Yalan söyleyebilmek için, insanın çok iyi hafızası olmalı. Ne dediğini hatırlayıp, ona göre ye yalanlar bulmalı. Çok büyük bir yük bu, hele benim gibi, zayıf hafızalılar için. O yüzden ben de, doğruyu söyler ve unuturum. Çok rahatım böyle.
Ailem hata yaptığım zaman kızmadığı için yalan söyleme gereği duymadım. Dolayısıyla bu konuda uzmanlaşamadım. Yalan atmamı gerektirecek bir yaşantım da olmadı. Ailemden gizlim saklım yok. Arkadaşlarımla buluşmak istemediğim zaman kırmamak için hastayım, misafir gelecek yalanları söylerdim, gerçi onuda söyleyemiyordum. Belli oluyordu. Onlarda artık beni tanıdı. En rahatı doğruyu söylemek.
Eskiden soylemezdim. Is hayatina girdim gireli soylerim. Ozellikle yaptigin isi bilince, isi bilmedigi halde basina getirilen amirlerin anlamsiz baskilarindan kurtulmak icin yalan mecburiyettir.
Benzin bitti dediginde motoru sokelim diyen adama laf anlatamiyorsun, zira anlamiyor.
Ortaya cikmaz. Ortaya cikmasi icin donanimli amir yetistirilmesi gerek. O da bizim ulkeye fazla.
Birşey yapmam kabul ederim nedenini de açıklarım ben boş yere yalan söylemem söylüyorsun nedenim olur.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yalanın büyüklüğüne ve karşımdaki kişinin önemine bağlı. Karşımdaki pek önemli değilse umursamam, önemliyse özür diler düzeltmeye çalışırım ama bir noktaya kadar, durum gereği vazgeçemeyeceğim biriyse gereken fedakarlıkları yaparım
Çok profesyonel yalancı olduğum için 14 yaşımdan beri sorun yaşamadım.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Merhaba🎈, “Yalan zeka işidir, dürüstlük ise cesaret. Eğer zekan yetmiyorsa yalan söyleme; cesaretini kullanıp dürüst olmayı dene.” demiş Victor Hugo Genelde ortaya çıkması zordur.
Ne de çok dürüst insan varmış. Bunca yalancı üç kâğıtcı insan nerede yaşıyor acep. Her neyse yalan ortaya çıkınca bozuntuya vermem ya kıvırırım ya da dogrusunu bilmeyi hak ettigini mi dusunuyorsun derim hep ise yarar 😌