Bilirsiniz böyle bir söz var..
Ya sizin için?
Tercih ettikleriniz vazgeçtiklerinizin bir sonucu mudur?
Haydi o sözü açalim ;
" Hayat, tercihlerimizden ibarettir, Her tercih ise bir vazgeçiştir..."
Mutlaka öyle...: )
Yaşamımıza tercihlerimiz yön veriyor...
Kimi zamansa seçimlerimizin bedelini ödüyoruz...
Her tercih ediliş, Vazgeçmek değildir. Tam tersi yeni bir yolun başlangıcıdır. Ateş sönse de közü bitmez. O köz, kor olur yine alevlenir sıcaklığını korur. Bahar' sız kış olur mu?
Bu şiir benim yaşadıklarım. Ta kendisi. Acıtsa da vazgeçmedim. Yoldan çevirdim yola gelmedi. Ama yarı yoldan dönmedim. Yolda bırakan o oldu. Ama şiir diyor ya; vazgeçmek. Bir erkeğin her şeyi sen şüphe et ama merhametinden asla şüphe etme. Merhamet tüm sevgiden üstündür. En kötüsü de bir hayat yolculuğunda bir erkeğin yüreğinden düşüp tuzla buz olmaktır.
Kimisi vardır ayağına gelen hediyenin kadr-i kıymetini bilmez, kimisi de ayağına gelen kısmetini beğenmez.
Benim Sonbaharda ki hazan yaprakları yok artık ve Kış' ım bitti. Tohumları savurdum toprağa. Baharın yeşerecek çiçekleri bekliyorum. Benim Baharım yeni başladı. Ümit hep var. Bahar geldiğinde yine kırlar Gelinlik giymiş gibi rengarenk olacak.
Evet tercihlerimiz bize yol gösterir. Her insan kendi kuyusunu kazar ve o kuyuya kendi düşer. Yine o kuyudan çıkacak olan da kendisidir.
Demek ki sizin için hayırlı olan farklı bir yol.
Haberci rüyalar..
Ama yorumlamak daha önemli..
Tabiki..
Rabbim'in ancak bildirdiklerini bilebiliriz. Tabi onları da bilecek yeterlilikte isek..
Yüzsüzlük olacak ama dualarınıza bizleri de unutmayın inş.
Rabbim bütün dualarınızı, ibadetlerinizi, tövbelerinizi kabul eylesin inş.
Ecmein inş.
Hayırlara vesile olun inş.
Rica ederim.
Güzel bir yorumdu.
Kolay kolay tercih etmediğim gibi kolay kolay da vazgeçmem. Vazgeçişim, onun tercih ettiklerinin bir sonucu olabilir.
Bazı tercihler ise mecbur bırakılınır ya da başka çare , yol kalmadığındandır vazgeçiş değil vazgeçiriliş değil bıraktırılıştır.
Yine de şu anki yolum benim seçimim benim tercihim. Buğzettim. Kaybetmedim, kaybedildim. Vazgeçmedim sadece hak edilmedim.
Cevap
7Cevap
Bir şeyleri seçmek
bir şeyleri seçmemek anlamına geliyor nitekim..
her seçim bir başka şeyden vazgeçmek anlamına geliyor
Her tercih bir vazgeçiştir. Doğuya giden batıdan, eve giden sokaktan vazgeçmiştir.
her tercih diğerlerini elemek işte bilale anlatır gibi oldu pardon.
Daha çok öyle sayılır, ama her zaman bu doğru değildir.
Vazgecmek bazen yeni bir başlanğıctir, vazgecmek yurek ister, Allah hakkında hayirlisini nasip etsin, kendin gibi biri olsun, ben hep oyle dua ediyorum
Kısıtlı tercihler daha makbul çok tercih bu duruma iter
Bana göre yeni bir başlangıçtır. Vazgeçtiğini de düşünen kaderinse seni bulur. Senin olan seni bulur
Vazgeçmek gerekir bazen acıda olsa
genel anlamda öyle de denebilir.
Öyle
Öyle dir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?