Ben buna bizzat ailemde sahit oldum kardeşimden örnek vereyim herseyi elestirir aslinda kendi yaptiklarini görmediği için baskalarinda hep bi hata arar kendi düşüncenizi söyleseniz alayci bi şekilde konuşur tabii bundaki en büyük etkinin annem olduğunu unutmamak gerekiyor sürekli agzi açık ve hayran hayran aslan oglum seklinde hep onayladigi icin bu sekildede olabilir. Bana kalirsa elestiri dozunda iyidir fazla elestiri yapan insan boş insandır ben egri oturur dogru konusurum basarili oldugu konularda coktur fakat kardesim kendi dusuncesine zit bi düşünce söylediğinde eli ayagi titremeye başlıyor aşırı sinirleniyo çocukken onlar yüzünden hep kendimde kusur arardim ama artık herkesin kusurlu olabileceğini kusursuz kimsenin olamayacağını anladım herneyse.. siz cevrenizde muhakkak bu tarz insanlar görüyorsunuz ne yapmak lazım.
Sürekli eleştiren insanlara karşı tavrımız ne olmalı?
İnsanlar her zaman bir kusur bulur. Herkese yaranmak çok zor. Bunu bildiğim için her zaman kendi istediğimi yaparım. Keyfime göre hareket ederim, kendi doğrularımla yola çıkarım. Bu gibi insanlarla uğraşılmaz. Yapıcı eleştiri yapanlar da var elbette, mantığımıza uyduysa fikrimiz değişebilir. Ama her eleştiriye de kulak asmamak gerekir.
Eleştiri artık bir virüs gibi, dayanıklıysan iraden güçlüyse söyleyen kişiyi etkisiz hale getirir kendimize odaklanırız, ancak eleştirilere hazırlıksız olan biri isek sürekli eleştiren insanların etkisi altına girer, enerjimiz düşer, kendimizden şüphe edecek hâle geliriz.
İnsanlar artık eleştirmek için bahane arıyor, ben böyle bir durumda karşı karşıya kaldığımda gerçeğe dönüyorum. Gerçekten hak ediyor muyum hayır. O zaman istedikleri kadar konuşsunlar benle ilgili değil onlarla ilgili. 🙂
Harika bir yorum yapmissin öncelikle teşekkür ederim bu gerçeğin farkinda olsakta sürekli ayni ortamda bulunmak durumunda kalabiliyoruz bu kisinin aileden olmasi sart degil belkide patronunuz olabilir bunun dışında yapilan elestirilere ses cikaramiyorsaniz daha doğrusu kendinizi savunmaniza izin verilmiyorsa o eleştiriler caninizi sıkıyor mutsuz oluyorsunuz surekli yapilan bu yanlislar birikerek icinizde kocaman yük oluyor hepsi bu.😊
İş ortamında ise ayrılıp yeni işe girmek kolay olsa da maalesef aileden gelen bu tarz eleştirilere sabretmek dışında yapacak pek bişey olamayabiliyor, çok haklısın. :(
Ailenden birilerinin bunu yapması bence iyi bir şey. Başkası yapsa kalbin kırılır ama ailen yaparsa bence bir gözden geçirmelisin. Ha eleştiri doğru değilse aynı eleştiri yapıldığında karşılığını kırmadan vermelisin. Bazı insanların artık burçlarından mıdır nedir bilmiyorum ama öyleler yani. Eğer haksız bir eleştiriyse ve cevabını verdiğin halde devam ediyorsa tamam de geç. Sonuçta abin yani. Unutma ailenin bir alternatifi yok, hala yanındalarken daha çok onlarla vakit geçir değerlerini bil.
Aslında eleştirmek kusuru yüze vurmaktan hicbir farkı yok şunu söylemek istiyorum kimse kusursuz değil hz. isa kısasında bir olayda hz. isa halka şöyle buyuruyor;
İlk taşı günahsız olanınız atsın diyor hz. isa
Halk hz. isanın bu sözün üzerine susuyor hiçbirsey söyleyemiyor çünkü günahsız kimse yok...
Kusur görenindir görün değil örtün der dinimiz.
Çünkü insanlar müslümanlar birbirine aynadır. Aynaya bakıp kusur gören kendi kusurudur...
kamuda ozellikle oluyor bu. eleştirirler. ama hani makamda oturan adamın da kudreti bir yere kadar. onunda amirleri var. başkan söyle baskan böyle. baskan ol dense eminim ki o topa girmem dicektir. insanımız böyle. bir yere geldiysen karar alman gerekecektir ve alınan kararlar kimi zaman yüzde yüz oranda saglıklı olmaz. bir yeri yaparken bir yeri kırarsın. yanlıs karar da verirsin.
Evet bu ne kadar bir zor durum olsa da boş vermeyi bilmeli ve kulak asmamayı öğrenmelisin, bunu hem kendin için hem de kardeşin için yapmalısın. Zamanla her şey yoluna girecektir. Unutma ne kadar kızsan da en zor zamanında o olacak yanında.. Kardeşinizin ailenizin değerini bilin.
Kaybettikten sonra çok ağır geliyor, O serzenişleri bile özlüyor insan.
Haklsnz ama kimse kimsenin ne yasadigini bilemez o yüzden icimde yasadigim bu durum cok yikici oldugu icin ailemi silmem belki ama onlarin yaptığı hatayi guzellemem tabii ki
Benim çevremde öyle insanlar yok , sana bu durum için Allah kolaylık versin çünkü bu bir hastalık , kusurları örtmek gerekirken ortaya çıkarmak ya da deşmek hasta insanların işi , lütfen kusura bakma 🙏🏻✌🏻🍀
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Kendindeki eksiklikleri bitiremeyen insan değildir, insanlar ise kendilerinden başka kimseyi eleştirmez. Eleştiri, kendisindeki eksiklikleri bilen ve bunu örtmeye çalışan kişilerin saldırı mekanizmasıdır.
Yapılacak en mantıklı hareket o kişiden veya o ortamdan uzak durmaktır. Yerme ve eleştiri arasında ince bir fark vardır. Biri olumlu ve olumsuz yönlerinizi ele alır diğeri sadece sizde olumsuz şeyler arar.
Bu İnsanlar Senden Nefret Ettiği İçinde OLabilir ya da Seni Sevdiği için Olabilir ailende olmasının sebebi sen aslında şu anki düzene göre eleştirilecek bişey değil ama aileniz sizden daha eski adetlere takılı kalmış yani cahiliye döneminde kalmışdır sen onun dediklerine bak