İnsan sürekli el alem ne der düşüncesiyle yaşarsa hayatında çokta mutlu olacağını sanmıyorum. Başkalarının fikirlerini hiç umursamamak lazım demek değil bu dediğim, başkalarının dediğine göre hayatına yön verilmemeli. Demek istediğim tam olarak bu. İstediğim yaşta evlenirim örnek olarak, el alem ne der diye düşünmem. Onlara kalsa 26 dan sonra evde kalmış damgası yiyebilirsin. İstediğim okulu/bölümü tercih ederim. El aleme kalsa en çok bilindik bölümleri seçmem gerekiyor başarılı sayılmam için. Örneğin tıp, hukuk ve öğretmenlik gibi. Kalanını söylesen takdir edilmezsin, edilsen bile yarım ağızla. En azından çoğusu böyle. Yeri geldiğinde istediğim kıyafeti giyerim, el alem ne der diye düşünmem. Benim ne giydiğim kimseyi ilgilendirmez çünkü. İstediğim zaman makyaj yaparım, topuklu ayakkabı giyerim. Bu da kimseyi ilgilendirmez. Ben istediğim zaman evlenirim, istediğim zaman sevgilim olur. Hayat benim hayatım ve bir kere geliyoruz dünyaya. Başkaları ne der diye yaşarsak bir arpa boyu yol alamayız.
Iyyy sayyimmi. Neymis kiz sehir gezemezmis ayipmis. Akli basinda olduktan sonra iyi kotuyu ayirt edebilcek yastayim. Neymis basima bisye gelirmis gelcek yer var gelmiycek yer var. Beyinde bitiyor hic takmam. Neymis bakkala markete tek gidilmezmis bunu hem bulundugun yerdekiler hemde eski sevgilimin ailesi dedi guyq İstanbul orasi. Neymis kiz susarmia hic konusmazmis buyukler varken cit cikarsa ayipmis. Bagnaz djsuncelerden ailemi soyutladim yetmedi onlarida dahil ettim o ayiba 😅 eski katnem dusunceler yuzunden ben memur olanlarin gram bi yer gezmediklerini gordum. Vari yogu dunya mali yuzunden. Simdi gezmeyi seven bir ailem var ve gezdikce diyorlar biz bosuna yasamisiz.😅
"El alem ne der" düşüncesi adeta hayatlarımızın her adımında diğer insanların bizler hakkında yapacakları yorumları önceden kestirmeye çalışma ve buna yönelik davranmaya çalışmakla geçirirler maalesef. Biraz gerçekçi olmak gerekiyor hayatta ister istemez el âlem ne der diye bir düşündüğümüz oluyor çünkü toplum olarak öyle lens ettirildi ve meşrulaştırıldı. Bazen el âlem ne der diye düşünerek kendime baskı uygulamıyorum. Sokak da gülmek, karşı bir cinsten arkadaşla gezmek, sokakta koşmak, istediğimi giymek gibi konularda el âlem ne der demeden yaşarım hayatımı...
Bu yaştan sonra enstrüman çalamazsın en azından o enstrümanı beceremezsin daha kolayını seç deselerde banane elalem ne derse desin... Ben o enstrümanı çalarım. Bu yaşa geldin evlenmeyi düşünmüyor musun diyen elaleme sesleniyorum. Sanane benim evliliğim seni neden ilgilendiriyor ki... Bu yaşta çocuk gibi lunaparka gitmekte ne saçma bir hareket diyen elaleme buradan kucak dolusu selamlar yolluyorum. 😉 bu selamı anlamalarını umuyorum. Kitaplardan kafanı kaldır da sosyalleş diyen canım elalem hazretleri seninle şurada şunu tartışacağıma 10 sayfa daha kitap okusaydım inan daha iyiydi...
Elalem hep der, kendileri yapmadıklarını başkaları yapınca hep bir kusur arar... Elaleme göre kendilerinin yapmadığı herşey gereksiztir.
Hayatınızı elalemin lafına göre sürdürmemeniz dileği ile...
Hiç bir zaman başkalarını hiçe sayacak kadar fütursuz olmadım. Evet yapmak istediğim şeylerde benim isteğim ön plandadır ama şu da bir gerçek başkalarının hakkını da gasp etmekte hiç birimizin haddi değil. O nedenle el alemi bu çerçevede dikkate alırım. Onlar dedi diye değil onların hakkına tecavüz var mı yok mu diye bakarım.
Kafama koyduğum her şeyi yapmaya çalışırım milleti umursamam. Ilerde pişman olmak istemiyorum çünkü sırf hayatımın belli zaman diliminde olan insanlar için...
:El-alem değil elli alem konuşsa da ardandan, sen kendi yüzünden eminsen; el alkışlar, alem izler."
Kim ne düşünür diye düşünmeyi bırakmak, zaten başlı başına kişinin mutluluğa giden yolda atması gereken en önemli adım Kendini olduğun gibi yaşamak mesela canın isterse; Pamuk şeker yemek, elinde elma şekeri ile dolaşmak, ekmeģi yemeğin suyuna banmak, soğan sarımsak yemek , Beğendiği kıyafeti giymek vs..
Kimse bana istemediğim bir şeyi yaptıramaz, görevim işim hariç orada kişisel istekler olmuyor olamazda zaten ama özel hayatımda kimse ama kimse dikta edemez bana bir şeyi. Kendi hayatımı istediğim şekilde yaşarım. Bir de şua var ben ne kadar uzaklaşsam bir takım insanlardan, onlar daha çok yakınlaşıyor. Anlam veremiyorum bu duruma da...
Hayat benim hayatım. İçimden ne geliyorsa öyle davranıyorum, kendimi asla kasmam. O ne demiş bu ne demiş umrumda bile olmaz. İsteyen istediğini düşünsün.
Ailemden başka kimsenin söylemi umrdumda olmadığı için istediğim herşeyi yapabilirim. El alem kendi çocuklarına baksın sonra başka kişilerin çocuklarına laf atsın.
Genelde böyle kalıplarım yok cunkü bazen alem benden daha iyi biliyor da olabilir. O yüzden herkesi dinlemek, anlamaya çalışmak, empati yapmak gerekiyor diye düşünüyorum