Bir gelecek istiyorsanız kaybetmeyi göze almalısınız
Herşeyi kaybedebilirsiniz
Ama mücadele ruhunuz varsa herşeyi başarabilirsini
Mücadele ruhunuz varsa
İşte ozaman güçlüsünüz.
Ne boş konuşuyorsun 10 yaşından beri yalnızım senin tuzun kuru burada felsefe yapıyorsun. Benim yaşadığım hayatı yaşasaydın 6 gün hiç yemek yemeden yaşadınmı.. Dışarıdan konuşmak kolay.. Böyle konuşana gıcık oluyorum. Gel ben gibi yaşa da görelim.
Sana göre boş konuşuyor olabilirim doğrudur.
Görmek istediğini görürsün
Kolay bir hayat yaşamamış olabilirsin ağabey
Fakat benim kolay bir yolla yaşadığım kanaatine varamazsın
Gıcık olman sorun değil ağabey estağfurullah saygı duyuyorum
Kolay değildir.
Kimin nasıl bir yoldan geçtiğini hiç birimiz bilemeyiz anlayamayız.
Kalacak yerim olmadı ormanda barakada yaşadım aylarca, bu mu güç. Yiyecek bulamadım insanların tarlalarından domates, salatalık çalıp onları yedim siz gibiler kolay sanıyor keşke bu kadar basit anlatacağın kadar benim yaşadıklarımı yaşasaydın, o zaman da bu kadar kolay anlatabilirmiydin yürüyün kafamdan.
Ağabey dediğim gibi
Kimin nasıl bir yoldan geçtiğini bilemezsin.
Belkide ben daha kötü şartlarda büyüdüm
Bunu bilme ihtimalin var mı?
Seni anlıyorum zor evet ama bu güç işte ağabey mücadele etmişsin
Kendin bunu görmelisin
Sen mücadele etmemiş olsaydın bugün yaşıyor olabilirmiydin?
Birde bu açıdan bakarmısın lütfen
Benim gibi yaşayanların yüzde 90 ını uyuşturucu ve intihardan toprağa ellerimle verdim. Ne gücü dayanılmıyor bir sene değil tam 30 senedir böyle aile görmedik hiç, sıcak yuva görmedik hepimiz uyuşturucuya düştük, uyuşturuyla mutlu oluyorduk o kadar Dı. Ve çoğumuz öldü 19 yaşındaydı çocuk pes etti uyuşturucuyla öldü resmen intihar etti aslında, daha geçen sene 37 yaşında kardeşim öldü. Kaç arkadaşımı intihardan aldım. Çocuk kilolu asmış kendini zor kaldırdım onu ipten zor aldım. Sana basit gelen felsefe. Benim için çok zor felsefe insanın ben gibi ailesi yoksa yaşaması zor. Ne güçlenmesi. Yetiştirme yurtlarında yüzlerce çocuğa sahip çıktım hepsi hırsızdı. Onları doğru yola sokmak için bütün gücümü paramı harcadım. Yokluğu bilsen bunları deyip burada boş yapmazdın
Ben boş yapmıyorum
Ama sen gerçekten boş yapıyorsun şu an
Kusurabakma ama öyle
Bilip bilmeden atıp tutuyorsun hala
Ve senin anlamadığın şey
Kendin ne kadar güçlü olduğunu göremiyorsun
Ne sözden anlıyorsun ne birşey anlatıyorum
Sen kendinin farkında değilsin ağabey gör kendini gör.
Senin ukala tavrına kılım
Cevap
1Cevap
Güçlü olmak yalnız olmak değildir. Asıl güçlü olanların etrafı kalabalıktır. Ondan destek alırlar. Ayrıca ateşin yaktığını anlamak için kendin tecrübe etmene gerek yok. Her şeyi kendin tecrübe edemeyeceğin kadar kısa bir ömrümüz var. Yalnızlığı ve başkalarının tecrübelerinden faydalanmayı güçlülük görmemek gerek.
Güçlülük evet sorunlarla baş edebilmek, evet güçlülük ayakta durabilmek. Ama asla yalnız kalmak ya da her şeyi tek başına yapmak demek değil.
Lens başımın çaresine bakacak kadar güçlüyüm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?