Öncelikle gittiğim yolda rotayı iyi belirliyorum ki çıkmaza girmeyeyim. Şayet her şeye rağmen çıkmaza girdiysem oradan çıkmanın tek yolu geldiğin yöne geri sarmaktır. Önce biraz bekler kendimi dinlerim. Burası gerçekten çıkmaz mı? Sonra derim ki gire bildiğime göre çıkabilirim de. Çıkmak için her yolu denerim baktım olmyor geri vites yapıp geldiğim yerden çıkar yeni yön arayışına girerim.
Bu genelde bireyin ikilemde kaldığı ya da kendini çıkmazda hissettiği dönemler demektir ki, bu zamanlarda soruna odaklanmak bir kenara, bir şeyler yapabilmek cidden güç isteyen bir durumdur. Böyle zamanlarda biraz mola verip, kabuğuma çekilirim. Düşünürüm ve bunu derin derin yaparım.. Sonra bir açık uç, bir kenarından tutmaya çalışırım. Sağlamsa ucu kopup gitmez ve gerisi çorap söküğü gibi gelir zaten. Yok hayır, kişi ve kişilerle ilgili durum ve gerekli öz veriyi onlar gösteriyorsa bıçak gibi keser önüme bakarım. Bu bağlamda emek vermek eksilmekten başka bir fayda sağlamaz, bilirim..
İnsan her zaman kendi kuyusunu kazar. Kazan da kendisidir, içine düşünde kendisidir. Ama biri gelsin çıkarsın ister. Seni ben mi düşürdüm de çıkarayım demek gerekir. Yani o kuyu senin yalnızlığın ve kendin çıkmak zorundasın
O yüzden ben o kuyudan çıkmak istemem. Aç kalsam da susuz kalsam da çıkmam. Kendime zarar veririm ama İpek böceği gibi kendimi koza yapar yaralarımı yani dertlerimi sararım. Kendi kendimi hem acıtırım hem de tedavi ederim. O acı bazen bize tatlı gelir ama o an öyle olmasını istersin. O kuyudan çıkmak istemezsin. Taa ki sen isteyene kadar.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Bazen öyle bir durum oluyor ki herşey karmakarışık bir duruma giriyor nerden tutsan ordan karışıyo Bi yerden bi şekilde başlıyosun sadece sakince düşünüyorum ne yapmam gerektiğine karar veriyorum bi şekilde haloluyor
direk pc oyunları veya yayınlar izliyorum yoksa kafamı sürekli meşgul edecekler bende bundan kurtulmaz için pc oyunları oynarı hatta bu yüzden yaz aylarında çalıştığım paraların nerdeyse hepsi pc oyunlarını aldım şu an steam hesabım 5-6k eder diye düşünüyorum bence oyunlar herşeyin ilacıdır
O durumda yaşamayı öğrenirsin ve aslında o kadar da kötü olmadığını düşünürsün. Mevzu seçim yapmak falansa birini seç gitsin herhangi bir durumu seçmek ikisini de seçmemenden daha kötü olamaz.
Eger baktin hic olmuyor unutmaya calis baska islerle falan ilgilen zor olsa bile. Ben direk agliyorum icimi dokuyorum elinde sonunda gecer veya en kotu alisirsin
Önce kendi içimde çözüm arayışına giriyorum. Uzun uzun nasıl ne yapmalıyım vs gibisinden.. Oluru yoksa probleme göre yol gosterecek birilerine annem ya da samimi olduğum arkadaşlarıma başvuruyorum.