Kalbinizi en son neyle temizlediniz? Ace, domestos falan filan.. :) İnsanın kalbinin temiz olması ne demektir? Hani böyle her şeyi yapıp sonra ya benim kalbim temiz diyorlar ya, merak ediyorum da temiz olmasaydı neler olacaktı acaba. :) Sizin kalbiniz temiz mi? Neden?Kalbinizi büyüteç altına almaktan korkar mısınız?
Kimse kalbinin tamamen pak olduğunu iddia edemez bence. Çünkü bu mümkün olsaydı melekler mertebesinde falan olurduk. O yüzden elbetteki az ya da çok biraz pas bulunur kalbimizde. Ama onun temiz olup olmadığını da biz belirleyemeyiz. Evet temiz bir kalbe sahip olmak için çaba harcarız fakat iddia edemeyiz. O biraz kalbimizi de Yaradanın bilgisindedir.
Ahlâkî ölçülere riayet eden, ne kendine ne de başkasına zulmeden bir kalp ancak temiz olabilir bence. Ben de bu değerlere dikkat ettiğim sürece temiz olduğunu düşünebilirim kalbimin.
Kimseye hiçbirşekilde kötü niyetle hiç yaklaşmadım sözlerimi söylerken bile karşımdakini kırmamaya özen gösteririm ama ben kendime iyi diyemem Çevremdekiler beni tanımlarsa daha doğru olur
Bakıyorum kendime, insanları çıkarlarım için kullanmıyorum, çıkarlarım için yalan söylemiyorum, bana kıymet veren kişilere önem veriyorum hep, birisi hakkında asla kötü düşünmüyorum, vicdanımı kötü şeylere alet etmiyorum, insanlara karşı art niyetli düşünmüyorum, davranmıyorum, başkalarının sorunlarına, yaşadıklarına bakıp kendime oh be ben böyle yaşamadım diye sevinmiyorum, çünkü biliyorum herkes aynı şartlar altında dünyaya gelmedi. Kendi hayatıma başkalarının durumuna göre yön vermiyorum.
O zaman olgun birisi olarak buna cevap vereyim. Tamamen temiz olduğunu düşünmüyorum çünkü işlediğim günahları vardır elbette. Ama iyi kalpli bir insan olduğumu düşünüyorum. Bunu da dinimin emrettiği şeyleri yapmayı bağlayabilirim.
Bence temiz olması yaşadıklarının bir yansıması mesala bi cocuga tebessüm etmişsindir, belki bir sokak köpegini sevmişsindir canım benim diyerekten, domestos ace falan kurtarmaz 😂🙈