Hep şöyle bir cümle “en çok kadın konuşuyor, kadınlar hiiiç susmuyor, 7/24 konuşsalar bıkmazlar” Erkekler pek sinir olur “konuşuyor anlatıyor, ama anlamıyorum, kadınları anlamak zor ya” derler. Tamam biz konuşuruz, konuşmayı severiz, doğamız gereği belki daha detaycıyız, ama bir an gelir bizde susarız. Hemde öyle bir zaman gelir ki ağzımızı bıçak atmaz. Peki bir kadın neden susar? Yorulduğu için mi, canı yandığı için mi, yoksa anlaşılmadığı için mi...
Hep uzun cümleler kurmamdan yakınanlar olmuştu. Ama bir gün geliyor, öyle bir susuyorum ki. O eski halimi mumla arıyorlar. Ama asla eskisi gibi olmaz. Bir noktası vardır kadının. Bıkkınlık, vazgeçmişlik, soğukluk. O noktadan sonra ne yaparsan yap fayda etmez. O kadını konuşturamazsın.
Kadınlar yaşamları boyunca ezilmeye, aşağılanmaya, hizmete, köleliğe mahkum edildi.
Küçücük kız çoçuğu iken, sen sus, ne anlarsın, diyerek babası susturdu. Erkeklerin yanında, yerli yersiz konuşma diyerek abisi susturdu. Evlendi kocası susturdu derdin ne diye sormadı.
Sen kadınsın haddini bil, nerde konuşacağını bil, ağır ol, her yerde konuşma, gülme, işine bak denildi
Kadının hayatı boyunca fikri hiç alınmadı, ne istediği sorulmadı, ne hissediyor umursayan olmadı.
Şimdi kadın çoğu şeyin üstesinden gelmiş, yıllarca sindirilmiş susturulmuş, biraz fazla konuştu diye, çok konuşuyor diye türlü yakıştırmalara maruz kalıyor.
Kızınızın, kardeşinizin, eşinizin çok konuşmasından rahatsızsan önce oturup bir derdini sorun. Ne istiyorsun, ne hissediyorsun, senin fikri ne diye bir sorun.
Ozaman çok konuşmak mı kusur, kendini anlatmaya harap olanda mı kusur görebiliriz.
Umudu tükendiyse susar bir kadın. Yaşam enerjisini tamamen sömürdüyse biri ve artık ruhunu ayakta tutmaya yetecek bir geliri kalmadıysa susar. Erkekler vırvırcı kadın istemez, öyle derler. Ama bir kadının susmasından daha korkunç bir durum bence yoktur. Çünkü bir kadın susuyorsa, yıkılmıştır onu bekleyen şehir. Artık gelsede bir, gelmese de.
bir kadın susuyorsa onu çok incitmişsiniz demektir. Artık sizden ümidi kesmiştir. Kadının birşeyler söylüyor olması belki sizi yermesi, size bağırması bitmemişliğin göstergesidir, hala umut besliyordur o ilişkiden ama eğer sustuysa valizini alın ve gidin... Dinlediğinde anlayacak birini bile görmüyordur. Konuşmasının bir anlamı kalmamıştır. Herşeyi kafasında ve gönlünde bitiren kadın SUSAR.
1-Canı Yanan İnsan Asla Susmaz Birdaha Canının Yanmaması İçin Savaşır 2-Yorulan İnsan Sadece Yorgunluğu Müddetince Susar Yorgunluğu Bitince Tekrar Konuşur 3- Anlaşılmayan İnsan Susar Ama Sadece Anlatmak İstediğini Anlamayan İnsana Karşı Susar Tek Taraflıdır Yani4-Genel Manada Susan Bir Kadından Bahsediyorsanız Ruhsal Ve Duygusal Manada Hiçbir Şey Elde Edemeyen Kadın Ebedi Olarak Susar Buda Kadının Suçu Değil Ona O Ruhu Duyguyu Yaşatamayan İnsanların Suçudur.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kadınlar cok konusur diye adimız cıkmıs resmen ben hic konusan biri degilim az ve öz konusurum türümün nadir insanlarindanım galiba susuyosamda laf anlatsamda anlamiycak biri vardir karsmda ne yapsam bos ne soylesem bir kulagndan girip digerinden ckıyor beni anlamaya calsmayan insanla kavga dahi etmem sadece deger verdiklerimle tartısır kendimi ifade etme çabasına girerim susarsamda bir daha konusturamaz kendi kendine konusur öyle...
Karşısında, onu dinlediğinde anlayacak birini görmediğinde, vazgeçtiğinde, kırıldığında susar. Söyleyecek çok şeyi vardır ama konuşsa da artık bir şeyin değişmeyeceğini düşündüğü için susmayı tercih eder. Bıkmıştır.
Yorulduğunda.. boşa konuştuğunu idrak edince.. ben artık anlatmak istediğimi mesela eskiden 100 kelime ile anlatıyorsam, onu 50ye indirdim.. zamanla 25-10a kadar indiririm diye düşünüyorum.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kadınları anlamamak istemeyen erkekler genellikle dırdırcı, dedikoducu gibi aşağılayan sözler söylerler ve böyleleri kadınlara asla saygı duyamayamazlar... Oldukça kadını yeren bir bakış açısı. Sağlıklı ilişkiler de psikologlara göre böyle değildir zaten. Sağlıklı ilişkiler konuşur, paylaşır, çözüm arar, yapıcıdır, eleştiriyi yaralamak için değil desteklemek amacıyla yaparlar... Bu yüzden sevgili kadınlar lütfen sizi anlamaya çalışan, "medeni" erkekleri seçiniz. ;)
Karşısındakini kırmak istemediği için belki kendi kırıldığı için çünkü anlaşılmıyoruz bir şeyleri anlatınca bazen duymak istemiyoruz görmek istiyoruz konuşunca o an mutlu oluruz belki ama bir şey görmessek daha büyük hayal kırıklığı yaratmış oluruz kendimize
Kadını erkeği yok bence konuşan konuşur susmayı tercih eden eder , kanusan bir kadın neden susmayı tercih eder diye sorarsan sormak lazım bı sebebi vardır bu soruyu genelleyemeyiz,, kadıni erkeği geçelim artık insan olarak bakalım
Kaba kadinlara rastlanabiliyor evet. Kadinlarla ilgili sordugun soruya baktim da aciklama yapmak istiyorum. Kadinlar da tek bir tip erkeği beğenmiyor. Çeşitli zevkleri var. Ama bazdn gerçekten şanssız olabiliyor insan. Bana da hep egoist ve abaza kadinlari aşağı gören erkekler denk gelmisti ben de nefret ettim karsi cinsten. Bosver beklentiye girme diyecegim ama o da ayri bir zor anliyorum bir nebze de olsa seni. Ama sunu söylemek istiyorum guzel kadinlar icimde ukde kaldi yazmissin ya gerçekten gerek yok. Bircok yakisikli erkek bana bakmiyor. Ama ben de onlarin içine düşmüyorum. Cunku güzellik gerçekten insanların algisindan ibaret. Bunu icsellestirmeni tavsiye ediyorum