Kendimi eskisi kadar masum hissetmiyorum. Bunun en büyük sebebi sanaldanda olsa cinsel yazışmalar. Sizce çok kötü biri miyim? Siz kendinizi eskisi kadar masum hissediyor musunuz? Neden hissetmiyorsunuz?
Cevabın nedir?
Selavat niyete bağlı. Dervişin fikri ne ise zikri de öyle olurmuş. İnsanın kendini sorgulaması lazım. Socrates diyorki:"Sorgulanmayan hayat yaşamaya değmez"İnsanların kendisine nasip olduğu kadar var olan akılları ile yaşamlarını sorgulamalı ve yaşamalıdırlar. Saygılarımla...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılCinsellik gibi ufak tefek hatalar oluyor elbet ama genel olarak masum olduğumu düşünüyorum fakat masum falan olmak istemeyen, volkan gibi bir şey var içimde ama bastırıyorum sürekli. Bazen bastırma diyor içimdeki ses bu durumu.
014 Yorumla
Soran+1 yılŞeytan işte..
Cevap sahibi+1 yılEvet Şeytan o maalesef.
Bir taraftan takma kafana dert etme yaşa diyor engelleme kendini, umursama takıl kafana göre eğlenmene bak diyor.
Hayatın gösterişli tarafını gösteriyor.
Biz bastırdıkça bu sefer o gösterişli tarafı yaşamadığmız için bu sefer hüzünlü bir hal alıyor içimiz.
Soran+1 yılAllah'a yeterince yönelmediğimizden oluyor
Cevap sahibi+1 yılBen o duruma da oldukça gayret edioyrum eksiklerim var elbet ama yine dindar bir kimliğim olduğunu söyleyebilirim.
Soran+1 yılNe güzel. Inşallah daha iyide olursn
Cevap sahibi+1 yılAmin sen de öyle olursun ama ister istemez insan günaha meyledebiliyor.
Soran+1 yılÂmin cümlemiz için
Cevap sahibi+1 yılSoru da kötü biri olup olmadığını sormuşsun bence değilsin :))
Ne güzel inançlı birisin.
Soran+1 yılAma günah işleyen birisiyim
Cevap sahibi+1 yılHepimiz işliyoruz.
Hem Allah Kuran da " hiç günah işlemeseydiniz sizin yerinize günah işleyecek bir kavim getirirdim " diyor.
Yani insan ister istemez işliyor günah.
Günah işleyen kötü biri mi oluyor.
Nice evliyalar var hepsi de kötü yollardan geçmişler.
Oluyor yani.
Hiç birimiz temiz değiliz ki.
Ama gayret etmeliyiz tabi günah işlememeye.
Fakat zor.
Hele ahir zamanda daha da zor.
Soran+1 yılÇok haklısın..
Cevap sahibi+1 yılBazen günah işlerken dayanamadığımdan ve pişman olup kendimi sorguya çektiğim de " Allah'ım sen olsan ne yaparsın, ne yapayım, gencim, isteğim var , beni yaratan sensin çaresizim sen olsan yapmaz mısın " diye sorarım mahçup bir şekilde :D
Allah affetsin.
Soran+1 yılBunu ironik bir şekilde olsada sormaya cesaret etmek benim haddime olamaz
Cevap sahibi+1 yılAllah niyete bakar ama ben onu sorgulama, yargılama hakkına sahip değilim.
Sadece düştüğüm zor durumdan ötürü çaresizliğimi anlaması için böyle bir soru soruyorum.
Niyettir önemli olan.
Kimse kendini eskisi kadar masum hissedemez ki büyüyoruz ve bir çok yaşayıp görüyor duyuyoruz keşke hep çocuklar kadar masum kalabilsek keşkeeee
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılaynı sebepten ben de kendimi masum hissetmiyorum evet...
12 Yorumla
Soran+1 yılKendimi suçlu hissediyorum Allah'a karşı :(
Cevap sahibi+1 yılbazen ben de öyle hissediyorum ama olan oldu :/
bu yaptığını sevgilinle yapıyorsan içini rahatlatmak adına ileride onunla evlenirsin belki, eğer gerçekten seviyorsan onu tabi, zorla olmaz.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
34Cevap
+1 yılherkesin günahları vardır ^^ bu yüzden kimse çıkıpta ben masumum diyemez :D peygamberlerin bile günahları vardır. o derece yani. ama şu konuda çok rahatım ki hiç bir şekilde allaha çok kez şükür ederim hiç bir şekilde ne zinaya düştüm ne başka kadınların ahını aldım nede beddualarını nede günahlarını aldım. o yönden anlım ak başım dik.
00 Yorumlakötü biri değilsin. neden olasın ki? bence bu soruyu sorman bile kötü olmadığının ispatı. masumluk zamanla geçen birşey çünkü büyüyoruz. cinsellik de insanı daha hızlı büyüten bir şey. eskisi kadar masum hissetmiyorum ve bunun sebebi cinsellik değil hayat.
00 Yorumla
+1 yılHiç kimse masum değildir.
hani tanıdığım en iyi insan
derler ya...
o yanlış yapmaz dersin
gözünde büyütürsün
4/4'lük biri diye anılır
cevabını merak ettiğim bir şey takıldı aklıma
bu dört kriter neydi
ve tahmin ediyorum ki sende bilmiyorsun :)
matamatiksel bir yaklaşım olamazmıydı
ama unuttuğumuz birşey var
'4/4=1' değil mi :)
Orhan Yılmaz01 Yorumla
Soran+1 yılO 1 nedir peki?
Kesinlikle çocukluğumdaki kadar, hatta çok daha masum hissediyorum. Oyunlarda hile yapan, arkadaşlarımın otomobil ve futbolcu kartlarını üten, kızların donunu görmeye çalışan, istisnasız tüm büyüklerime yalan söyleyen şerrefsiz bir çocuktum.
00 Yorumla
+1 yılKan ter icinde uykularından uyanıyorsan eğer, her gece yalnızlık sevgili gibi boylu boyunca uzanıyorsa koynuna. Olur olmaz yere ıslanıyorsa kirpiklerin artık herşeye anneni daha sık anımsıyorsan hatta anlıyorsan. Kalbini bir mektup gibi buruşturulup fırlatılmış kendini kimsesiz ve erken unutulmuş hissediyorsan, içindeki çocuğa sarıl sana insanı anlatır.. Eller günahhkar diller günahkaaar bir çağ yangını bu bütün dünya günahkaaar. Masum değilizz hiçbirimizzz.. diririm dimm la la laaaaa ~
00 YorumlaCinsel anlamda kimsenin günahına girmedim çok şükür ama masum insan neredeyse yok desek yalan olmaz. zaten insanın olduğu yer hatasız günahsız olmazki ama ne derece günahkarız burası önemli bence.
00 YorumlaHiç te masum değilim eskiden bir kıza baktığım zaman sadece güzellik konusunda yorum yapardım seks falan bilmezdik şimdi ise yolda dışı sine görse bile laf atıp hemen nasıl yatağa atarım planı kuruyorum
06 Yorumla
Soran+1 yılKendimi bazen çok kötü hissediyorum masumiyetimi yitirdim diye
Soran+1 yıl:( çok kötü bir durum
Soran+1 yılAynen :(
Kötü birisi değilsin yaş ilerledikçe insanın bazı istekleri artabilir , arayış içinde olabilir.
Onun dışında dahada masumlaştığıma inanıyorum.
Ama konuya senin açından bakacak olursak bu yüzden evlilik istiyoruz işte ^^04 Yorumla
Soran+1 yılNasıl dahada masumlaşabilir insan?
Soran+1 yılEvet işte masumiyet gün geçtikçe azalır ve eski masumiyet hiç geri gelmez
Değilim maalesef. Efendi olmak ta bir yere kadar be canısı. Benim yere göğe sığdıramadıklarımı millet tek kişilik yatağa sığdırıyor. Bana kardeşim diyenler ipsiz sapsız heriflere aşkım diyor. Ben niye masum, efendi olayım ki?
03 Yorumla
Soran+1 yılAllah için :(
Soran+1 yıl:((
+1 yılbence herkesşn kendi görşü farklı ben sevdiğimle rahatça konuşmak isterim ve benim sevgilm var onunla konuştuğumzda daha çok sahipleniyorum helalim diyorum
00 Yorumla:) Saçmalama masumlukla ne alakası var ki , cinsel ilişkiler masumluğumu götürüyomuş yani :)
011 Yorumla
Soran+1 yılEvet günah işledim. Günah insanın masumiyetini alır
Soran+1 yılHer günahın bir ölçüsü var işte..
Ilk olarak Allah'a karşı kendimi kötü hissetsemde, ileride olacak eşime karşıda kötü hissediyorum.
Soran+1 yılAma belkide o bunları hak etmiyor.. Nasıl söylerim bu yaptığımı ona:(
Soran+1 yılKandırmak olmaz mı
Soran+1 yılYa sorarsa eskide ne yaşadığımı
Soran+1 yılNe yaşadığımı sorsa dahi mi. Ne bilim söylemezsem sanki onu kandırır gibi hissederim..
+1 yılBu bir ihtiyac meslesi her gencin basnda. Geciyo bu olay san has bisey deil. Bu cok dogal biseydir takilmaya degmez. Ani yasa yeter.
013 Yorumla
Soran+1 yılKendimi kötü hissediyorum bu yüzden. Günah işledim sonuçta yazışmada olsa
- +1 yıl
Bu doğal bisey. Üzülmeyi gerektirecek bir durum yok bunda
Soran+1 yılDoğal değil ama insanlar doğal görüyor
- +1 yıl
Seni bu duruma sokN ya sevgilinin olmamasi ya da cok yanlzsn. Yanls miym?
Soran+1 yılSevgilim yok ama eskiden sevgilimlen bu tarz yazışmalar oldu ve bu yüzden kendimi kötü hissediyorum
- +1 yıl
şu an ondan ayrldn ve bu tür diyaloglarda bulundugun icin mi üzgün hissediyorsun.
Soran+1 yılAyrıldım diye değil. Onunla beraberken ve konuştuktan sonrada üzgündm. Yani konuştuğum için üzgünüm. Günah işledim diye
- +1 yıl
Seni bu konular cok üzmüs. Yıpratms ama ben eminimki sen cok iyi birisin. Üzülme. Ayrıca millet neler yapıoki senin ki bunun yanında söz konusu bile deil.
Soran+1 yılYinede günah :(
- +1 yıl
Tüm kızlar senin gibi olsa...
Seni bırakan cocuk tam gerizekaliyms. Senin gibi iyi niyetli birine af edersn ama. Mal derim - +1 yıl
Bırakan cocuga dedim
Soran+1 yılOnunla bunu konuştuğum için bana kötü birisin demişti bir defa
- +1 yıl
Ya bayansn illaki ihtiyaclarn olacak. Ben erkegim de oluyo ne yalan söyleyeyim. Ama o cocugn bunu senin suratina değil anlaysla karsilamasi gerekirdi. Lütfen bunun farkina var ve hatayi kende arama
Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Eskisi kadar masumum, fakat eskisi kadar aptal değilim..
00 YorumlaHiçbir şey eskisi gibi olmayacak.
Hergün bir damla daha kirlindğimiz için ilerki yaşlarda önceki kirli günlerimizi bile arayacağız03 Yorumla
Soran+1 yıl:(. Allah'a karşı kötü hissediyorum kendimi..
Soran+1 yılNeden
Gizli Üye(30-35)+1 yılüç kağıtçı, kend çıkarlarına bakan, önemsediği insanlar dışındakilerin derdini dinlemeye bile üşenen, bananeci olduğum ve sağcı bir ailenin alkolik çocuğu olarak bayağı bir p*zevenkleştiğim doğrudur
00 Yorumla
+1 yılkimse masum degildir heleki bu devirde gun gecdikce masumiyetmisi kaypediyoruz
00 YorumlaCinsel yazışmalar ile olsa keşke... kimse masum değil artık ben masumum diyene de inanmam.
02 Yorumla
Soran+1 yılCinsel yazışmalar ile olsa keşke. Derken ne demek istediniz
+1 yılYapacagin bir seyi yapmadan önce söyle düsün 10 sene sonra bunun bir anlami kalacak mi?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldoğal şeyler oldu bunlar artık.. yaşı 15 gelmiş sanaldan cinsel konuşmalar.. resimlerini göndermeler... masum değil bazıları ama kendi adıma masumum ben
02 Yorumla
Soran+1 yılBenim yaşım 20 ama bu his gerçekten kötü
Cevap sahibi+1 yıldoğrudur... bu konuda kadınlar dikkat etmeli adama ne diyelim nesilde insanlarda hep kötüye gidiyor... 23 yaşındayım.. ama bu tür konuşanları gördüm o yüzden şaşırmıyorum... sende şaşırma... kendini kötü hissediyorsan yanlış yaptıgıının farkındasındır...
+1 yılCinsel anlamda degil de buyudukce genel masumlugum bozuldu :(
05 Yorumla
Soran+1 yıl:( kendimi kötü hissediyorum ben
- +1 yıl
vicdanin var demekki iyiler vicdan azabi ceker.. sen hala masumdun bence.. ne zaman umursamazsan iste o zaman kotu olmussindur
Soran+1 yılAllah'ın bizi affetmesini hal ediyor muyuz
- +1 yıl
yurekten pisman olup tovbe edeni Allah affeder. Kim hak ediyo kim hak etmiyo o bilir. İnsanlar neler yspip umursamiyo sen bunun icin bile uzuluyosan bil ki iyi ve vicdanli birisin
Soran+1 yılAllah'ın bize olan merhametini hak edecek kadar masum olsak keşke..
Gizli Üye(30-35)+1 yılmasum değilim herhalde; eskiden yufka yürekli, güler yüzlü biriydim şimdi asık suratlı, sert ve acımasızım.
14 Yorumla
Soran+1 yılKendini kötü hissediyormusun sende
Cevap sahibi+1 yılhayır hissetmiyorum.
Soran+1 yılAlıştın yani bu durumuna
Cevap sahibi+1 yılkendim böyle olmak istiyordum zaten.
- Kişilik & Karakter konusunda 729 cevap paylaştı.
+1 yılMasum degilim panpa eskidende degildim. Ama artik hic deglm. d sende deglsn ama kötü de değilsin
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 931 cevap paylaştı. Bu suçluluk duydugun şeyi yapmayan yoktur booşa kendini üzüyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla bnmde sanaldan cnsel yazismalarim oldu ama kendimi kötü filan hissetmedim hiç :)
00 YorumlaKim eskisi kadar masumki?
017 Yorumla
Soran+1 yılYok mudur hep masum kalan?
Soran+1 yılKeşke bende saklayabilseydim masumiyetimi
Soran+1 yılNasıl yani
Soran+1 yılgünah işlediğimi biliyorum Buda benim masum olmadığımı gösteriyor
Soran+1 yılEvet ama bazıları daha fazla masumlar
Soran+1 yıl:( evet pişman olacağım birşeydi ama yaptım..
- +1 yıl
Vicdan azabı hissediyorsan bu masumiyetini kaybetmediğini gösterir. Demek ki hala masumiyetin var ki kötü bir şey, pişman olduğun bir şey yaptığın için vicdan azabı çekiyorsun. Her hatada masumiyetini kaybetmez insan, aksine hatalarından ders alıp olgunlaşır. Bu sayede masumiyetini daha bilinçli şekilde korur.
Soran+1 yılHaklısın ama eskisi gibi bir masumiyetim kalmıyor
Soran+1 yılPeki teşekkürler
Soran+1 yılTamam
Hiç masum hissetmedim kendimi..
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılSebep zırva ama hiçbirimiz masum değiliz...
00 Yorumla Hicbir zaman masum olmadim:)
00 YorumlaEskisindende masumum ateist olduğumdan beri
07 Yorumla
Soran+1 yılya da sadece öyle olduğuna inandıysak istiyorsun kendini..
Soran+1 yıl*inandırmak
Soran+1 yılBu ateist veya Müslüman olduğunla alakası yok. Demekki kişiliği iyi olan birisn
Soran+1 yılPsikolojik bir durum bu sendeki
Bunu yaptığın için kendini kötü hissetmemelisin.
00 Yorumla
+1 yılİçten dua ve tövbe et... Allah büyüktür..
00 YorumlaDeğilim sadece sevmek istiyorum
00 Yorumlahayır hissetmiyorum daha acımasızım.
00 Yorumla
+1 yılkimse eskisi gibi masum olmaz
00 YorumlaDeğilim. Nedeni bende kalsın
00 Yorumla
+1 yılMasum değiliz hiçbirimiz
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yıl:)))
01 Yorumla
Soran+1 yıl? Neden gülüyorsun
keşke olabilsem keşke bunu o kadar çok isterdim ki
00 YorumlaHayır ^^
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden
+1 yılhayır değilim
00 Yorumladeğilim
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
+1 yılEvet masumum