Kişilik & Karakter konusunda 12,4b cevap paylaştı.
sessiz insan sinsi insan demek değildir. sessiz birini yeterince tanıyıp çözemiyorlar ve beklemediği bir tepkiyle karşılaşınca hemen sinsi etiketini yapıştırıyorlar..
herkesin sessizliğinin altında yatan bir sebep vardır. bunu sinsilik, sabır ya da başka türlü kalıba sokmaya çalışmak yanlıştır. ve daha yanlış olanı ise kendi yargılarımızla insanlara yaklaşmaktır. o sessizliği arttırmak dışında bir şey sağlamaz bu. bazen ne desen manasız olacağını bildiğinden sığınırsın sessizliğe, bazen ise kafanda dönüp duranları ayıklamak, korumak adına sığınırsın. bazen ise sadece sessizliği istersin. yeri geldiğinde o sessizliği paylaşabilmektir. sessizliği fırsat bilip de can yakmamak da gerekir. lütfen bir kalıp olarak düşünmek yerine herkesin sessizliğine özel yaklaşmayı deneyelim.. sessizliğe sığınmak zorunda kalmamanız dileğiyle..
'Sessiz atın çiftesi pek olur' denir. Nere de ne yapacağı belli olmaz bunların, öfke patlaması yaşarsa o sessizlik bozulur ve bozulursa herşeyi herkesi kırabilirler, sabrını fazla zorlamamak gerek böyle insanların, Uzak durmak sağlığınız için iyi olur.😉
Sabırlıdır öyle ufak tefek şeylere parlamazlar, yutmasını bilirler. Başta çevresi bunu ''aa ne sakin insan'' diye nitelendirir hatta pasif utangaç biri olduğunu bile düşünür. Ama bir gün gelir daha önceden içine attığı o toksikler öyle bir seviyeye gelir ki en ufak bir hareket fünyeyi harekete geçirir. Ve sonra bum! O andan sonra o fünyeyi harekete geçiren kişiye Allah yardımcı olsun dersiniz. Bu yüzden sabırlı insanın öfkesi çok tehlikelidir.
İkiside değil. Sessiz insanlar en gürültülü zihinlere sahiptir. Genel olarak hep kendileriyle ve onları derinden etkileyen olaylarla yüzleşirler Eğer içine kapanık biri olma şansım olsaydı içime kapanık biri olmak istemezdim. Çünkü iletişim hayatımızdaki çok önemli bir faktör. Fakat çok geveze ve çenesi düşük bir insan da olmak iyi değildir Herşeyin çizgisini seviyorum. Normalini..
Aynen bende dahil çevremde çok içine kapanık insan var ve özgüven eksikliği çekingenlik yaşıyoruz. Ben atlattım fakat çevremdekilere yardım edemiyorum. Her şey içimizde bitiyormuş çevremizden dinlediklerimizle değil onu farkettim.
Sessiz gibi gözüken çoğu insanın aslında sosyal anksiyete, depresif kişilik bozukluğu gibi durumları olabilir banada hep öyle denirdi işte neden konuşmuyor bizi aşşağı mı görüyor gibi düşünürlerdi, fakat ara sıra konuşmak istesede insanı tutan durumlar oluyor yani çoğunun aslında kendisinin de istemediği bir durum.
Yerine göre sinsi yerine göre sabırlıdır. Misal kavga anında, eğer gerçekten karşıdaki kişiye değer veriyorsa onu kırmamak için susması, sevdiği için tolerans gösterdiğindedir. Eğer arkadaş grubunda herkes konuşurken kendisi sadece dinleyici taraf olup susuyorsa o da sinsidir. Umarım saçmalamışımdır. :/
Sessiz insandan korkacaksın derler genelleme yapmak dogru olmaz tabi ki ama ben her zaman girişken konuşkan olduğu gibii olan sıcakkanlı insanları sevmişimdirr, susuyorlarrsaa vardır bir şey..
Sabırlı da değilim sinsi de değilim. Sessiz olmak benim tercihim. Kimseyle muhatap olmak istemediğim için sessiz kalıyorum. Birisi bana bir şey demediği sürece bir sorun olmaz ama bir şey diyorsa ağzının payını alır.
Bana kalırsa sessiz insan pasifliği huy edinmiş, az konuşan çok düşünen bir yapıdadır. Sinsi damgası yemeye müsaittir ama olduğunu düşünmüyorum. Sabır konusu da sessiz atın çiftesi pek olur derler, hiç belli olmaz. :)
Bence sessiz insan akıllı insandır. Susmak sessiz kalmak çok zor birşey benim için bunu başaranlar benim gözümde çok güçlü insanlardır. Hayatta hep sinirleniriz üzülürüz ve konuşuruz konuşmayan insanların psikolejisini kötü etkilermi bu durum bilemedim. Sinside olsa fazla zararı dokunmuyor.☻
Karşılaştığım bütün sessizler hep çok iyi insanlar olduğunu düşünmeme rağmen özünde çok sinsi insanlar oldukları için sinsi demek istiyorum. Ama tabiki bu demek değil ki bütün sessizler sinsidir.
ikisi de olabilirler aslında ama yaşantıma dayanarak sessiz ve sinsi olmanın belirli bir zeka ve pratiklik gerektirdiğini gördüm bu da insanların çoğunun sahip olduğu düzeyden daha yüksek bir düzeyde olursa sinsi ve sessiz olabiliyor. yani sessiz olanların çoğu sabırlıdır. zeki sinsi ve sessiz bir kesim de var tabii :)
Bi insanın sessiz olması sinsi olması anlamına gelmez ki, sinsi insan nedir gizli gizli kuyunu kazar. Bi insan sessizse eğer bu kuyunu kazdığı anlamına gelmez ki
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sessiz insan sonuçta duygularını , içinde ne yaşadığını bilmiyorsun bu yüzden şaşırtacak birşey söylediğinde veya yaptığında oo oluyor. Salak falan zannediyorlar sessiz olunca ama aksine sabırlı ve akıllılar
Susan insan hem korkulması gerekendir hemde sakinliği sevendir kendimden bilirim öyle insanlara arkadaş olun onlar bilgilidir. Onlar iyidir ama onlara ASLA sataşmayın...
Kesinlikle çok sinsi oluyorlar. Yılan misali , yılan nasıl sesiz sedasız yanaşıp sokuyorsa ansızın onlarda öyle. Sesiz kalıp darbesini öyle yapar. Bence uzak durulmalı o şekil insanlardan.
Ben bir sessiz insan olarak yazıyorum sessiz insanlar çok sabırlılar ama sabrı tasarsa eceliniz o olabilir ve sinsi sinsi işler beceririz yani hem sabırlı hemde sinsiyiz ama bu sinsilik anlaşılmaz
İkisi de olmalı değil. Sessiz sadece. Utangaç belki.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Bir genelleme yapmayı mantıklı bulmuyorum. Çok dışlandım, kıskanıldım hep içime kapandım... Ama herkes böyle mi? Hayır. Sessiz, sinsi insanlar var mı? Elbette.