Artık herşey beni yorar oldu. Hiçbirşey yapamasım yok. Bütün gün evde oturmak istiyorum. Ben çok çabaladım, çok uğraştım baktım birşeyler değişmiyor, herşey aynı sonra saldım gitti.. Hiçbirşey için yormuyorum artık kendimi. Çünkü ne kadar uğraşırsan uğraş, ne kadar emek verirsen ver, ne kadar çabalarsan çabalar mutlama ama mutlaka bir tane yanlışını görürler. Bu artık şaşmaz. İstersen bir işin kralını yap, üzerine yapabilen olmasın yinede onda bi kusuru görürler. Çünkü insanın içi kötü olduktan sonra sen bir yerini yırtsan bile boş. Artık bunu anladım ben. Ve o günden sonra inan ki hiçbirşey için uğraşmak istemiyorum. Çabalamak istemiyorum. Sırf p. çliğine izin aldım, işim var dedim, babam hasta dedim ay sonuna kadar izin aldım. Uğraşmak istemiyorum çünkü. Bende bir insanım ve benimde bir sabrım var. Herkesin elinde oyuncak olmaktan bıktım çünkü. Ne kadar hoşgörü göstersen, ne kadar iyi niyetli olsan, ne kadar alttan alsanda yaranamıyorsun. İş yerinde abla dediğim, herşeyini yaptığım bir tane şef var söylemesi ayıptır. Bir ara canımı sıktı, o günden sonra işe olan ilgim sıfır. Sırf bu yüzden bahane bulup izin aldım. Madem çok biliyorlarsa yol vereceksin onlar yapacak. Benim canımı sıkanın ben canını çok güzel sıkarım. Sallamıyorum artık inadına sallamıyorum. Ben oğlak burcuyum, benim inadım laz inadınıda geçer. Hatta 5 kere sollar. Çünkü bir kişiyi bir kere sildiğim zaman tekrar üzerine silgi vurmam.
Hayatta ki belirsizlikler ve fazla sorumluluklar diyebilirim. Bir şeyin sonunu görememek ve onu gergin bir halde beklemek insanı yavaş yavaş ama ağır bir şekilde yoran bir şeydir. Aynı şekilde bazı zamanlar sorumluluklar o kadar ağır gelmeye başlıyor ki bir yerde sıkışıp kaldığını hissediyorsun. İşte bu ikisi beni en çok yoran şeyler.
Detayda sıraladığınız her nokta insanları yoran yıpratan ayrıntılardır. Bir de geçmişi düşünmek ve kişilere takılmayı ekledik mi, ruhun maratondan çıkmış engelli koşucuya benzer.
Beni bu hayatta dengesiz insanlar kadar yoran davranış yok.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İmkansızı zorlamadigim için bu beni yormaz. insanları memnun etmek gibi bir isteğim de yok. çok düsünürüm ama kaygılı falan değil daha çok planlarımı düşündüğüm icin beni motive ediyor düşünmek. Sorumluluklarım da pek yok sorumluluk alma gibi bir huyum olmadı hiçbir zaman. Lan bu hayatta beni yoran birşey yokmuş sağol sayende farkettim bunu.
Zihnim. Çünkü zihnim aşırı dolu ve daha fazla kaldıramıyorum. Beyin ile ilgili her şey beni yoruyor mesela dikkatim çabuk dağılır, kolay odaklanamam, beynim dolu çünkü her şey'den.
bazen insanları memnun etmeye çalışırsın ve bi anda kaptırırsın kendini. sürekli onları memnun etmek için uğraşırsın ve kendi memnuniyetin , huzurun umrunda bile olmaz. onların istediği gibi biri olurken kendini kaybedersin. ve tekrar kendini kazanmaya çalışırsın. kendini kazanmaya çalıştıkça memnun ederek kazandığın insanları da kaybedersin. böyle bir kısır döngü. ve gerçekten yorucu...
Yaptığım işlere karışılılması çok fazla üzerine birşey söylenmesi. ve sürekli profesyonel yalancılarla kaderin beni karşılaştırması. Gerçekten bir dönem intiharı bile düşündüm bundan sebep..
Kesinlikle insanları mutlu etmek derdim. Çünkü ben kendimden çok başkalarını düşünen biriyim ve bu durum bana çok can sıkıcı geliyor. Gerçekten sıkıldım herkesi memnun etmeye çalışmaktan.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Anlayışi kıt olan insanlar. Hatasinda ısrarci olanlar.