Siz bu tutum ve davranışı değer verdiğiniz insanlara karşı kullanabilecek iradeyi kendinizde bulabiliyor musunuz🤔🤷♀️?

Bunu yapan insanlar genellikle öncesinde de bu durumu yaşamışlardır. Bu yüzden bu diğer insanlara nazaran daha kolay olur. Ancak ilk defa karşılaştığı bir şey ise bu durum bu kadar kolay olmaz.
Kimi kolay kolay söyler iken, diğeri hayatından çıkarmaktan korktuğundan affeder. Ben bunu kolay yapabilirim. Çünkü eğer böyle bir durum söz konusu ise sebebi de bir o kadar ağırdır. Affetmeyi sevmem. Hata yapmayı hiç sevmem.
Sorunun kendisinde bir challenge var... Ben hayatımın hiç bir yerinde keskin kenarlı olmadım olmayı da tavsiye etmem... Egoya ve benliğe kurulu hayatlar yalnızlığa ve kaybetmeye mahkumdur. Bu dünyanin en fakir insanı öldüğünde cebinde paradan başka hiçbir şey olmayan insandır...
Burcun yaymı senin?
E neey?
Terazisin
Asıl onlara rest çekerim. Ama yine onlar içindir bu restim. Eğer üzüleceğinden ya da pişman olacağından emin olduğum bir durum varsa olaya burnumu sokarım. Hatta duruma göre restte çekerim. Önemsemediğim biri için kendimi yormam, kendimi ortaya koymam.
O iradeyi kendimde buluyorum fakat deger vermediklerime de rest cekmem.
ya da gucune gore rest cekerim kaldiramazsa uzulebilir herkez guclu degil en nihayetinde.
Cevap
50Cevap
Kırmızı çizgilerim aşılıyor veya deneniyorsa, rest çekerim ve arkından tepkime maruz kalır. Değer vermek ile kendi benliğimi hiçe saymak arasındaki farkı ayırt edebiliyorum.
Çok rahat rest çekerim çektimde zaten, yine olsa yine yaparım, sözümden asla dönmem geri bitmişse bitmiştir.
Olay oralara gelmişse kökten söker atarım bile. Sevdiği kadını bir günde silip atmış adamım ben , rest çekme aşamasına gelmişsem eğer demek ki artık o değer kalmamıştır. Çocuğum bile olsa kimsenin beni ve/veya duygularımı sömürmesine izin vermem. Bencil değilim ama yine de hayatta en değerli şey benim benim için. Çocuğum bile duygularımı sömüremez.
Kabul edilemeyecek olumsuz yönden bana karşı etik olmayan bir şey yapmış ise rest çekerim.
Aileme rest çekiyorum bir kaç gün geçiyor ben özür dileyecegime onlar benden özür dileyip eskiye dönüyoz. Arkadaşlarıma rest çekmem. Kim uğraşcak şimdi onunla. Her gördüğünde aklına gelecek falan, konuyu aklımdan silerim rest mest hikaye bee
Hayır demekte sorun yaşamıyorum. Değer verdiğim biri kendisine verdiğim değeri istismar etmeye çalışmaz herhalde. Nasıl ben bana biraz değer verildiğinde onu sömürmeye çalışmıyorsam.
Değer verdiğim biri rest çekmeme neden olan bir hareket yaptıysa evet. Değer veriyorum diye her denilene evet denmemesi gerekir zaten en azından kendisine saygı duyan insan rest çekmeyi bilmeli.
Yalnızlığa alışmış birisi, sonradan hayatına giren kişilere çok kolay rest çekebilir, kendi payıma ben öyleyim
Evet acımam o bana acımadıysa canımı yaktıysa başlarda sabrederim ama haddini aşarsa mecburen yaparım
Sevdiğim insanlara elimden geldiğince yumuşak konuşmayı tercih ederim. Üstüme gelirlerse ancak rest çekerim. Ama gerçekten üstüme gelmeleri lazım.
Her yolu denememe rağmen işin içinden çıkamıyorsam o zaman zor da olsa çekerim. Gerektiğini düşündüğüm zaman üzülsem de yaparım.
Cekerim. Ailemle kapisip 2 sene gecekondudan bozma evde yasamisligim var. Bir nokta var, o nokta kotu. Vardir her insanda.
Rest çekmem için baya büyük bi olay olması lazım ve evet eğer o raddeye gelindiyse çekerim ne pahasına olursa olsun. Keyifli günler
Buluyorum ve yapıyorum da değer verdiğim insanlardan değersizlik görürsem aynı şekilde karşılık veriyorum.
İsteyene istediği kadar sevgi,
İsteyene istemediği kadar mermi...
net bi şkilde söylerim ilerde daha fazla sorun olmasın die
Haddini aşıp beni üzüyorlarsa evet zor da olsa çekerim
Ne yazık ki gözüm karadır, özellikle sinirliysem dünya umrumda olmayıp rest çekebiliyorum.
Çok iyi rest çekerim. Değer veriyorsak tepemize çıkmasınlar ajsjdjfkglhlh
Sevdiklerime hayır diyemem, her şey yaparım
Elimden geldiği kadar tabi
Değer verdiğim insan istemediğim veya hoşlanmadığım bir durum/davranış sergiliyorsa rest çekerim..
Ben hayatımda ne kadar değer verdiğim insan varsa hepsini sildim hayatimdan
Yaptığım az olmamıştır. Sabır bir yere kadar. Herkesin kırmızı çizgileri var.
Çekmekte zorlanırım. Kalbim de kırılabilir ama duygu kontrolünü ele alırım bir şekilde.
Resti çekerim ama çektiğim reste ben bile inanmam karşımdaki nasil inansın
Değer verdiğimi belli ettiğimden, restimi görüyorlar
Yerini, nerede duracağını bilmezse eğer babama bile çekerim.
Ben insanlara değer vermem. Hayvanlar daha çok hakediyor.
Normalde yumuşak başlı ve hassas biriyim. Kimseyi kırmamak için çok uğraşırım ama iyi niyetimin suistimal edildiğini ve haksızlığa uğradığımı gördüğüm noktada restimi çekerim kim olursa olsun.
Yanlis davranışları olan insanlara direk rest çekerim, hayatimdan silerim, hatta bence fazla katilastim bu konuda artık 🤷♀️ Cunku iyi niyetli olamayan insanlar, senin toleranslı davranışını, suistimal edebiliyor.
Bence her insan bunu yapmalı. Tamam bazen acı verici olabiliyor ama en azından o konuya verdiğin önemi hassasiyeti vurguluyor. Ben şahsen yapıyorum.
Değer görmezsem çekerim
Ne kadar cok benzıyoruz tanışalım mı😂😂
Tamam peşimden gelmen gerek😂
Bakıcıığızzz😂😂
en sevdiklerim annem ve babam..
onlara bile birçok konuda rest çekmiş biriyim..
Damarıma basılırsa sevdiğim sevmediğim insan fark etmez, gözüm kimseyi görmez fakat bunun gerçekleşmesi için normalin üstünde sinirlenmem gerek ki sabırlı olduğum için nadiren olan bir durum.
Bana ters gelen bir şeyde tavrımı ortaya koyarım, ama sert bir şekilde yapmam bunu.
Ohhh, anasını bile sallanıyorum. Geçtim o işleri ya, değer verince azıtıyor insan.
Değer verdiğin insana çekersin diğerleri umrunda olmazki kaile almazsın
Gerektiğinde çekebiliyorum ama bu canımı acıtır illaki beni rest çekecek kadar karşısına almak istemez sevenlerim
evet. kimisi gurur diyor kimisi eziklik ama ne yapalım ne biz köpeğiz ne onlar sahibimiz
eğer kırmızı çizgimi aştıysa tabiki de en alasını yaparım
Bunu yaptığım halde yanımda olmaya devam eden kişiler olduğu için evet.
Artık gına gelirse restimi çekerim birdahada bakmam yüzlerine
Onu kaybetmemek icin ayar gerekiyorsa cekersin tabi
Hiçbir insana değer vermedim, vermem. Haketmiyorlar.
Benim için zor olur açıkcası. Ama gerektiğinde bunu her bir insan yapmalı...
değersiz hissettiriyorsa çekerim.
Evet çekebilirim bu konuda rahatımdır.
Çekerim ama pişman olurum büyük ihtimal
Çekerim tabi kimse vazgeçilmez değildir
Anasını bile aglatirim
Rest çemmek gerekşyorsa çekerim
yaparım tekrarlarsa bozuşuruz
Evet, sevsem de bunu yaptığım oldu.
evet, sonra tepemize çıkıyorlar.
Hayır diyebilirim rest demek doğru olmaz
çizgilerim nettir restimi çekerim
Bazen rest çekmek gerekir
Çekerim. Istemsiz oluyor.
Gurur kırıcı bişeyse gözüm görmez
Anam babam çoçuklarım eşim gerisi trı vırıı...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?