Siz kime/ kimlere saygı duymazsınız? Sizi sevmeyen insanlara da saygı duyar mısınız? ya da gözünüzde saygıyı haketmeyecek neler var? Mmm şöyle bir aklıma geldi, hayatıma müdahale etmeye çalışıp ahkam kesenlere pek saygı duyamıyorum ben.. ya siz; Sordum kaçtım görüş sizlerde 🎈
Saygının önceliği kendimizedir. Yaptığımız işlerden, davranışlardan, yaşamımıza ne kadar saygın varsa sana uymayan şeylere o kadar saygı duymazsın, bu olumlu tarafı... Olumsuz olan hayatta amacı olmayanların yaptığı saygısızlıklardır ki bu kişilere saygı duymam. Aslında soruyu başka yere çekmek istedim; saygı duyulan veya duyulmayan şeylere gerçekten hakkımız var mı?
Saygımı hak etmeyen kimseye saygı duymam. Sadece kendi çıkarlarını düşünen, anlayıp dinlemeden yargılayan, kendince yanlışını yakaladığını düşünüp amaçsızca zarar vermeye çalışan, düşünceleri başkalarına göre şekillenen, iyi gününde destek kötü gününde köstek olan, saygısız olup saygı bekleyen, hatalar yapıp af bekleyen, seni aptal yerine koyan... Kısacası saygı gördüğüme saygı gösteririm, diğerlerini görünmez kılıyorum gözümde.
4 tip insana saygım yok bisiklet yolunda yürüyenlere kaldırıma arabasını park edenlere metroda inenleri beklemeden direk binmeye çalışanlara bi de ağzı var dili yok sokak hayvanlarına zarar verenlere kesinlikle saygım yok
Benim için sevmek tercih edilebilir bir durum, ancak saygı göstermek tercih meselesi degil.. Bir zorunluluk.. Kişiliğine, yaşam alanına, ailesine, inançlarına saygı gösterdiğim herkes bana saygılı davranmak zorunda.. Bu çizgiyi aşan/aşmaya çalışan kişiye saygı göstermemek gibi bir eğilimim var şikayetçi olmadığım 😏
Sevgi gönüllük, saygı mecburiyettir. Sevmesem de saygı duyarım ta ki, o kişi etrafındakilere zarar vermeye başlayıncaya kadar. Şayet etrafına zarar vermeye başladıysa, insanları hiçe saymayı yaşam tarzı haline getirmişse o zaman işte bende saygı, kalmaz yerini o kişiyi durdurma arzusu alır.
Bana saygı duymayanlara diycem ama herkese duyarım ya
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ateistlere , deistlere , lgbt ye , saygı duymam. Kimse duyar kasmasin onlar müslümanligi alçak goruyo. E o zaman banane neden saygı duyayim bu mallara.
Sürekli bahanelerin arkasına sığınarak sorumluluktan kaçana, yerli yersiz yalan söyleyene, oturduğu yerden herkesi eleştirene, körü körüne güvenene ve inanç besleyene. Liste uzar o yüzden ben uzuyorum.