Eleştiriyi mi, insanların hayatına müdahale etmeyi mi, dedikoduyu mu, yalan söylemeyi mi, küfür etmeyi mi?-Neyi bir meslek kadar çok sık yapmaya başladınız? #Congruent
Merhaba 🎈 Soru çok hoşuma gitti belirtmek isterim öncelikle. Cevaba gelicek olursam meslek edindiğim şey ne dedikodu ne yalan, ne müdahale; ki aksine insanların hayatlarına müdahale etmek kadar sevmediğim bir şey yoktur aynı şekilde benim hayatıma müdahale eden olursa da cevabım sert olur, ne de küfrü meslek edindim. Ben sadece kimseyi dinlemeden nasıl mutlu olcaksam hayatımı nasıl yaşamak istiyorsam kimseyi takmamayı meslek edindim. İyi de yaptığımı düşünüyorum çünkü hayat benim hayatım.
Küfür etme ilk sırada yerini alıyor arada insanların hayatlarına karışıyorum bu huyumu sevmiyorum ama çocuk ana babadan ne görürse onu icra eder ah anne ah Çok sıkışmadıkça yalan söylemem
Beni sadece kendim ilgilendirir. Karışabileceğim, uyarabileceğim, doğruya yönlendirmeye çalışacağım tek kişi kendimim. Geri kalan herkes hayatından ve kararlarından kendisi sorumludur.
Haklısın. İyi niyetini hak etmeyen insanlar tarafından terk edilmek zoruna gitmesin. Bu onların ayıbı olsun. Herkes birilerinden iyi niyet görebilmek için çırpınırken, bazıları da kıymetini bilmiyor işte 😊
Sanırım ben empati kurmayı meslek edindim öyleki hayırı kolay kolay söyleyemiyorum karşımdakine acıyorum ``ben onun yerinde olsam üzülürdüm`` diye düşünüyorum.
Mutlu olduğum bir işim var, bu tip alışkanlıklar edinmedim hayatım boyunca. Kişisel ahlâki değerler hep önce geldi, bu saatten sonra da değişecegimi sanmıyorum.
Yemek yemeyi ve empati kurmayı meslek edindim. Eleştiri , yalan , küfür vs. bende yok onlar.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İnsanların hayatlarına müdahale etme. Kendimi geri çekmeye çalışıyorum ama bazen anlamsızca kendimi başka birirnin problemini çözmeyi düşünürken buluyorum. Bu artık bıkkınlık getirdi bana
Meslek sahibi insanlar hayatlarını rahat şekilde devam ettikleri için, kendimi bir meslek olarak görmeme neden oluyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Dozunda eleştiri ve müslümanlık görevi olan ikaz etme ( artık insanlar ne anlıyorsa umrumda değil)'nin hafifletilmiş versiyonu. Çünkü benim potansiyelim bu. Başka bir şeyi meslek edinmedim.