yasası bile çıkartılmış. Arseniğin bir bilinen diğer adı da bu yüzden Miras Zehridir hatta bu olaylar çok dikkatimi çekmişti biraz araştırmıştım kadınlara kocalarını öldürmeleri için zehir veren bir kadın varmış ve o kadın diğer kadınlar tarafından ispiyonlanmadan baya bir süre kadınlara zehir satmış resmen kocasını zehirleyen tüm kadınlar birlik olup kadını ele vermemişler
Kadın Seri Katiller Hakkında ne Düşünüyorsunuz?