Hiçbirimiz mükemmel değiliz. Illaki pişman olduğunuz bir şeyler vardır. Paylaşmak ister misiniz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılVar, iyi ki de varlar.
Pişmanlıklar birer hazinedir aslında.
Ne kadar çok yaşadığının, ne kadar çok olgunlaştığının, ne kadar çok öğrendiğinin göstergesidir.
Bu yüzden pişman olmaktan çekinmemek lazım ve bende öyle yapmaya çalışıyorum.12 Yorumla- +1 yıl
Tebrik ederim, bunlarin farkında olmanız ne güzel. Ne mutlu sizin adınıza :)
- +1 yıl
Teşekkür ederim :))
En İyi Cevaplar
Keşke doğmasaydım.
17 Yorumla- +1 yıl
Yaa ama oyle deme Allah'ın gücüne gider ve ben de üzülürüm, ayrıca o senin elinde olan bir şey değil. Seni bu kadar mutsuz eden nedir?
- +1 yıl
Bazı insanlar hayata karşı, insanlara karşı çok duyarlidir ve hassastir. Ben de senin gibiyim. Hayvanlara, çocuklara, kadınlara, çeşitli ırklara, dinlere gerçekten günümüzde o kadar olumsuz yaklasıliyor ki üzülmemek elde değil. Bazen çevremizde oyle insanlar oluyor ki bizi üzen.. Aslında fark etmeliyiz ki o insanları da baska insanlar bu hale getirdi, belki kötü bir çocukluk yaşadı, belki yargılandı, dışlandı veya kötü bir genetikle doğdu. Her şeye rağmen her insan çevresine, canlılara iyi davranmalı. Ama karşımızdaki insanların da neler yaşadığını unutmamaliyiz. Çünkü hepimiz insanız ve bir şeylerden etkileniyoruz. Belki öyle kötü insanlara rağmen iyi olmayı başarabilirsek umarım bir gün iyilik de moda olur :) ❤
- +1 yıl
Bu durumlara, haksızlığa, kotü insanlara karşı hassas ve duyarlı oluşun beni hem etkiledi hem de mutlu etti. İnşallah karşına hep iyi insanlar çıkar ❤
- +1 yıl
Umarım bizim gibi insanların üzüleceği hicbir durum yaşanmaz dünyamızda. Çevremizi güzelleştirmek bizim elimizde. Küçük çocuklara yaptığımız kurabiyeleri veya oyuncaklari vermek bile onlarin dünyalarında büyük etkiler birakabilir. Seni tanıdığıma çok memnun oldum :) ❤
Sinirlendiğim zaman bir anlık çok ama çok sevdiğim insanların kalbini kırdığım için çok pişmanım. Sinirlenirim, dağıtır, kırarım ama sonra bir köşeye geçer neden yaptım, keşke yapmasaydım diye içim içimi yiyerek ağlarım.
115 Yorumla- +1 yıl
Anladığım kadariyla sizde öfke kontrol problemi var. Bu durumu sık yaşıyorsanız ve çevrenizdekiler cok etkileniyorsa doktora gitmenizi (psikiyatri) tavsiye ederim. Aslinda hepimizin yanlışları olabilir ve bunu düzeltmek icin doktordan yardım almamız kadar normal bir durum yok. Ayrica baska hastaliklardan kaynaklaniyor olabilir mi diye de kontrole gidebilirsiniz. Bu durumun farkına varmanız pisman olmaniz acisindan olumlu. Bunun için çevrenizdeki olaylara, insanlara karşı daha sakin kalabilmeniz için kendinize o an düşünme vakti ayırın. Hemen tepki vermeyin. Birkaç dakika derin ve yavaş nefesler alarak sakinleşmeye çalışın. Kendinize 100e kadar sayma hedefi koyun. Nefes alıp vererek saymaya devam edin. Nefesinizi mum üfler gibi sakin bir şekilde verin. Daha sonra ayrı bir odaya gidin. Uyuyabilirsiniz sizin için daha iyi olur. Sakinseniz olayi düşünün. Örneğin bana bunu dedi veya başima bu geldi ama bunda sinirlenecek bir şey var mi diye sorun kendinize. Diyelim ki normal olmayan kizacaginiz bir durum. O zaman da düşününki sevdiklerimi üzmeye değer mi? Hayat çok kısa beyefendi. Hepimizde irade var. Isterseniz başarabilirsiniz ve başarabilirseniz siz ve çevrenizdekiler daha mutlu olacaksiniz. Hatta sizi daha çok sevebilecekler. Hayatamizin ve hayatimizdakilerin değerini bilmemiz dualarimla.. ❤
- +1 yıl
Evet, kesinlikle öfke kontrol problemim var. (saklamam, neyse söylerim) Her zaman hatanın bende olduğunu kabul ediyorum.
Fakat benim hayat hikayemi öğrenirseniz, emin olun bana hak verirsiniz. :) Benim psikolojimi psikiyatri dahi düzeltemez. Vermiş olduğunuz tavsiyeler için teşekkür ederim - +1 yıl
Beni doktor düzeltemez diyen nerdeyse her insan iyi bir psikiyatriye gittikten sonra mutlu ve normal bir şekilde çıkıyor. Mesela Kırmızı oda dizisinde olduğu gibi. Gerçeklerden uyarlanan bir proje ve benim de ilgi alanim olduğu icin izlemek hoşuma gidiyor. Belki küçükken bir şeylere gücünüz yetmediği zaman size yapılanlara karşı çıkamadığınız için boyle olmuş olabilir çünkü bu durumu ben kendimde de gözlemledim. İnsan gücü yettikce bazen önceden sesini çıkaramadığı durumlara daha fazla tepki verebiliyor. Ne demek rica ederim, inşallah istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. Bu arada yatmadan önce bu gibi durumları hayal edip sonuç olarak daha az tepki verdiğinizi sakin olduğunuzu hayal ederseniz de çok ise yarar. :) ❤
- +1 yıl
Çok haklısınız, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Televizyon kanalları arasında değiştirme yaparken görmüştüm, fakat tam izlemedim; konusunun tam olarak ne üzerine olduğunu bilmiyorum. Fakat not aldım, mutlaka izleyeceğim. :)
Eskiden mutlu olan bir çocuk, her şeyin farkına vardıkça ruhunun yaşı inanılmaz büyüdü, büyümeye devam ediyor. Önümüzdeki ay yirmi yaşıma gireceğim ama inan yirmi yaşında ki birisi değilim (50-60 yaş sanki). Bu tür konuları içimde tutarım, dışarıya yansıtmam. Her şeyin farkındayım, neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum, neyin ne sonuç doğracağını çok iyi biliyorum, olgun bir insanım. Gülmeyi unuttum! Sanırım bu sebeple yaşıtlarıma göre oldukça sıkıcı birisiyim. Ama bundan asla rahatsız değilim askine bana güç veriyor, vereceğim kararlar daha mantıklı oluyor. Bir söz vardır, bilir misiniz? "Bir insan acı çekmeden, olgunlaşamaz" işte bu söz beni doğrular nitelikte.
Şimdi böyle bir insan nasıl olur da ileride evlenilir, aile kurar, mutlu olur? Ben sevdiğim insanın iyiliği için kendisi ile birlikte olmam çünkü üzülür. Üzülmesini, kırılmasını istemem. İşte, bunu ben kolay kolay gerçek hayatta dile getirmem, sanal olduğu için insan söylüyor işte. Kusura bakmayın - +1 yıl
Gerçekten gelecekteki eşinizi kırmamak için neler neler düşünecek kadar olgunsunuz. Benim sevgilim de sizden daha da küçükken cok olgunmuş hocaları bile söylermiş ama aynı zamanda da çevresine karşı aşırı sinirli, agresif tepkiler verebilen, incitebilen, olay anında düşünmeden ani hareket eden birisiymiş. Sonra psikiyatriye gitmiş ilaçlar almış ama 4 ay sonra kendisinde bazı yan etkiler gözlemlediği için bırakmış. İlacları kullandiği süreç boyunca kendisinde sakinlik de gözlemlemis ve ilacları biraktiktan sonra da bu sakinliği devam etmiş. Hala da öyle. Yerine göre hareket etmesini bilir ama masallah pamuk gibi. Yani her şeye sinirlenmez, ani ofke nöbetleri geçirmez, sakin birisi. İnşallah bu hikaye sana ilham verir ve inşallah sen de onun gibi istediğin sağlığa kavusabilirsin :)
- +1 yıl
Haklısın, tabii ki çevremizde surekli istemediğimiz olaylar oluyor ve bunlar bizim elimizde olmayabiliyor bazen. Demekki sen olayları biriktirerek en sonunda tepkini dile getirebilen birisisin. Bunun yaşanmaması için bence olay aninda sakinlestikten sonra insanlarla konuş ve sakin bir şekilde tepki ver. Ben de bazi seyleri icimde biriktirdiğim zaman bir yerde patlayabiliyordum hatta sinir krizi geçiriyordum gerçekten. Ama herhangi bir olaya o an tepki verdiğim zaman tabiiki olaylarin tümüne vereceğim tepkiye gore normal düzeyde oluyor. Bence içinde tutmak tehlikeli bir durum. Rahat ol, o an nasil hissediyorsan paylaş insanlarla (ama sakin bir sekilde :D) ❤
- +1 yıl
Kesinlikle, çok ama çok tehlikeli bir durum. Bu sebepten doğacak tek bir korkum geri dönülemez hatalar yapmam. Patladığım zaman hiç abartmıyorum ben, ben değilim. Sanki ben vücuttan ayrıldım, bir başkası kontrol ediyor. ☺️
Tavsiyelerinize uyacağım. Ayrıca sizin gibi bir insan gördüm, şaşırdım. Böyle insanlarla ilgilenen birisi daha önce görmedim - +1 yıl
İnsanlara yardımcı olabilmek, onların hehangi bir sorununu çözmeye çalışmak beni çok mutlu ediyor. Çünkü karşımdaki insan mutlu olunca ben de onun duygularını paylaşıyorum. Çok teşekkür ederim. :) ❤
- +1 yıl
Diğer arkadaşlara yazdığınız yorumları dikkatlice inceledim, nasıl birisi olduğunuzu aşağı yukarı tahmin edebiliyorum. Gerçekten günümüzde böyle insanla karşılaşmak sanırım uçan bir kuşu öldürmeden ağzımız ile tutabilmek kadar çok düşük bir olasılık, hiç abartmıyorum. Herkes kötü olmayı tercih etmiş, yalanlar, menfaatçiler, üstün görmeler, kendisi için bir başkasını kullanan vs vs saymakla bitmiyor. Bazen diyorum böyle zamana denk geldiğim için lanet olsun! Ama hep nadir olan taraf ilgimi çeker, diğerleri sıradan. Gerçekten nadir olan tarafta olduğunuz için kendinizle gurur duymalısınız.
Ama bunu suistimal ederek kendisine malzeme çıkarmak isteyen birçok insan var, dikkatli olmalısınız.
- +1 yıl
Görüşleriniz beni ne kadar mutlu etti anlatamam, insallah gerçekten gördüğünüz kadar iyi biriyimdir. Siz, güzel taraftan bakmayi bilen birisi olarak eminim cok iyi bir insansınız. Görüşleriniz için cok cok teşekkür ederim, benim için değerliler ❤
- +1 yıl
Görüşlerini paylaştığın için ben teşekkür ederim :) ❤
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
10Cevap
+1 yılHerkesin vardır ama siteye girince ben hiç hata yapmadım modunda takılıyorlar. :D Tecrübemle sabit pişmanlıklar
13 Yorumla- +1 yıl
Belki yüzleşmekten korkuyor olabilirler ama pişmanlıklarımızın farkına varıp onları yapmamak bizi hep bir adım öteye taşıyacaktır :)
- +1 yıl
Valla zaten pişmanlıkla yüzleşmemişlerse bir çok kez ahmak yerine konulurlar bu daha çok üzer :D
- +1 yıl
Kesinlikle, katılıyorum. :D
Boşa geçen günlerin pişmanlığı.. Ve Hâla devam ediyor olması
15 Yorumla- +1 yıl
Zamanını nasıl değerlendirmek isterdin?
- +1 yıl
İstersen birbirimizi motive edebiliriz. Mesela benim de çalışmam gereken konular var. Aramizda yarışlar yaparak, hedef koyarak movite olabilen biriysen seninle programlı çalışmak isterim :)
- +1 yıl
Herkesle aynı şekilde ilgilenmiyorum. Her insana ayrı bir cevabım ve tarzım oluyor. Diğerlerine birlikte çalışalim demedim mesela. Ama seni motive etmek imkansızsa bunu yapabileceğimi sanmıyorum.
Gizli Üye(25-29)+1 yılSeks yapma imkanım olmuştu keşke yapsaydım diyorum, ama 1 ay sonra yapcam canıma tak etti
118 Yorumla- +1 yıl
Bence yapmaman seni dini boyutta daha güzel yerlere taşıyabilir. Allah içimizden geçen ve yapmadığımız günahlar icin bile bize sevap yaziyormuş ne kadar güzel oyle degil mi? Ama diger taraftan da Allah'ın en büyük günahlarindan birini islemek var. Değer mi sence? Ayrıca ilerideki eşin seni kıskanmayacak mi? Bence yapmasan onu ve kendini daha mutlu edersin. Anlık zevklerin yerine sonsuz huzura bırak kendini... :)
Cevap sahibi+1 yılKimse beni hak etmiyor, seviyorum diyenlere de inanmıyorum, evlenmek de istemiyorum nokta!
Cevap sahibi+1 yılVurup geçecem mala hak ettikleri bu! Bıktım artık kız milletinden parayı veren düdüğü çalarr
Cevap sahibi+1 yıl1 ay içinde eğer sevebileceğim birisi çıkmaz ise gidicem kesin.
- +1 yıl
Çok güzel konuştun ilk eig sana veriyorum çünkü bende hep senin düşüncedeyim nasibim ilerde olcak eşime olan saygım için tutuyorum kendimi
- +1 yıl
@Garibanınyüzügülermi senin gibilere çok saygı duyuyorum. Kendini pis işlere alet etmediğin için değer verilesi bir insansın <3
- +1 yıl
Gizli üye anlattıklarının hepsi birer bahane. Karşına düzgün bir aday çıkmadı diye bu bir zina bahanesi olamaz. Aklin fikrin boyle şeyler düşüneceğine ilgini başka alanlara dagıtıp hobiler edinerek kendini geliştirebilirsin. Bir kız olarak söylüyorum kızlar sadık, kendi namusunu koruyan, kendine değer veren erkeklerden hoşlanırlar. Para karşılığı o kadar pis bedenle birlikte olmuş, kendisine saygisi olmayan insanları tabii sevmezler. Zaten bir insanın kalbi de zikri de fikri de yüzüne, davranışlarına yansıyor.
- +1 yıl
Teşekkür ederim sende öylesin yakından. Tanımak isterdim seni
- +1 yıl
@Garibanınyüzügülermi teşekkür ederim, tanıdığıma memnun oldum ama sevgilim var. Iyi günler
Cevap sahibi+1 yılYalana bak kızlar hep srefsiz seviyo bu dediğine sen inandın mı ya?
- +1 yıl
O kızlar da kendileri öyle oldukları için oylelerinden hoslaniyor. Unutma ki insanoglu bencildir ve yaratilisimizdan ötürü hep kendimize benzeyenlere sicaklik duyariz. Sen de kendin gibi bir kizla evlenmeyi kabul edebileceksen sen bilirsin. Ama ben dedigim gibi ilkini evlendigim kisiyle yasayabilecegim erkekleri daha cok begeniyorum. Çünkü heyecanlari ve bir sey bilmezlikleri bana daha temiz ve heyecanli geliyor. Aslında ulkemizde bu kesim cok fazla ama Sen sadece görmek istediğin gibi kizlari görmüşsün. Buna algıda seçicilik deniyor. İnsanın doğru bir insan olması ne güzel bir duygudur bilir misin? Yasakları islememek ve doğruları yapmak ne huzur verici. Umarim sen de o duyguyu kendini daha fazla kirletmeden yasayabilirsin ve umarim gercek zevkin doğru olani yapmak oldugunu tadabilirsin.
Cevap sahibi+1 yılBu gidişle zor ya sosyal hayatım yok zaten bıktım ne gelen var ne giden sap geldim sap gidiyorum bekleyemem artık gelirse gelir gelmezse de zevkime bakarım.
- +1 yıl
Hayırlı iftarlar canın sağ olsun
- +1 yıl
@Garibanınyüzügülermi Hayırlı iftarlar :)
- +1 yıl
Kusura bakma yanlış anladıysan sadece tanımak için dedim
- +1 yıl
@Garibanınyüzügülermi yanliş anlamadım endiselenme, estağfurullah
- +1 yıl
Benimse tam tersi seks değildi tabiki ama yılbaşında akşam ev arkadaşlarıyla bi kaç kişiyle daha evde parti yapmıştık baya bi içtim alkol aldım sonra bu partidekilerden bi tanesi bana sarılıp uyumuş herhangi bi temas olmadı ama uyandığımda kaşık pozisyonunda uyuyorduk dediğim gibi sarhoştum ama farkındaydım herşeyin herhangi bişey olmadı ama yinede kalkıp o herifin kucağından çıkmadım o anda şeytana ya da nefsime uydum ve 10 dakika kadar beraber uyuduk keşke hemen kalkıp ağzını burnunu dağıtsaydım bilincimle oldu ama içten içe kendimden iğreniyorum neden böyle yaptım diye😔
Cevap sahibi+1 yıl@Kaybedenlerkulübü_07 isteyerek olmamış üzülme canim
+1 yılPişmanlığım çok var neler yok ki açıkçası
14 Yorumla- +1 yıl
Paylaşmak istersen dinleyebilirim :)
- +1 yıl
Geçmişim de yaptığım davranışlar hatalar çok oldu öncelikle de ise PC ile ilgili çok oynamam ve kendi hayatıma önem vermemekle basliyabilir açıkçası bu durum :)
- +1 yıl
Küçükken yaptıklarımız bazen tüm hayatımızı etkileyebiliyor. Bunların farkına varman bile seni olayların bir adım ötesine taşımış ve artik dışarıdan kendini gözlemleyebiliyorsun. Bu büyük bir artı. Ve bilmeliyiz ki kimse kusursuz degil ve hiçbir sey için geç de değil. O yüzden yaşın da gençken bu durumu fırsata çevirmek ve hayallerinin peşinden gitmek her seyi değiştirebilir. Unutma ki insanın isteyip de yapamayacağı bir sey yoktur, sen yeter ki iste ❤
- +1 yıl
Çok güzel konuştun ilk eig sana veriyorum çünkü bende hep senin düşüncedeyim nasibim ilerde olcak eşime olan saygım için tutuyorum kendimi
+1 yılBende kalır pişmanlıklarım
14 Yorumla- +1 yıl
Gizliden yazabilirsin
- +1 yıl
Eger isterden tabii.
- +1 yıl
Peki :) . Umarım hayatınız pişman olmayacağınız kadar güzel geçer :)
- +1 yıl
Teşekkürler
+1 yılDaha iyi bir meslek sahibi olabilirdim
13 Yorumla- +1 yıl
Bu konuda ben de pişmanım. Yanlış meslek seçtiğimi düşünüyorum. Baska bir meslek de seçebilirdim. Ya elimizdeki mesleğin güzel yanlarını görmeye calışarak mutlu oluruz ya da hiçbir şey için geç degildir felsefesiyle baska bir meslek sahibi oluruz. :)
- +1 yıl
O kadar çalıştık didindik artık bırakamam zaten. En iyisi senin dediğin gibi içinde bulunduğum durumdan zevk almaya çalışmak 😊
- +1 yıl
:)
Kişilik & Karakter konusunda 24,1b cevap paylaştı. Gençliğimi hiç yaşayamadım
116 Yorumla- +1 yıl
Küçüklüğümüzü aile yapımızdan, maddi şartlardan, hayat şartlarından yaşayamamış olabiliriz. Bu bizim suçumuz değil ve bizim değerimizden hicbir sey gotürmez. Ama o anları tatmamız, huzurlu hissetmemiz, o zamanların eksikliklerini ruhumuzda doyurmak için yapabileceğimiz var. Mesela mahallede oynayan çocuklara top alip aralarına karışarak top oynamak, çocuğumuzla birlikte bisiklete binmek, durumu olmayan bir çocukla birlikte pamuk şeker yemek, elimizde balonla sahili dolaşmak ve belki bir çocuğa hediye etmek, kendimize oyuncak araba koleksiyonu yapmak.. Bu hayattaki en değerli sey kendimiziz ve kıymetimizi bilip kendimizi mutlu da edebiliriz :) ❤
- +1 yıl
Benim durum farklı ya ben 32 yaşındayım çocukluğumdan belli utangaç çekingen içime kapanık asosyal sessiz özgüvensiz biriyim hep eve kapalı pasif yaşadım gençliğim de hep eve kapalı işsiz asosyal yalnız mutsuz geçti senelerdir evden dışarı çıkmıyorum hiç sevgilim bile olmadı yani herşeyden mahrum kaldım hiçbir şey yaşayamadım herşey içimde kaldı
- +1 yıl
Biliyor musun dediklerin aynı ben. Tek fark sevgilimin olması ama o da karşıma çıkmamış olsaydı seninle yaş hariç ayni durumda olurdum. Hatta boyumun uzamayışını bile ergenlik donemimde içime kapanik olusumun etkisi oldugunu düşünüyorum. Küçükken öyleydik diye hala oyle olmak zorunda değiliz ki. Şu an büyük ihtimalle işin vardır ve oyle olmak zorunda değilsin çik gez dışarı. Insanlarla konuşmaya calis. Onlarin bizden farki yok. Konuştukça alişacaksin. Iş arkadaşlarinla yemek ye alisveris yap oyun oyna. Hoslandiğin kişiler olursa tanismak istedigini söyle. Ve kendini övmeyi bil. Al aynayı karşina ov kendini. Ben öyle yapiyorum. Jsdnndd. Benim de özguvenim çok eksikti ama artik iyi. Bu zamanla bir seyler deneyimleyerek boyle oluyor. Kendi basina bir seyler basarmak zorunda kaldiginda artik kendinin bir seyler basarabildigini goruyorsun
- +1 yıl
Mesela kendine hediyeler al. Bakımlar yap ( sac, cilt, el vb.). Bak dene gerçekten cok iyi geliyor göreceksin
- +1 yıl
Ben işsizim hiç çalışmadım hiç gezmedim eğlenmedim sosyal hayatım olmadı sevgilim olmadı hep eve kapalı yaşadım gençliğimi tamamen evde geçirdim çünkü evden dışarı çıkamıyorum korkuyorum özgüvenim yok çok kapanık pasif çekingen kaldım hiç açılamadım kendimi aşamadım düzelemedim çocukken çok sessiz çekingen pasif asosyal utangaç biriydim ergenliğimde aynı geçti ilkokul lise hep böyle geçti hiç arkadaş edinemedim hep dışlandım ezik görüldüm liseden sonra da eve kapandım askere gittim geleli 10 sene oldu hep evdeyim maalesef hiç evden dışarı çıkamıyorum işsiz parasız yalnız mutsuz asosyal geçti gençliğim dışarı çıkmak istesemde çıkamadım çıkamıyorum 30 dan sonra da tamamen kapandım hayattan koptum zaten
- +1 yıl
Ama bir şeyler yapmazsan adım atmazsan bu durum hep bu şekilde gider. Hiçbirimiz mükemmel bir özguvenle dogmuyoruz. Ozgüven bizim hayatta başardiklarimiz sonucunda elde ediliyor. Bunun için bir seyler kendi basiniza basarmalisiniz. Her şeyi aileniz yaparsa bu durum her insanda gayet normal. Bu biraz da ailelerimizin o biz olmadan bir şey yapamaz korkusundan kaynaklaniyor cocuklari biraz özgur birakmak gerekiyor. Dışarıdaki insanlarin sana ezik gözüyle baktigini düşünmüşsun ya bunu asla unutma ki seni o duruma sokan yine kendin. Cunku sen kendin ezik oldugunu düşünürsen herkes senin hakkinda öyle düşünür. Bak dostum, hicbirimiz mukemmel degiliz. Işin ucundan baslamak gerekiyor, korkacak hicbir şey yok en fazla ne olabilir ki. Insanlara sanane demeyi bilmek gerekiyor. Ama. sonucta elde edecegin sey seni hayatin boyunca mutlu edecek. Öncelikle bir işe girmen gerek. Kendi parani kendin kazanmalisin ki özgüvenin yavaşça yerine gelmeye başlasın. Insanlarla yavaş yavaş konusmaya basladikca goreceksin ki korkulacak hicbir sey yok. Mesela bir sey mi yiyorsun sen de yer misin de biraz muhabbet et.
- +1 yıl
Tatil gunlerinde tek başina bulunduğun ildeki gezilecek yerleri arastirip oralari gez. Dolmus bilmiyor musun, kim biliyor ki hepimiz bilmiyoruz zamanla oğreniyoruz utanma sor sende ben buraya nasil giderim hangi arac gidiyor de. Tek başina gez, otur bir yerde yemek ye. Tanimadigin insanlara merhaba de. Iş arkadaşlarina da anlatirsin ben bugün buraya gittim diye laf arasinda. Sor onlara siz neler yapiyorsunuz, bir ara hep birlikte bir şeyler yapalim de. Komsularina ramazan pidesi al mesela. Seninle konussunlar. Bir parkta otur tek basina. Cocuklari izlerken gordugun teyzelerle muhabbet et. Bana inan gercekten bu senin durumunun aynisi bendeydi ama ben bunlari tek basima ailemden uzak bir ilde okuyarak oğrendim. Kendi özgüvenim böyle yerine geldi. Yurtta kaldim. Istedigim zaman istedigim yere gider istedigimi yer istedigim insanla konusur insanlara soru sorardim. Çok soru sormadigin surece insanlar soru cevaplamayi cok sever. Bana inan bunlari sen de başarabilirsin. Ben öğnredim ki hepimiz ayniyiz. Lutfen kendi degerini bil kendin için bir yerlerden başla, lutfen. Istersen yapamayacagın şey yok, bana inan ❤
- +1 yıl
Ben bu durumu aşamadım aşamıyorum ve aşacağımı da sanmıyorum çok bekledim istedim 32 yaşındayım ve çocukluğumdan belli bu durumdayım hiç ama hiç düzelemdim açılamadım hep kendi halimde sessiz pasif asosyal dış hayata kapanık olmayı seçtim ama bu benim seçimim değildi kişiliğim beni böyle kontrol etti kişilik yapım sosyal hayata uyumsuz okula gittim askere gittim yine açılamadım olmuyor okulda hep sessiz çekingen asosyal kaldım hiç açılamadım okulda tek ben böyle ölü gibiyim lise bitene kadar böyle devam ettim sonra da zaten tamamen eve kapandım hiç arkadaş edinemedim insan içine topluma çıkamadım açılamadım kendimi hep eve kapattım çevre edinemedim işe giremedim hiç gezemedim eğlenemedim askere gittim askerde de aynıydım açılamadım sessiz çekingen pasif kaldım askerden geldim 10 sene oldu 10 senedir evde çürüyorum senelerdie eve kapalı yaşıyorum işsiz asosyal yalnız mutsuz geçti gençliğim bu yaştan sonra da bana imkansız geliyor ben dışarıya çıkacağımı düşünemiyorum o kadar kapanmışım koymuşum ki hayattan artık umudum yok denecek kadar az
- +1 yıl
Sen bu duruma alıştırmışsın kendini ve bunu artik boyle kabullenmişsin. Ama bu bundan sonra da böyle olacak diye bir şart yok. Bir sürü ortam degiştirmişsin ama hiç çaba göstermemişsin. Sen çaba göstermezsen tabii bu şekilde devam edersen. Yukarıda yazdıklarımdan adımlar atmaya başlamalısın. Bence psikolojik destek de almalisin. Cok gerektigini dusunuyorum. Neden bu kadar inatcisin ki. Artik kalk ve kendin için bir seyler yap. Dostum bu hayat boyle geçmez emin ol
- +1 yıl
Neden sanki böyle yaşamayı ben seçmişim tercih etmişim gibi davranıyor herkes bana ya kimse anlamıyor beni kendimi anlatıyorum anlayan yok herkes yargılıyor beni yaşamayan anlayamaz bunu ben çocukluğumdan belli kendi içinde savaşıyorum çırpınıyorum neler çekiyorum bu durumdan bilemezsin ki sana göre kolay basit evden dışarı çıkmak sosyal olmak insan içine girmek işe girmek çalışmak hayata atılmak ama ben bunları yaşayamadım olmuyor hayattan dışardan kopuk yaşadım hep gençliğim istemeyerek eve kapalı geçti senelerdir evde bunalarak sıkılarak gençlere imrenerek yaşıyorum
- +1 yıl
Neden seni anlamadığımı düşünüyorsun ki aynı şeyler benim de başımdan geçti. Mesela ben toplum içinde göz önünde olmaktan hala korkuyorum ve utanıyorum. Normalde bir sene sonraki düğünümü iptal etmem gerekir çünkü bu durumu aşamadım hala ama ben napıcam yapıcam düğünümü sıkıcam dişimi dayanıcam. Büyük ihtimalle 2 saat sonra duruma alışırım ve adapte olabilirim diye hayal ediyorum. Sana yukarıda verdiğim tavsiyeler bu durumdan daha basit ama farkındaysan sen sırf kendini böyle kabullendiğin adim atmaya korktuğun için böyle oluyor.
- +1 yıl
Başına bu olaylar gelmiş olabilir ama boyle devam etmek zorunda değil. Bu zamana kadar başına gelenler senin elinde degildi belki ama bundan sonrası senin elinde. Bir kere başlasan bir yere adim atsan devamı gelir. Tecrübeyle sabit diyorum
- +1 yıl
Sen kendini genç yaşta az çok aşmışsın yani zaten herkes kendini genç yaşlarda açıyor aşıyor zaten ama ben kendimi bu yaşıma kadar hiç aşamadım açamadım 32 yaşındayım az mı yaşıtlarımdan geri kaldım yaşıtlarım benden çok çok ileride hepsi işinde gücünde evli hayatın içinde ama ben ben çok geri kaldım eksik kaldım yetersiz kaldım zayıf kaldım güçsüz kaldım hayatımı hiç kazanamadım hep kapanık kaldım zamanla dahada kapandım artık öyle bir kapanmışım ki bu yaştan sonra açılacağımı hiç sanmıyorum dışarıya topluma iş hayatına aşk hayatına sosyal hayata uyum sağlayacağımı sanmıyorum 30 dan sonra iyice kapattım kendimi genç yaşta hep umudum vardı ama olmadı
- +1 yıl
Lise mezunuysan veya açıktan devam edip bitirirsen kesin iş bulursun ve yapman gereken tek şey senden istenileni en güzel şekilde yapmak. Evlilik konusuna gelirsek zaten günümüzde evlilik yaşı çok yükseldi. O yüzden endişelenme hicbir şey için geç kaldığın yok. Ve kendimiz gibi olan bir sürü insan var bu dünyada. Çocuk konusunda ise zaten erkeklerin her yaşta çocuğu olabiliyor. Cok tatlı bir baba olabilirsin. Umudunu yitirme. ❤
Mesajlara özelden devam etmek istiyorum izninle. - +1 yıl
Henüz 2 seviye olmadim sen bana yazar misın?
+1 yılpaylaşmak istemem.
11 Yorumla- +1 yıl
Peki :) . Umarım hayatınız pişman olmayacağınız kadar güzel geçer :)
Var tabiki
11 Yorumla- +1 yıl
Neler olduğunu söylemek ister misiniz doktor beey
+1 yılO gece alkol içmemeliydik
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?