Tek başına bir köşeye çekilmeye ihtiyaç duyuyor musunuz?İnzivaya çekilmek kelime anlamı olarak ; İnsanlardan kaçıp, dünyayla ilgisini keserek, hiçbir şeyle ilgilenmeyerek, tek başına bir köşeye çekilip yaşamak.
Herşeyin üst üste gelmesi ve artık yükleri taşıyamacak duruma gelmek , herşeyden vazgeçip bir köşeye çekilme isteği doğuruyor.
Hangi durumlarda inzivaya çekilme ihtiyacı duyuyorsunuz?
İnzivaya çekilmek, bazen insanın kendisiyle baş başa kalması iyi gelir ruha. Bende sıklıkla yaparım. İnziya çekilmem gerektiğini düşündüğüm durumlar; anlaşılmadığım zaman, ruh ve beyin olarak yorulduğum zaman, öfkelendiğim zaman, biraz kendimi dinlemek istediğim zaman olur. Çekilirim köşeme; kabuğuma... Canım ne zaman çıkmak isterse o zaman çıkarım o kabuktan.
Yorulunca😊 İnsanların yorduğu zamanlar,, sürekli kendimi açıklamak zorunda kaldığım zamanlar,, güvenim sarsıldıgıı zamanlar.. Bazen gereğinden yorgun ve tükenmiş hiissedio elimi ayağımı çekebiliyorumm.. Şu dönemler öncesi gibimmsi,, enerjim bir düşştü bir şey oldu bakalımm😊
Kişilik & Karakter konusunda 11,9b cevap paylaştı.
Duymazmıyım. İnsanın en büyük ihtiyaçlardan biridir yalnız kalmak. Kendi dinlemek sadece herkesten, herşeyden uzak kafayı dinlemek. O yüzden geceleri çok severim. Kendinle insan o zaman çok güzel yalnız kalabiliyor
Arada çıkıyorum telefonsuz hiç bişeysiz. Yalnız olabileceğim yerler biliyorum ıssız olan. Oralara gidip oturup saatlerce gökyüzüne ağaçlara çiçeklere bakıyorum. Ama sorumluluklarımdan dolayı dönüp dolaşıp olmak istemediğim yere dönüyorum.
Aşksızlık krizinden herkesten ve her şeyden inzivaya çekilme isteği duyuyorum; ama bulunduğum ilde yeterli olmuyor. Şehir değiştirirsem tamamen inzivaya çekilirim.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Her şey üstüme geliyormuş gibi hissettiğim zamanlar, ne yapacağimi bilemediğim ve kendimi çok üzgün hissettiğim zamanlar 😕