İçsel temizlik nasıl yapılır?

Aslında bu soruyu bir psikologa sormam gerekiyor, ama buralara şimdilik bırakıyorum.
Ruhumu arındırmak, kafamı, beynimi, zihnimi boşaltmak istiyorum. Ama sadece kendini hatırlatan acı detaylar. Ders alsam da, dirayetli olsam da, hayatta bazı anlarda, hayvanlara benzer olaylar, tesadüfler sayesinde bana kendini hatırlatan kafamda yer görmüş bazı gruplarında, yorulduğum anları, geride kalanlar bazen.. Hepsinin üstünden çok sular geçti, hatta bazı acılarımı unutabilmek, hayattan çıkarabilmek adına çok yer gezdim, tek ebeveyn yollara çıktım, bir çok sorunla tek misafirim başa çıktım. Büyüdüm, büyüdüm, değiştim, eski o sesini beceremeyen, içinde yaşayan, değil kendini düşünmeyi, kendini sorgulayamayan, utangaç, yavaş - ağır aksak, çocuklara uyamayan, yüzü hiç gülmeyen, hiç bir yere adapte olamayan o kızı geride bırakmak, insanları konuşan, güzel konuşmak adına büyük büyük çabalar sonucu artık diksiyonlu konuşan, atılgan, her an tetikte, dününü bu günü yarını düşünen, kendini sorgulayan, empati kuran, kolayca öğrenme, her yere uyum sağlayabilen bir insan yaşadım, kendim, o zorluklar sayesinde. Belki de o kuşakları yaşamasam şu an ben G.. sürüm diyorum. O çekişmeyi yaşamasam değişemezdim. Ne garip değil mi.. İyilikten hiç vazgeçmedim, değişsem de eskiye göre daha olumlu, olgun biri oldum. Şimdi tek şikayetim o yer olmuş acı detaylar kafamdan silip atmak...

İçsel temizlik nasıl yapılır?