İçinde yaşadığım çevrenin, toplumun ahlaki değerlerine aykırı bir tutum sergilemiş ve bir zıtlık oluşturduysam insanların ne düşündüğü benim için önemlidir.
Bunun dışında vereceğim karar, davranışlar için kimsenin onayını almayacağım gibi kimsenin de ne düşündüğünü önemsemem. Yaşamak istediğim her şeyin bir ölçütü vardır zaten ki kimse görüş sergileyemez.
Gerçekten değil. Laf olsun diye söylemiyorum ya da gülüp geçiyorum kafasında da değilim.
Gün içersinde o kadar yoğun oluyorum ki, bazen yüzüme karşı çok iyi davranan hatta iltifatlar eden birisinin arkamdan tam zıttı şeyler söylediğini duyuyorum. Şaşırıyorum ama bir saniye sonra unutmuş oluyorum ve ciddi anlamda aklıma gelmiyor.
O kişiyle karşılaşınca da tavrım hiç değişmiyor (genelde insanlarla aşırı samimi olan bir yapım olmadığı için) ve yüzüme karşı oyunculuğuna devam etmesine izin veriyorum. Bir öfke veya kırgınlık hissedemiyorum.
Gerçekten umursamamanın ne demek olduğunu bu tür olaylar yaşayarak anladım. Umursamamanın hissetmemek olduğunu bilmezdim öncesinde.
Hayır, kimin hakkımda ne düşündüğü önemli değil ve umursamam. Sadece değer verdiğim insanların düşüncelerini umursarım orası ayrı tabii. Bu hayatta hiçbir zaman kimseyi tam anlamıyla memnun edemeyeceğin için herkesin düşüncelerini de umursamayı önermem.
Bu yüzden kendi iç sesimi ve kalbimi dinlemeyi tercih ediyorum ve bu kararımdan ötürü fazlasıyla mutluyum. Sonuçta insan hayata bir kere geliyor ve bu fırsatı iyi değerlendirmek gerek...
cok guzel anlattin ben cogu zaman cok kafaya takarim ustume ustume gelirler serefsizler cok kotu pisikolojik etkiler beni ne yapayim bilmiyom anca kavga yaparim dayak gucune dovusmemden korkarlar
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Önceden çok kafaya takardım ama şimdi çokta umrumda değil Artık insanlara kendimi anlatmak için uğraşmayorum Ben ne kadar yırtsamda kendimi insanlar zaten anlamak istediği ya da düşünmek istediği şekilde düşünüyor
Öncelikle o insanların kim olduğu önemli. Bir süredir yeni tanıştığım insanlar (sanki aralarında sözleşmiş gibi) bana karşı hep aynı tabiri kullanıyorlar. ( ... gibisin. ) Benim nazarımda öyle olumsuz, negatif bir şey değil. Kendimi nasıl rahat hissettiğim önemli. Ama üç kişi de aynı şeyi söyleyince ister istemez umursamış olabilirim:)
İster istemez düşünür insan ama hayatımı o ne der bu ne der diye geçirmiyorum. Mahalle baskısı denen durumu reddediyorum. Ben nasıl mutlu oluyorsam öyle yaşarım, kimseye zarar vermediğim sürece de insanların bana karışmasına asla izin vermem. Sadece değer verdiğim insanların düşüncelerini umursarım. Başka türlü , kendini herkesin düşüncesine uydurmaya çalışarak ömür geçmez.
kafaya takmamaya calisirim cunki is arkadasalrim falan beni sevmezder onlar gibi degilim onun icin 99%onlar 1%fark atiyorum bu bir fazilik fark insanligin iyi yurekliligin iyi insanalrin son direnme faizidir bunu boyle bilin😂cok felsefik cumle kurdum be umarim bi bot tarafinda secilirim.
"Umrumda değil"demek bana hiçbir zaman sahici gelmemiştir. Umursamamak birnevi o şeyden kaçmak gibi. İnsanların benim hakkında olan düşüncelerini dinleyip süzgecimden geçiririm. Düzeltmem gereken bir şey varsa düzeltirim. Ama takıntı yapmam. Çünkü insan kendinden emin olduktan sonra gerisini düşünmek yıpratıcı.
Umurumda değil diyen herkesin umurundadır. En basitinden flört ederken bile karşı tarafın hakkınızda ne düşündüğünü merak edersiniz hatta beğendirmek için kırk takla atanlar var. ''Umurumda değil'' diyen yalancı, gerçekten umursamamaya çalışanlar ise ''bencil''dir. İnsan sosyal bir varlık, başkalarının ne düşündüğünü umursamaması söz konusu olamaz.
Selam, kimse beni doldurmadı. Ben senin hakkında düşüncelerimi söyledim, sen ister kabul edersin ister etmezsin. Bu benim düşüncem. Çünkü sana buradan bakınca öyle görüyorum. Bide ben kimsenin dolduruşuna gelmem. Teşekkür ederim
Eskiden cok onemliydi, artik o kadar degil. Doktorada tez hocamin bana verdigi nasihatlerden biri de "kalin derili ol" idi. Bu nasihati aldigimdan beri, kimin gercekten beni dusunerek elestiri getirdigini, kimin belim iyiligimi istedigini, kimin goruslerinin onemli oldugunu cok daha iyi filtreleyebiliyorum.
Okadar umrumda değilki varya biridi anama sövse takmam o öyle dedi diye benim yaşantımdaki her şey değişip drdiği gibi olmuyor ben beni biliyorum gerisi hiç umrumda değil.