Asla taviz vermeyeceğiniz kendiniz için oluşturduğunuz kurallar nelerdir? Neden o kadar katısınız? Kurallarınız hayatınızı olumlu mu etkiliyor, olumsuz mu? Neden?Dün, bu gün, yarın, sen de gel.. :)
Hayatınızda oluşturduğunuz temel kurallar nelerdir? Peki neden?
Pozitif olmak olmaya çalışmak gülümsemek altın kuralımdır suratsız sürekli şikayet eden insanları hayatıma sokmam mümkünse muhatap bile olmam. Yaşantıma müdahale ettirmem kimseninkine de müdahale etmem insanlar ne der ayıplar mı diye bakmadan yaşarım. Ve genelde bunlar beni olumlı etkiler
Hayatımın belirli ilkelere, kurallara ve anlayışlara göre şekillenmesini elbette destekliyorum. Rastgele, rüzgarın estiği yöne göre davranmam. Ünlü yönetmen Tarkovsky bu durumu şöyle özetler: Hayatta bir kez olsun ilkelerine ihanet eden kişi, hayatla olan saf ilişkisini yitirir. Çünkü insan için bir düzen arayışı gereklidir. Sabah uyanmak için kendine koyduğun bir kural bile başarın, kişisel saygın ve disiplinin için son derece önemlidir. Diğer türlü rüzgarda savruk, başına buyruk olmaktan öteye gidemezsin.
Bana yukarıdan bakarsanız aptalın tekini görürsünüz. Bana aşağıdan bakarsanız Tanrı'yı görürsünüz. Bana tam karşıdan bakarsanız, kendinizi görürsünüz. -Charles manson Tam olarak böyle ayna gibi, karşımdakini yansıtırım.
Tecrübeyle sabit sanırım oluşturduğum kurallar yaşadığım olumsuz ve korkunç olaylar sonucunda bazı şeylerin ne olursa olsun doğru ve hakkıyla yapılması kararını aldım, hayatım boyunca fazla katı bir insan olmadım, sevdiğim insanları kırmamam ilerde üzülürüm diye bunun gerekliliğini öğrendim.
Saygısızlık konusunda katı biriyim, tahammülüm yok. Uslubumu mumkun oldugunca bozmadan uzaklastırırım ve bir daha muhattabım olamaz. Çünkü bunu bir kez tolere etmek bir defaya daha müsaade etmek demek.
İyi bir insan olmak istiyorum sadece. Fakat iyi her zaman iyinin baska bir yuzu, o yuzden nasil iyi olma konusunda biraz sikintili bir konu. Tek prensibim iyi bakmaya calismak
En temel kuralım ve hayattaki amacım, kimseye zarar vermeden iyi bir insan olup düzgün bir hayat yaşamak. Bunları yapabilirsen herşey düzene girer diye düşünüyorum.