Bazen öyle bi içimi intikam ateşi kaplıyor ki, ilahi adalete bırakasım gelmiyoo.. kanatsız meleği oynayamam, canımı yakanın canı yansın.. 😃 Peki ya Siz?
İntikam almayı sever misin, almak zorunda hisseder misin kendini?
Önce karşımdakine bakarım değer mi diye, sonra intikama bakarım yorar mı diye ve sonunda hiç intikam almak için uğraşmam genelde o fırsatlar hep benim ayağıma gelir. :D
Bazen kendini kanıtlamaya çalışmak , kendine yapılacak en büyük hakarettir o yüzden her zaman yarışın içerisine girmem ama intikamımda havada kalmaz. En sessiz ve en unutulmuş zamanda 2 veya 3 yıl önemli değil...
Ne kadarda olsa insan kendine yapılanı unutamaz. Bana yapılanları MIH gibi kazıdım beynime. İntikam almam amma ilahi adalete güvenirim.
Vakti gelende vûkû bulacak ve ben her şeyi görüp seyredeceğim. Bu olacak Allah'ın vaadi bu. Ben hakkımı Allah'a havale ettim. O hesap günü gelmeden bura da soracak.
Kınayan, kınadığını yaşamadıkça ölmeyecek... Ben buna sığınıyorum. Acelem yok. Varsın onlar ben hesap sormuyorum diye kâr ettik zannede dursunlar o vakit. Bu güçsüzlük, acizlik değil, onlar gibi aşağılık olmamak, onların seviyesine düşmemek için.
cok severim alarim ve aldiktan sonraki hazz nelere desen bedeldir bu dunyada. ilk defa kucuklukte bu hazzi tatdim anlatayim iki kardes beni incitiyorlardi bisikletiminden itirlerdi bende duserdim yere ve ya arkamdan itereke beni hizlica surerlerdi 3 yasim falan vardi onlar benden buyuklerdi 3 dort yas falan ikisi her zaman ayni yerde oynarlardi ayrilmazlardi ve bir gun bunlarin birini yalnizken benle oynuyorldu ve aklima swytanca bir fikr geldi hazir yalnizlen aldim yerden tasi bunu kafasina arkasi bana dinukdu annesini cagiriyordu 3 anne deyisinde gum bunun kafasina kan revan oldu yere yigildi ve bende eve kazdim neyse annesi falan bize geldi sonraki gunler o iki serefsizde yanima bile yaklasmadilar rahatca kendimce bisikletimle takiliyordum mahallede. muthis bisey bu sonradan hayatimda uyguladim boyle seyleri.
Asker olarak yanıtlayayım bu soruyu , Türkiye ardında çok fazla şehitler bıraktı , Fakat biz intikam almayız , alamayız öyle intikam alma diye bir lüKSümüz yok askerde , bize ne emir veriliyorsa onu yaparız Burayı cehenneme çevirin dedikleri anda bile o teröristlerin inlerini taş üstünde taş bırakmayız , bunu yap dediklerinde yaparız , ben görevimi severek yapıyorum Hava Kuvvetlerinde Üstepğmen olarak görev yapıyorum , Şehitlerimizin intikamını alıyoruz!
İntikam hissi aynı zamanda insanı içten içe yer bitirir ve konsantrasyonunu sürekli o olayda tuttuğun için de seni üzer. O yüzden intikam hissi beslemem ama unutmam da. Yeri ve zamanı geldiği zaman kullanılmaz üzere sıvı azotla dondururum. Yıllar sonra uyanır. 11. Yılda aldığım intikam var. Ama fırsat çıkmazsa da canı sağolsun. Alamadım diye de üzülmem.
İntikam almayı saçma buluyorum. İnsan ömrü ne kadar ki, insan zamanını niye böyle bir şeye harcıyor anlamsız geliyor bana. Bu tür şeylerin peşinden koşarken koca bir hayatı yalan ediyor insan denilen. Tuhaf.
İntikam almak zaman kaybı.. Ama yeri zamanı geldiğin de söylenmesi gereken söylenir.. Ve bu zaman hep geliyor kendi adıma.. Beni üzen kıran her insana o söylenmesi gerekeni söyledim bu güne kadar...
Çoğu kişi görüşümü eziklik gibi görebilir ama ben hiç intikam peşinde koşmadım... Gereksiz bulurum yediğim kazıtan tecrübe edinir yoluma devam eder kimsenin ahını almamak için yaşamaya devam ederim. Kin beslemenin bence bir faydası yok bu hayatta
intikamin ne kadar buyuk olursa olsun yaralarini iyilestirmeye yaramaz. sadece karsindakine bir darbe indirmis olursun o kadar. bunun yerine kendine dönüp iç huzurunu yakalamaya vakit ayirilsa daha faydali diye düşünüyorum...
İntikam almamı gerektirecek bir durumun içine düşürmem kendimi, baştan önlemimi alırım. Oldu da öyle bir durum yaşadım, intikam alacak kadar umursamam eğer hayatımı etkilememişse.
Annemden alamadığım intikam için bir gece yarısı mezarına gidip kemiklerini ufalayarak mezarını yıkıp yakmıştım. Diğer insanların başına getirdiklerimi açıklasam, asayişle uğraşmak zorunda kalırım. Yeterince açıklayıcı olmuştur umarım.
Yuh ama artik cidden ya daha once de sitede çok paylaşımına denk geldim ve ben psikoloji ögrencisiyim seni anlatmak gerekirse ağir psikopati özellikleri taşıyorsun. Nasil bir hayat yaşadın, neler gördün bilmiyorum ama topluma büyük tehtitsin. Bu ne kin bu ne nefret aklım almıyor tedavi olmayı dene
İnsanların kendi zayıflıklarını bana yansıtmalarına tahammülüm yok, bunu yaşandığı anda halletmeye çalışıyorum yoksa bir laf bile büyüyüp hayatımın akışına engel oluyor, karşılığı daha ağır bir şekilde verilmesi gereken bir şeye dönüşüyor bende.
İlahi adalete çok inanırım vede en büyük intikam yaşamaktır her şeye rağmen en iyi şekilde yaşamak bu karşı tarafı zaten mahfediyor nasıl yani onca şey yaşattım ve hala çok iyi demesi bile yeterli
Bazı sözlerin devamını beklemek hoşuma gidiyor ve olmayışını görüp o anda orada olup çirkin bir gülümsemeyle her intikamımı aldığımı belirtmeye bayılıyorum