Hatalıysan hatanı kabul edip özür diler misin? Yoksa kendince karşındakinin hatalarını sıralayıp suç bastırmaya ya da işi geyiğe vurup özür dilemeden olayı kapatmaya mı çalışırsın?
Merhaba, Bakıyorum da çoğu kişi "Evet" diye cevaplamış soruyu. Ancak ikili ilişkilerin vasat halini göz önüne aldığımızda durumların öyle olmadığını görmekteyiz ne yazık ki. Hata kabul etmek acizlik değil aslına yücelik ve bilgeliktir kanımca. Herkes bu motivasyonu kendinde bulamaz ve suçu karşıda arar. Hatalıysanız kabul edin ki akşam yastığa başınızı koyduğunuzda rahat uyuyun. Işıkla kal.
Yaptığımın hata olduğunu gorebildiysem ne mutlu bana bi yanlıştan daha hasar almadan dönmüşüm demektir.. Hatama maruz bıraktığım zati sahanelerini de alırım karşıma, 'ben bu bu bu işi yaptım ama yanlış yapmışım bak düzeltiyorum, sana da böyle hissettirdiğim için, seni buna maruz bıraktığım için özür dilerim' derim.. Sonrasında da aklımın bi köşesine o anı kazırım ki tekrar etmeyeyim diye.. 🤷♀️
Ben kendi açımdan hiç hatalı olmuyorum ya. Her ne yaptıysam onun girişi, gelişme ve sonucu vardır kendime göre. Tak tak tak bundan bundan ötürü yaptım diyebilirim.
Genelde evet ama karşımdaki kişiyi çok sevip kaybetmekten korkuyorsam baya çabalarım özür diler kendimi affetirmeye çalışırım. Benim için önemi olmayan biri ise çok fazla uğraşamam açıkçası
Tabiki de dilerim özür dilemek insanı küçük düşürmez aksine erdemli bi insan yeri geldiğinde hatasını haksız olduğunu kabul eden biri olduğunu gösterir.