Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Değmiyecek insanlara karşı kendimden çok ödün vermek oldu Değer görmek için elinizden geleni yapıyorsun, büyüklerimizdir deyip saygı gösterip, bir çok fedakarlıklarda bulunuyorsun ama hiç bir şekilde bir işe yaramıyor ve yine senden kötüsü olmuyor Artık herkes gözümde ederi kadar Kimseye hakettiğinden fazlasını vermiyorum artık
Benim en büyük hatam insanlara güvenmek ve hak etmedikleri sevgileri vermek sanırım. Bende insanları kırmamak için uğraşıyorum ama onlar bizi kırmaktan hiç çekinmiyor. Empati ve karşındaki düşünmek çoğu zaman zararlıymış ama insan olmakta bunu gerektiriyor, onlar bunun farkında olmasa da. Genelde kötüler kazanır, iyiler sadece masallarda zafere ulaşır.
hayatımda yaptığım en büyük hata, en çok gocunduğum 1-2 konu hakkında bir türlü harekete geçmemek oldu. eksik hissediyorum! bunları yapsaydım daha tam, gururlu ve özgüvenli olacaktım! ama olmadı... yapamadım... bi türlü harekete geçmedim, fırsat yaratmadım ve neticesinde de elimde sıfır var...
Geçmişle alakalı yaptığım her hatadan memnunum, bu sebeple ufak veya büyük fark etmiyor; hata gözüyle bakmıyorum artık. Önemli dersleri çıkardım, benim için önemli olan bu.. Sanırım tek hatam sağlıkla alakalı konuları hiç umursamamış olmam. Sonuçlarını şimdi görüyorum, oldukça acı şekilde.
Sanmak, Geçeceğini sanmak.. Onu senin gibi sanmak.. İşlerininin olduğunu sanmak.. Senin önceliğin olduğunu sanmak.. Sevildiğini sanmak.. İşi vardır sanmak.. Kendini onun nazarında değerli sanmak..
Efkara gerek yok. İnsanları kırmamak için üzüldüm modlarına da girme. Kimseyi üzme hakkın olmadığı gibi kimsenin de seni üzmeye hakkı yok. Seviyordum beni üzmesine göz yumdum modu kadar saçma bir durum duymadım. Seven insan üzmez.
Onu da söylüyorum ya işte. Seni üzenlere seni üzdüğünü söylemezsen hem kendine hem de onlara kötülük yapmış olursun. O kişi yaptığı şeyi kötü olarak algılamaz ve herkese yapmaya başlar.