Bir karar alırken o kararın tüm artı ve eksi yönlerini düşünüp öyle mi karar alırsınız yoksa sadece sonuca ulaşayım yeterli mi diyorsunuz?

Selam,
Ani gelişen bir olay ve sonuç beklenen konularda geniş çaplı bakamam. Bir ilkyardım gereken kişiye mesela acilen koma pozisyonunu aldırmak gibi düşünün..
Yalnız zamanım var ise ve değerlendirme yapacak pozisyonum evet, düşünür taşınır ve getirisi - götürüsü nedir, ona göre karar veririm.
Evet, bu doğrultuda veririm son kararımı. Bana bir şey kazandıramayacak bir şey ise boşuna uğraşmam. Ancak kazanacağım şey kaybedeceğime değiyorsa sonuna kadar savaşacağımı söyleyebilirim. Bu yüzden her ihtimali düşünürüm. İyi, kötü gerçek her ne ise kaçmamaya çalışırım. Çünkü insanlar korktuğu şeylerden kaçtıkça korktuğu her ne ise elbet bir gün karşısına çıkacaktır. Ben de bu mantıkla ilerlediğimde işimi önden bitirmeyi severim. Bu yüzden her yönü düşünür ona göre adım atarım.
Merhaba,
Evet bir karar almadan önce başından sonuna dek olacakları hesap ederim. Düşünmeden karar aldığım gün olmadı ve kararlarımda hata yapmadım şimdiye dek. :)
Olasılıkları düşünürüm.
Cevap
5Cevap
Çok düşündükçe işin içinden çıkamıyorum. Biraz düşünüp kararımı veriyorum.
Her detayı en ince ayrıntısına kadar düşündükçe işin içinden çıkamayıp vazgeçiyorum. Ondan dolayı, önemli detayları göz önüne alıyorum sadece ve öyle kararımı veriyorum.
Hayat hesap kitap muhabesebi öğretmeli insana. Daha doğrusu insan öğrenmeli. Yoksa hep beyinsiz gibi davranır, hesap dışı sorunlarla boğuşmaktan verdiğimiz kararın keyfine varamayız.
Kararın en ufak ayrıntısına kadar yönlerini düşünürüm. Oluru fazla ise yaparım, olmazı fazla ise ne kadar emek veridğimin veya beklediğimin önemi kalmaz, o kararı uygulamam.
Bazen artıyı eksiyi düşünemez bir hale geliyoruz maalesef
stratejik biri deilim, yapmaktan hoslaniyorsam don kisot olur yine elimi tasin altina koyarim.
En kötü karar kararsızlıktan iyiymiş. Maalesef ki kararsızlık en kötü huyum
Düşünürüm o yüzden karar vermekte çok zorlanırım verdikten sonra da verdiğim kararımdan dönmem
genelde artılarını düşünüp dalıyorum..
eksilerini düşünürsem motivasyonum düşüyor..
Ben daha çok sonuç odaklıyım o yüzden uzatmadan kararımı veririmm
+ ve - yönlerin sayısından çok büyüklüğüne göre düşünürüm, tek bir olumlu yön öyle etkili olabilir ki diğer - leri götürebilir😌
Mantıkla hareket ederim her zaman.
Ben bir karar alırken her yönünü düşünürüm. 😂
Her şeyini düşünürüm tabiki
Düşünürüm
evet sabaha kadar
düşünmeden uyuyamıyorum bile
Evet düşünürüm.
Tabiki düşünürüm 👍
Hayır kararı verir sonuçlara göre önüme bakarım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?