İlgi odağı demeyeyim de çünkü bunun için bir çok parametrenin bir araya gelmesi gerekiyor, birtakım davranışlar diyebilirim artık yetenek olarak görmeye basladigim. :) O kadar nadir ki.
Bunu yetenek ile değil de davranışları, duruşu ve çizgisinden dolayı dikkatimi çektiklerini söyleyebilirim. Ayrıca net olmaları da benim için önemlidir. Beni ikilemde bırakan insanları bir resim galerisinde onlara adeta sürrealist bir resme bakıyor gibi hissediyorum. Hiçbir şey anlamıyorum onlardan.. Diğer yandan gizem o giz benim ilgimi çekebilecek tek şey ve bunu yapabilmek benim için yetenekten de öte geliyor.
Çevrenizde şahit olmadığınız yeteneğe sahip olanlar sizin dikkatinizi çeker. Çevrenizde piyano ile ilgili hiçbir şey yokken piyano çalan birisi sizin ilginizi çeker. Alışılmış olanın dışında olmak ilgi çekicidir.
Kendim tasarımcı olduğum için çizim yapanlarla dolu arkadaş çevrem, çoğu da ciddi iyi çizerler, o yüzden çizim pek ilgimi çekmiyor. Müzik, dans, sahne sanatları daha çok ilgimi çekiyor açıkçası. Müzik konusunda fetişim var diyebilirim hatta