Yaşam koçunu benim gibi herkes illa ki bir şekilde duymuştur, genelde ünlülerin falan yaşam koçu vardır diye biliyoruz fakat psikologa gitmek onlardan danışmanlık alarak hayatını sürdüren insanlar var. Peki kimlerin yaşam koçuna ihtiyacı oluyor ünlülerin dışında, benim ihtiyacım var mı yok mu bunu nasıl belirlerim mesela?
Çok Süper Cevap
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
7Cevap
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
Yaşam koçluğunun ünlülere yönelik bir hizmet olduğu algısı son derece yanlış ve koçluk disiplinine ciddi zarar verici niteliktedir. Ne yazık yeni yeni tanınan ve popüler olan her konuda olduğu gibi koçluk konusu da bu durumdan olumsuz anlamda etkilenmiş gözüküyor.
Aslında herkesin yaşam koçluğuna ihtiyacı vardır çünkü neredeyse herkesin hayatına dışarıdan bir gözle bakarak yaşadığı dönemde alması gereken kararlarla ya da atması gereken adımlarla ilgili farkındalıklara ihtiyacı vardır.
Ve en güçlü farkındalık aracı sorulardır. Koçun görevi de kişiye soru sormak ve onun kendi cevaplarına ulaşması yolunda yol arkadaşlığı yapmaktır.
Koç danışmanlık yapmaz, tavsiye vermez, akıl vermez. O sadece soru sorar ve koçluk alan kişiye kendi potansiyelinin farkına vararak hayallerini netleştirmesine ve bu yolda küçük ama güçlü adımlar atmasına yardımcı olur.
Bu anlamda koçluk tüm diğer terapi türlerinden (psikoterapi, danışmanlık, mentörlük vb.) farklılaşır. Koçluk sürecindeki tek amaç koçluk alan kişini yaşamını istediği yönde yönlendirebilmek adına ihtiyacı olan tüm içsel farkındalıklara sahip olmasıdır.
Bütün bu açıklamalar sonucunda; sizin koçluğa ihtiyacınız var mı? Bunu belirlemenin yolu yukarıda anlatılanların size fayda sağlayıp sağlamayacağına karar vermenizle oluşabilecektir.
Size kolaylıklar dilerim. Daha detaylı bilgi, yardım ve deneyim için benimle istediğiniz zaman profilimdeki linkler vasıtasıyla irtibata geçebilirsiniz.
Sevgilerimle.