Özgürlük tanımı gerçekten de çok zor bir olgu. Bütün dünyayı gezdiğimiz zaman özgür olmayız, sadece bütün dünyayı gezmiş oluruz. Sigarayı bıraktığımızda ise yeterince özgür oluruz. En azından sigara bağımlılığımızdan özgürleşmiş oluruz. Bir tarafta devr-i alem öbür tarafta sigara bağımlılığından kurtulmak. Özgürlük işte bize bu kadar yakın, yanı başımızdadır. Nerede olursak olalım, ne yaparsak yapalım gerçek özgürlük içseldir ve hissedişle ilgilidir.
gökyüzüne bakabiliyorsan özgürsün işte diyordu okuduğum bir kitapta.. Sahiden gökyüzüne bakmak özgürlük mü diye düşündüm.. İstediğin her şeyi yapmak ya da onu elde etmek özgürlük olabilir mi? istemediğin şeyleri yapmamak özgürlükmüdür?
Sahi özgürlüğün tanımında insanın hayata bakış açısının daha etkili olma ihtimalini de göz önüne alırsak...
Ben gökyüzüne baktığım her an kendimi özgür hissediyorum.
Mesele bakmakta değil, bakınca gökyüzünün sana verdiği o hissiyatta. Bakabildiğin kadar değil hissedebildigin kadar özgürsün. Gökyüzü çok uzakta lakin özgürlük bir bakış kadar yakın.. Görüş için teşekkür ederim 😊
Doğrular görecelidir ve herkesin kendi doğruları için mücadele etmesi gerektiğini söylüyorsan, güçlü olanın zayıfı ezmesi gerektiğini de kabul etmiş oluyorsun..