İnsanların en zayıf tarafları, sormadan, araştırmadan, düşünmeden, kafalarını patlatmadan inanmak hususundaki hayret verici temayülleridir. ( bir yöne eğilme) Belki de en zayıf noktamız kolayca inanmaktır.. Siz kolay kolay inanır mısınız her denilene?Ben inanmış gibi yaparım da..
Hayır inanmıyorum. Her zaman birisiyle konuşurken çok düşünüyorum ve fark ediyorum ki çoğunlu yalan konuşuyor. Çok düşünmem ve kimseye güvenmemem meslekimden kaynaklı olan bişey ve bunun için çok minnettarım çünkü bazı insanlar gerçekten çok kötü. İyi niyetini kulanmak istiyor ve en kötüsü seni ayakta uyutmaya çalışıyor sadece senden faydalanmak istedikleri için.
Çabuk inanmam. Karşı tarafı soru yağmuruna tutarım. Söylediklerini kanıtlayabilliyor mu ona bakarım. Kanıtlayamıyorsa bile sorduğum sorulara mantığıma sığdırabileceğim cevaplar vermeli. Ancak o zaman daha fazla kurcalamadan söylenenlere inanırım.
Çok isterdim söylenen sözlere bir fünlüğüne sorgusuz suhalsiz güvenme duygusunu yaşamayı... Benim için çok zor ben söylenenleri hiç önemsemedim davranış dili insanı daha çok ele veriyor. Bunu gördüğümde aldığım tepkiler daha içler acısı.
Ben gördüğümün bile yarısına inanıp, baktığım açıyı değiştirip, önünü arkasını inceliyorum.. 😏 degil bir başkasının söylediği şeyi arastirmadan, mantik süzgecinden gecirmeden alip kabul edeyim.. Devir, inanmak ve güvenmek icin fazla kaotik 🤷♀️
Eskiden sormadan, sorgulamadan inanıyordum. Zor olsada inanmamayı öğrendim ama kuşkuyla yaklaşmak hoşuma gitmiyor. İnsanlar neden hayatı zorlaştırıyor anlayabilmiş değilim. Keşke herkes neyse o olabilse.
Kolay inanan bir yapım var ama bence hislerimde kuvvetli birşey varsa işin içinde mutlaka seziyorum. Küçük bir dip not düşeyim; salağa yatmayı da severim🤭
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Sorgularim kafama yatarsa inanırım iyi niyetliyim ama saf değilim