Neden başkalarının fikirlerine saygı duymak zorunda olduğumuz vurgulanır? Kişisel olarak yoruma açık konularda tamam ama her konu hakkında bilgisi olmasa da fikrini öne süren kişilere saygı duymak ne kadar mantıklı? Adam kalkmış doğruluğu kanıtlanmış olaylar ya da veriler hakkında atıp tutarken neden "Evet, bu senin görüşün saygı duyuyorum. " dememiz gerektiği öğretiliyor?
Sürekli empoze edilen başkaların fikirlerine saygı duymalısın klişesi sizce ne kadar doğru?
Ben saygı duymuyorum kimsenin düşüncesine. Benim doğrularım bana ve çevremdekilere göre şekillenmez kendime göre şekillenir. Başkasının bana göre doğru olmayan düşüncesine saygı duymak zorunda değilim.
Hay ağzını öpeyim! Asla saygı duymam. Saygı duyacağım bir düşünceyse zaten sahiplenirim.
Ki ayrıca bu "düşüncesi" öyle ardında emek olan bir süşünce de değil, osuruk. Ben osuruğa neden saygı duyayım?
"Benim düşüncem" diye bir şey yok. Okumayan, kendisinden önceki, insanlığın sözlü ya da yazılı düşünce biriküminden bihaber sığırın ben hiç bir lafına saygı duymam.
Çok güzel soru. Keainlikle katılıyorum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Saygı duymak demek uğraşmamak sorgulamamak yargılamamak demek. Yanlış fikir söylüyorsa kendisi bilir sana kalmamış düzeltmek kendi huzurunu başkalarını düzeltmekle harcama kendine iyilik yap manaslnda. Her eğriyi düzeltirsek kendi doöru yolumuzda ilerleyemeyiz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Ben saygı duymuyorum kimsenin düşüncesine. Benim doğrularım bana ve çevremdekilere göre şekillenmez kendime göre şekillenir. Başkasının bana göre doğru olmayan düşüncesine saygı duymak zorunda değilim.
Hay ağzını öpeyim!
Asla saygı duymam. Saygı duyacağım bir düşünceyse zaten sahiplenirim.
Ki ayrıca bu "düşüncesi" öyle ardında emek olan bir süşünce de değil, osuruk. Ben osuruğa neden saygı duyayım?
"Benim düşüncem" diye bir şey yok. Okumayan, kendisinden önceki, insanlığın sözlü ya da yazılı düşünce biriküminden bihaber sığırın ben hiç bir lafına saygı duymam.
Çok güzel soru. Keainlikle katılıyorum
Saygı duymak demek uğraşmamak sorgulamamak yargılamamak demek. Yanlış fikir söylüyorsa kendisi bilir sana kalmamış düzeltmek kendi huzurunu başkalarını düzeltmekle harcama kendine iyilik yap manaslnda. Her eğriyi düzeltirsek kendi doöru yolumuzda ilerleyemeyiz.