Ne istediğini bilememe, dengesizlik, her konuda kararsız kalma, bir öyle bir böyle durumu vs
bu tarz insanlar aptal insanlar mıdır?
bu tarz insanlar aptal insanlar mıdır?
Kararsızlık bana göre; tecrübeli bir insan ile tecrübesiz bir insan profilinin ortasını temsil ediyor. Tabi ki bu konusuna göre değişir;
Tecrübe sahibi insan ne istediğini bilir, çünkü en iyisini de en kötüsünü de görmüştür hayatında. Hiç bir şeyden çekincesi olmaz.
Tecrübesiz insan ise her şeyi en uçlarda yaşar; ya çok keskin kararlar vererek büyük yanlışlar yapar ya da hiç bir şeye cesaret edemeyip köşesinde durur.
Kararsızlık seviyesine de gelecek olursak; hem iyi hem kötü tecrübeler edinmiştir fakat en iyisini veya en kötüsünü gördüğünü düşünmez. Bundan dolayı daha kötü tecrübeler yaşamaktan çekinmekle beraber, yapacağı tercih ''ya beni iyi şeylere götürürse'' demekten de kendini alıkoyamaz. Bundan dolayı sürekli ikilemde kalır.
Bana göre insanın en çok zorlandığı seviye bu seviye, tabi bu söylediklerim olgun karakterli ağır başlı insanlar için geçerli; yani vurdumduymaz, her konuda ne olacaksa olsun diyerek hayatı hiç bir şekilde ciddiye almayan insanlar için geçerli değil
Aptallık bile bile yanlış yapmaya meyilli olan budalalara denir. Koşulları tahkik edemezler, sadece tek bir pencereden bakarlar ve bunu eyleme dönüştürürler. Kararsızlık ise tam tersi, daha çok akıllı ve zeki insanların karşılaştığı bir sorundur. Aklı başında olan bir insan tüm olasılıkları hesaplar ve bütün bu olasılıklar kişide kararsızlığa neden olabilir. Aptal bir insanın kararsızlıkla imtihan olacağını sanmam. İkisi birbirine çok uzak kavramlar.
Bu saydıkların aptallığın sebebi mi yoksa bunların sonucu aptallık mı bilemiyorum ama akıllılık olmadığı kesin şişko
Tabii , en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir demişler 🤷
bence aptallık diğer insanları ne kadar çabuk aptal diye nitelediğinle ölçülmeli,😀 yani karşındakinin genel karakterini küçümseyip bunu onunla tartışır da hala bir sonuç alamaz isen o zaman aptal diyebilirsiniz ama yargısız infaz çok kolay.😄 Kararsızlık aptallık olarak nitelendirilmemeli Detayı okumadan yorum yapanlar puf tşkler 😁😁
Cevap
67Cevap
Aptal olduklarını düşünmüyorum sadece kendi kararlarına ve kendilerine güvenmiyorlar o kadar
Hayır aptallık falan değil sadece bu kararlardan uzaklaşma gerçek olanaklardan kaçmak gibidir. Besala a) kutuda 1 ceza ve b) kutuda 1 ödül olsa insanlar anında ödülü seçecek , a) kutuda 2 ceza bir ödül , b) kutuda 2 ödül 1 ceza olsa bu sefer belli bir süre düşüncekler bu gittikçe ve büyüdükçe sonunda kararsızlıklik değil düşünmeye yelteniriz sonucunda yapacağım seçim kararsızliktan öte standart ve olanaklara göre değerlendirmektir.
Bende kararsızım. Kararsızlıkla aptallık ne alaka, kararsız insanlar seçicidir. En iyisi olsun isterler.
Bakınız şekil B 😂
Ama yanlışı seçici gibisin 😏 detaydaki kişilere psiopat falan diyorlar sadece kararsız değil 😂
Aptallık değildir, kararsız insanlar çok seçicidir mesela benim gibi, ben de bir şey alırken ya da seçim yaparken karar veremiyorum hızlıca.
Varrr 😏
Tek bildiğim şey kararsız insanların kendini bile sokabilecek bir akrep gibi olduğu.
Hem etrafına hem kendine zarar verir kararsız insanlar. Akrep metaforu bunu anlatır.
Önce kararsızlıkları yüzünden ona inanan, güvenen onu seven insanlara zarar verir.
Sonra da insanların gözünde kaybettiği sevgi, güven ve itibarı düşünerek kendilerini psikolojik olarak yaralarlar.
Ama doğruluk payı var değil mi?
Resmen beni anlatmis yemin ediyorum psikilojim bozuldu artik labet ediorum
@xhdjei2892 her şeyin bir sonu var. Dalgalanıp durulmayan bir deniz var mı? Beden ödeye ödeye karar vermeyi öğreniyor insan eninde sonunda...
Birkac iliskim bitti kararsizlik yuzunden kavgyi ben cikardim eninde sonunda sonra pisman oluyon ama karsi tarafin sevgisi bitiyo artik bu sefer de vazgcemek kaybetmek istemiyosun bu mu normallik? Ben bunun psikolojik rahatsizligindan supheliyim kendimden supheliyim
"Dm"
istek aattim amca oglu
Yok yaw niye aptallık olsun. Kararsız insanlar yok değil mi sanki. Hepsi mi aptal? Bazı insanlar daha zor karar verebiliyor o kadar.
Kararsızlık aslında bir göstergedir. Aslında ne istediğini bilirsin ama bazı sebeplerden dolayı istemediğine yönelirsin ve kararsızlık yaşarsın. En kötü karar, kararsızlıktan iyidir. Unutulmaması gereken bir diğer konu ise bir karar veriyorsan arkasında durman gerektiğidir.
Bence aptallık değildir kararsızlık farklı aptallık farklıdır kararsızlık iki benzerlik taşıyan bir seçimde karar verememektir aptallık ise birine yardımcı olayım derken ona istemeden ve bilemeden zarar vermektir ve bunuda iyi bir şey sanmasıdır.
Karasız olmak ile aptallık birbirinden farklıdır ama en az aptal olmak kötüdür diyebiliriz. Kendisine ve çevresini zor durumlara sokar veya zarar verebilir. Muhatap olacağım insanda bulunmasını istemeyeceğim bir özellik.
Hayır, garantici temkinli insanlardır.
Onun için kolay karar veremezler birde böyle düşün 🤔😄
Güvensizlik daha uygun bir terim olur. Ne istediğini bilemeyen kişilerin kendine pek güveni yoktur , verecekleri kararlar adına hiç bişeyden emin olamazlar
Kararsız güvensiz, gel git akıllı diyebiliriz ama aptal diyemeyiz. Aptallık çok ayrı bir meziyet onlar ne istediğini bilmeyen değil saçma sapan şeyler isteyenlerden oluşuyor daha çok ☺️
Aptal olsaydı kararı kendisi yerine başkası alırdı kararsız kalmak aptallık değil sadece hangi kararın doğru sonuç getireceğini kestirmemektir ki bazı konularda bu gayet normal
Bir konuda karar verememek için , o şeyin bir çok alternatifinin ya da çeşidinin olmasından dolayı kafa karışıklığı yaşanmasından kaynaklanır. Bu durumda bir bilene sormak en doğrusudur.
Aptallık değil o tam adını aklıma gelmedi. Hani ne yapacağına saatlerce düşünen yok yapmamayım diyenler var ya da çok düşünüp işin içinden çıkmayanlar var ya onlardan oluyorsun
Kararsızlık fazla düşünmekten olur, birine olayları enine boyuna düşnüyor diye aptal demek çok saçma değil mi?
Değil kendini tanıması gereken insanlardır. Kendini tanıma rehberi tarz kitaplar okuyarak kendilerini analiz etmeye başlamalılar bence
Aptallığın kelime anlamı bu değildir. Kararsızlık, zeki insanların da içerisine düşebileceği bir durumdur.
Kararsızlığın en büyük nedeni kendine olan güvenin azlığıdır..Çünkü başaramamak, yakışmayacak ve elde edilemeyecek düşüncesi kararsızlık yaratır.
Hapacagın işin ve olayın nereye varacağını bilememek ve ortada kalmaktır, zaman zaman tüm insanlar bunu yaşar, normal bir durum
Konusuna göre değişsede bence herkes günün birinde kararsız olabiliyor.
Ooo sisiko demeyi unuttun
Hayirdir sisiko can
Sende oyle bir durummu var
Aptal değildirler ancak aptallardan kat kat daha fazla üzülür ve ağlarlar
Yok aptal demiyelimde. Ne istediklerini bilmiyorlar
kararsızlık çoğu zaman kişilik yapısı ile ilgilidir ama aptallık değil
İkizler burcuyum karar vermek benim için deveye hendek atlatmaktan daha zor en ufak şeyde bile düşünmekten kendimi alamıyorum ama aptallık değildir bence olmasın 😅🤣
Biraz aptallık
Biraz karaktersizlik
Biraz umursamamazlık.
Aptal olması için daha başka şeylere gerekir sadece yönünü kaybetmiştir öylesi.
Kararsızlık acemiliktir deneyimsizliktir yetersizliktir. Aptallık sürekli yanlış kararlar vermektir. Bana göre tabi
Aptallık değil dengesizlik değil kendi kendini koruma durumudur.
Hastalıktır. İyileşmemekte direteni alttan almaya devam eden, aptaldır.
Ben kararsızlıktan nefert ediyorum,
Aptallıktan daha çok nefret ediyorum,
Bilinçsizliktir. Insan özünde aptal değildir bilincini kaybettikce aptallasir.
Bence hayır ama en kötü karar kararsızlıktan iyidir.
aptal değil kararsızdır. biraz korkaklıktan kaynaklanabilir. ama sende biliyorsundur; en kötü karar, kararsızlıktan iyidir.
Muhtemelen bundan 4-5 sene oncesinde öyle değildiniz, son yıllarda bu hale geldiniz, dogru mu?
Aptallık değil ama her zamanda kararsız olmak hoş değil
En kötü karar kararsızlıktan iyidir derim ben her zaman.. taraf olmazsa bertaraf olursun diye de bi söz var
kararsızlık yüzünden ilaç kullanan biri olarak söylüyorum. kararsızlık yoktur. hata yapma korkusu ve mükemmellik aşkı vardır.
Hayır olayları kendi çıkarı doğrultusunda düzenleyen insandır bence.
selam niçin her konuda kararsız kalıyorsunuz.. ne mezunusunuz okul oluyor musunuz?
kendine güvenmiyordur..
Aptallik değil aksine çok zeki birisidir öyle kişiler net eminim
Konuya göre aptallıksa aptallıktan basit şeyler gündelik önemsiz şeyler için kararsızlıksa bence konu bile değil
Kararsızlık beni deli eder 😁
HahHa sen de benim gibisin kanka 😀
@aysegulbaran
Karardızlık aptallık değil dengesizliktir net
Aptal mi oluyorum ben🙄🤔🤔
Değildir. Kafa karışıklığıdir
Aptal değil. Büyülü ve musallatlı insanlardır
Kararsızlık insanin düşmanıdır
Salak desek daha doğru olur
Zihinsel engellidir onlar bana göre
Aptal değil kişilikleri oturmamiştir
Hayır yeğen dengeyi bulana kadar arayış. Normal.
Aptallık ve kararsızlık ikiside çok uzak kavramlar
Aptal değildir kararsızlık vs. başka bir şey
Bir doktora görünmekte fayda var 🤒
Hayır karmaşıklıkta kalma
Ne alaka kız 😄😄😄 💕💕 olur mu hiç öyle şey
Kararsızlık hastalıktır bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?