Gerek şiir yazmak gerek kitap yazmak, gerek daha basit aktiviteler yapmak, bu siteye soru ve bence paylaşmak olsun.
Arkadaşlarınızla buluşunca ne yapacağınızdan, bu akşam ne yemek yapacağınızdan, ilerideki gelecek plânınızdan tutun da, gün içinde yapacağınız en kolay şeylere kadar her sey için bi ilham bekleriz.
Elimizdeki malzemelerle güzel bir pasta yapmak için ilham gelsin isteriz. Not defterimize güzel bir paragraf yazmak için bir anda ilham perimiz sihirli değneğini sallamasini bekleriz..
Ya da bu güzelim siteye güzel, mantıklı bir soru, faydalı bir bence paylaşmak için yine o sevimli periyi bekleriz..
Uzun zamandır, aklıma ne soru fikri, ne bence fikri gelir oldu. Ilham perim bana mi küstü yoksa başka şeyler mi oldu bilemiyorum siteden uzak kaldım. Halbuki çok soru sormak istiyorum ama anlamsız sorular sormak da istemiyorum. Bugünü bu soruyla geçirmek istedim.
Sizin ilham periniz nerede? Siz ilhami nereden, kimlerden veya hangi durumlardan alıyorsunuz?
Bir ilham perim var mıdır bilemiyorum ama yaptığım işi hakkıyla yapabilmek için görev ve sorumluluk bilinciyle hareket etmeye çalışırım. Ya da elde ettiğim tecrübeler bana yol gösterir. O ilham ya da heves gelmiyorsa da çok zorlamam. Dediğim gibi ilk önce görev şuuru ile hareket ederim 🌿 İçimden geçenleri kağıda yansıtmak istediğimde ise anılarımı hatırlayıp, güzel bir fon müziği eşliğinde harmanlarım duygularımı.
Hüzünden beslenirim ben bir şeyler yapmak için.. Mutlu olmak için dahi; daha aşağıya, zor şartlara bakarım hayatımın içinde..
Mesela, görselde ki gibi bir parçayı yan flütle seslendirmek için dahi ilhamdan öte o garip istek bana hüzünle beraber gelir. Dinlediğim bir parçanın etkisinden çıkamamak gibi.. Eskileri hatırlayıp, bir parçanın noktalarında bulmak gibi mesela.. Öyle nota filan da istemez, kulaklarım iyidir. Bir iki dinlemem yeterlidir bir de.. Hüzün sanırım beslendiğim perinin adı.
Hemen hemen her ilhamı müziklerimden alıyorum. Her durum ve olay için ayrı müzik ve şarkılarım mevcut. Her şarkı ve müzikte de anılarım gizli. Karışık çalma modu açıktır, tak bir şarkı gelir ve benim aklım hemen 2017 yazına gider. Değiştiririm, lise zamanımda poğaça yerken zamanlarım gelir.
Hahah güzel bir açıklama olmuş. Benim en büyük ilham kaynağım hırslı olmam. Hiç olmayacak şeyler için bile mücadele ederim ve şundan eminim isteyip başarılamayacak hiçbir şey yok. Burada soru sormam için bir ilhama ihtiyacım yok çünkü soru sormak için çabalayan biri değilim. Aklıma bişey gelir sormak isterim o şekilde sorarım. Burayı bir araç olarak kullanırım amaca dönüştürüp soru arayışına girmem. Benim ilham perim benim tarzım, benim düşüncelerim oluyor😊
Enstrümanlarımdan, yazdığım ve paylaştığım onlarca anı ve defterlerimden.. Zihnimdekilerden, tecrübelerimden, savaşmaktan korkmadığım olumsuz detaylardan..