İnsan yedisinde neyse yetmişinde de odur diyoruz. Sonra da herkesin ikinci bir şansı hakettiğini söylüyoruz. Sizce ne yapmalı? Bir kere yapan ikinciyi yapmaz mı yoksa değişir mi?
Bakın bir insana değil ikinci şansı 2 trilyon şans versen yine aynıdır yine, değişen bir şey olmaz.
Örneğin günahkar bir insan ölüp mezara girse, günahlarından çok pişman olduğunu ve geri dönüp o günahlarını telafi etmek ve hep iyilik yapmak için yalvarıp hayata geri gönderilse, iki gün geçmeden yine döner eski yaptıkları şeye.
Bence hataya bağlı. Yaptığı şeyi istemeden yaptıysa, bir anda olup bitmiş bir hataysa neden olmasın. Ama eğer bir insana ihanet etmek ya da aldatmak falan ise, yaptığı hata bir süreç ise, yapmama şansı varken yapmayı tercih etmiş demekse bence ikinci şansı hak etmiyorlar. Çünkü o tür insanlara ikinci şans verilse, yaptıkları şeyi tekrarlamaları an meselesi oluyor, insan değişmiyor ne yazık ki.
Bence herkes hata yapıyor, bazı hatalar ise affedilmez. Kesin ve net bir çizgi ile çizilmesi gerekirHatanın ve yanlışın büyüklüğüne bağlıdır şans verilip verilmemesi
İnsanların ikinci bir şansı hakkettiği konusunda eskiden daha ılımlı bir bakış açısına sahiptim de sonralarda farkettim ki insanların yaptığı hatalarin çoğu esasinda hata adi altında bir tercih.. Ve insanların tercihlerinin sonuclarina katlanmalari gerektiğine inaniyorum.. 🤷♀️