AnladımHaklısınBugün hiç ders çalışmadım ya 😂(bu bizim bölümde okuyan kişilerin sıklıkla kullandığı ama asla güven vermeyen bir cümle, hepimiz çok çalışıyoruz dürüst olalım) Ve güven vermeyen kelimelerden ziyade o güven vermeyen insanlarla dolu bir dünyada yaşıyoruz ne yazık ki..
Aşk.. sevgi.. güven.. sadakat.. samimiyet.. vefa... Nezaket... Merhamet.. ve bidunya pozitif duygular içeren kelimeler anlamını yitirdi benim için... Çünkü;
1-) aşk : şimdi ki asiklarin gönlü otel odasına dönmüş giren çıkanın hesabı yok.. 2-) Sevgi :insanlar kimin nekadar sevdiğine dehilde ne kadarla sevdiğine bakıyor.. sevginin tüccarları olmuş resmen.. 3:) Güven : artık doğan çocuklara bile bu ismi koymuyorlar... 4-) sadakat , samimiyet , vefa... Koy kenara gel bu tarafa.. kahpe düzende yamuk insanlarda sefaa... 5-) Nezaket: Kardeşim adam yanındaki kutsal varlığın Farkinda değil elinde torbalarla kadın 2 büklüm adam el cebinde turist Ömer... Neden erkekten bahsetmedim? Daha saygılı ve hoşgörülü davranması gereken narin ve kibar varlıkları görmeyen bizimle misket bile oynamaz... 6-) Merhamet : yaratılmışa mı yaratılmıştan mı.. Bence hiç önemi yok yerdeki karincadan uçan kuşa ağaçlardaki maymunlardan denizdeki balıklara kadar her şeye merhamet etmeliyiz ki hayat yaşanır olsun.. Suskun sessiz zararsız canlılara kısacası tüm canlılara sebebsiz yere zarar verenin damı basindan düşsün ayağı yerde sürünsün... Hey haat heleki rabbimizin ayaklarının altına cennet bahsettiği kadınlara kutsal varlıklara her ne olursa olsun hangi bahane hangi sebeb pervasizliğinin ardına siginirsa sığınsım bir tek saç teline zarar verenin iki cihanda ruhu azap ve gazap ile yansın!!!
Seni seviyorum kızım. Veya seni anlıyorum. Bunu diyen annem sevgilisine karşı çıktığım için bana 'hadi işine' dedi. Babam beni seviyor evet ama ben olduğum için değil, kızı olduğum için. İkiside benim için canını verir ama onları anlayamıyorum, benim düşüncelerimi onlar bilmiyorlar ama birşey yaptığımda 'sen şunu düşünerek böyle yaptın ben seni biliyorum kızım' bak biliyorsunuz siz beni.
Aşk ilgili bütün ne varsa anlamını yitirdi benim için. Birde merhamet vicdan kelimeleri, ülkemizdeki insanlara bakınca hiç bir anlamı olamadığını anladım. Ne insan üzerine nede hayvan üzerine merhamet vicdan yok.
Buna 5 ay önce cevap verseydim kesinlikle Anne kelimesi derdim. Anne sevgisi görmemiş Anne şefkati ile büyümemiş babaannem baktığı büyüttüğü için omzuna minnet yükü sırtlanmış şekilde yaşamak zorunda kalan çocuk olarak geldim bu yaşa. Ama şimdi Anne kelimesi hayatımın en anlamlı kelimesine dönüştü birden. Canım oğlumun ilk kelimesinin Anne olmasını bekliyorum büyük bir heyecanla 😇 Anlamını yitirdiğimiz şeyler bir anda anlam kazanabilir umut etmekten vazgeçmemek lazım 😌
Hepsi geçicek Nasip kısmet Zamanla düzelir Bizde yaşamıştık anlıyoruz seni Sen ondan daha iyilerine layıksın Bu tür bütğn cümleler Hiçbişey düzelmeyecek hep daha kötüsü olacak emin oldum
"senden hoşlanıyorum, seni beğeniyorum, seninle ciddi düşünüyorum, seni seviyorum, sana aşık oldum, sana aşığım" Bu tarz yalanlara kim söylerse söylesin inanmıyorum 😬
Kimin soyledigine bağlı. Samimiyetine inandığım insanın her kelimesine kalben inanırım. Ama canım, tatlım, aşkım kelimelerine o insanlar sayesinde irite oldum kullanmıyorum.
Bazen "özür dilerim" veya "seni anlıyorum" cümleleri anlamını yitiriyor. Çünkü bu cümleler o kadar sık ve anı geçiştirmek için kullanılıyor ki, asıl anlamından sapıyor.
Kelimeler degil de kimin soyledigi onemli. Bazi insanlarin agzindan cikan hic bir lafin onemi yok benim icin bazilari ise sagol dese bile icim isiniyor.
Dillere pelesenk olmuş ve laçkalaşmış her kelime benim için artık sıradan, bu yüzden de bir anlamı yok.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Söylenilen kelimelerden çok kimin söylediği daha mühim benim için. Bazıları var ki söylediği nesnel şeylere bile şüpheyle yaklaşıyorum. Fakat illa söylemem gerekiyorsa 'sen çok başkasın, ilk kez böyle hissediyorum, asla ayrılmayacağım' vs vs.